Türkmenler’e Çorum daveti

Suriye’nin Çobanbeyli ve Afrin Meryemin’de Türkmen çocuklar için okul açıldı.

12 Ekim 2018 Cuma 15:27
Türkmenler’e Çorum daveti

Çorum Belediyesi’nin destekleriyle Yesevi Yardım Hareketi Derneği ile Alaca Anadolu İmam Hatip Lisesi mazlumlara, mağdurlara, yetimlere ensar olmaya devam ediyor.

Yesevi Yardım Hareketi Derneği, Tekden Koleji işbirliği ile Suriye’nin Çobanbeyli ve Afrin Meryemin’de Türkmen çocuklar için okul açtı. Çocuklar için sünnet töreni düzenledi. Düzenlenen programda Alaca Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Çorum Belediyesi Türkmen çocuklara giyim, kırtasiye ve gıda desteği sağladı.

Yesevi Yardım Hareketi Derneği Çorum Temsilcisi Yalçın Kaplan yaptığı açıklamada, şöyle dedi; “Bölge çok sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Bizler de orada yaşayan Türkmen kardeşlerimize Ensar olmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Elimizi, gönlümüzü oradan çekmiyoruz. Afrin Meryemin bölgesinde Türkmen kardeşlerimiz, 1300 şehit vererek topraklarını DAEŞ, PKK, PYD ve Suriye yönetimine karşı korudular. Ülkemizin gerçekleştirdiği Zeytindalı operasyonuyla tamamen Türkmenlerin kontrolüne geçen bu topraklarda özgürce ve güvenle yaşıyorlar. Bizde Yesevi Yardım Hareketi Derneği Çorum Temsilciliği olarak Çorum Belediyemizle el ele vererek daha önceden Ramazan ayında giysi, gıda desteği sağlamış burada iftar programı yapmıştık. Şimdi ise 14000 nüfuslu tamamı Türkmen halktan oluşan Meryemin’e 1600 çocuğun eğitim-öğretim göreceği okul ve bölge halkının faydalanacağı sağlık ocağı inşa edildi. Yeni açılan okulda okuyacak öğrencilerimize kırtasiye, giysi ve gıda desteği sağladık.

Çorum Belediye Başkanımız Zeki Gül, bizim en büyük destekçimiz oldu. Başkanımız programımıza, bizlere önemli destek sağladı. Yardım götürdüğümüz bölgelerde Belediye Başkanımıza yönelik sevgiyi yerinde gördük. İnşallah en kısa sürede Meryemin’den gelen yetkililerden, şehit Türkmenlerin çocuklardan ve Türkmen Komutanlardan oluşan bir heyet Çorum’a gelerek. Kendilerine destek veren Çorum halkını ve Belediye Başkanı Zeki Gül’ü ziyaret edecek. Yaptığımız çalışmalarda sağladığı katkılardan dolayı Belediye Başkanımız Zeki Gül’e teşekkür ediyoruz”

Son Güncelleme: 12.10.2018 17:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.