Uyuşturucu ile mücadelede STK'lar devreye girmeli

Uyuşturucu ile mücadele konusunda ilçe kaymakamları ve ilgili kurumların müdürleri toplantı yaptı

14 Eylül 2017 Perşembe 17:33
Uyuşturucu ile mücadelede STK'lar devreye girmeli

Vali Yardımcısı Alp Aslanargun, başkanlığında yapılan “Uyuşturucu ile Mücadele” konusunda Çorum'da yürütülen faaliyetlerle ilgili bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya ilçe kaymakamları, ilgili kurumların amirleri katıldı.  


Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda, Vali Yardımcısı Alp Aslanargun,  her kurumun uyuşturucu ile mücadelede yaptığı/yapacağı çalışmalarının paylaşılmasıyla diğer kurum amirlerinin ve ilçe kaymakamlarının da konu hakkında geniş bilgi sahibi olacağını, kurumlar arası koordinasyonun sağlanacağını söyledi. 


Toplantı İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Hitit Üniversitesi Rektörlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Müftülüğü, Denetimli Serbestlik İl Müdürlüğü; Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve AMATEM’in çalışmalarını içeren sunumlarıyla devam etti.

VALİ'DEN YERİNDE ÖNERİ

Vali Yardımcısı Alp Aslanargun uyuşturucu ile mücadele konusunda sivil toplum kuruluşları faaliyetlerinin güçlendirilmesinin önemine değinerek bu alanda bir dernek vasıtasıyla gönüllü kişilerin bağımlı bireyler ve ailelerine rehberlik edebileceği, destek olabileceği, devlet kurumları ile bu kişiler arasında bir köprü vazifesi oluşturarak, ilimizde bu alanda gönüllülük esaslı çalışmaların güçlendirilmesi gerekliliğine işaret etti.


















Son Güncelleme: 14.09.2017 17:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.