Ücretsiz tüm yolcu taşımalarını Belediye karşılıyor

Çorum Belediyesi ücretsiz tüm yolcu taşımalarının bedelini karşılıyor.

11 Mayıs 2022 Çarşamba 18:48
Ücretsiz tüm yolcu taşımalarını Belediye karşılıyor

Çorum Belediyesi ücretsiz tüm yolcu taşımalarının bedelini karşılıyor.

Yapılan açıklamaya göre; Belediye şehir içi toplu ulaşımı ücretsiz kullanan vatandaşların otobüslere her binişi için 4,75TL ödeme yapıyor. Bu ödemelerin aylık tutarı yaklaşık 1 milyon 200 Bin TL.

Zaman zaman toplu ulaşımda yaşanan sorunlar ve Belediye toplu ulaşımla ilgili gelen talepleri anında değerlendiren Çorum Belediyesi’nin, şehir içi toplu ulaşımda kaliteyi daha fazla artıracak çalışmalarını sürdüğü bilgisi verildi.

Belediye Başkan Vekili Lemzi Çöplü, 65 yaş ve üstü, emniyet mensubu, şehit yakını, gazi, engelli bireyler, sağlık çalışanları ve Belediye personeli gibi toplu ulaşımdan ücretsiz faydalanma hakkına sahip tüm yolcuların taşıma bedelini Çorum Belediyesi olarak ilgili firmaya her ay düzenli olarak ödediklerini söyledi. Ücretsiz binim hakkına sahip vatandaşların yaşanabilecek sorunlar karşısında haklarını sonuna kadar arayabileceklerini ifade eden Çöplü, “Halk otobüslerinde her ücretsiz biniş yapan, kart basan hemşehrimimizin taşıma bedelini Belediyemiz ödüyor.”dedi.

AKILLI BİLET UYGULAMASI

Çorum Belediyesi’nin ‘Akıllı Bilet’ uygulamasını devreye almasıyla birlikte vatandaşların uygulama üzerinden otobüs biletlerine kredi yükleyebildiğini ve bu konu ile ilgili çok olumlu geri dönüşler aldıklarını söyleyen Belediye Başkan Vekili Lemzi Çöplü, “Toplu ulaşım konusunda Çorum Belediyesinin tavrı çok net. Yeni aldığımız 9 otobüsle filomuzu güçlendiriyoruz. İhtiyaç olması durumunda bu otobüslere ilave yaparak Belediyemizin toplu ulaşımdaki payını artıracağız” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu 2022-05-12 03:20:55

Bedava götürmüş gibi hareketler duraktan almamalar kim bunlar yahu hem para alacaklar hem naz yapamıyorlarsa bırakıp gitsinler

Avatar
Çorumlu 2022-05-12 12:07:02

Düzgün şoför kardeşlerim üzerinize alınmayın diğer kısımdakiler sizler inşAllah bir gün düzelirsiniz, vatandaş usandı sıkıntılı tiplerden

Avatar
Murat 2022-05-12 12:31:35

Bu yaşlıların belediye otobüsü kullanmada günlük 2 kontur uygulaması ve saat ayarlaması yapması taraftarıyım. Bazi yaşlılar günde 3,5 kere otobüse binip gidiş geliş yapıyor

Avatar
hasan yıldız 2022-05-12 16:41:09

bu zamanda herkes parasını ödemeli

Avatar
Vatandaş 2022-05-12 23:59:02

Saatinde gelmeyen otobüsler ararsın çözüm bulunmaz keyfi gelmeyen otobüsler kısacası çözümsüz bir sorun düzelmez