Tüm yurtta sağanak yağış

Bugün batı kesimlerde başlayacak sağanak yağış yarın neredeyse tüm yurda yayılacak.

23 Şubat 2022 Çarşamba 11:53
Tüm yurtta sağanak yağış

Bugün batı kesimlerde başlayacak sağanak yağış yarın neredeyse tüm yurda yayılacak. Yağışların hafta sonuna kadar birçok bölgede sağanak yağış, Doğu Anadolu'da ise kar yağışı şeklinde görülmesi bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Orta Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Van, Hakkari ve Şırnak çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Batı Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, sabah ilk saatlerde Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Burdur'un doğusu, Isparta'nın güneyi, Antalya'nın doğusu (İbradı, Akseki, Gündoğmuş ve Alanya ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/metrekare/12 saat); Aksu, Serik ve Manavgat ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli (50-75 kg/metrekare/12 saat) olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don ile birlikte iç ve doğu kesimlerde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

ÖNCE TÜM YURTTA YAĞIŞ, SONRA TÜM YURTTA GÜNEŞ

Sağanak yağış yarın neredeyse tüm yurtta etkili olacak. Doğu Anadolu bölgesinde ise kar yağışının görülmesi bekleniyor. 
Yağışlar cumartesi günü de devam edecek. Pazar günü ise yurt genelinde güneşli ve parçalı bulutlu havanın hakim olacağı ifade ediliyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.