Uzmanlar Çorum depremini konuşuyor

Çorum’un Dodurga ilçesinde meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki deprem uzmanların dikkatini çekmeye devam ediyor.

12 Nisan 2021 Pazartesi 00:11
Uzmanlar Çorum depremini konuşuyor

Çorum’un Dodurga ilçesinde meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki deprem uzmanların dikkatini çekmeye devam ediyor.

Bilim Akedemisi Üeyis Jeolog Prof. Dr. Naci Görür’den sonra Süleyman Demirel Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Sismoloji Anabilim Dalı Başkanı hemşehrimiz Prof. Dr. Şakir Şahin de Çorum depremini yorumladı.
Prof. Dr. Şakir Şahin, Çorum’un Dodurga ilçesine bağlı Berk Köyü’nde dün akşam saatlerinde meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki depremi yorumladı.

Dodurga depreminin 'Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın bir kolu olan Merzifon-Esençay fayının altı parçadan oluştuğunu, Çorum/Dodurga depreminin söz konusu fay hattının Laçin bölümünde yaşandığını söyledi.

Bahse konu fay üzerinde 1900 yılından günümüze kadar 618 adet deprem meydana geldiğini vurgulayan Prof. Dr. Şakir Şahin, en son geçtiğimiz yıl 10 Aralık’ta söz konusu fay hattı üzerinde 3.3 şiddetinde bir deprem yaşandığını kaydetti.
Bölgede kaydedilmiş en yüksek şiddetli depremin 6.0 büyüklüğünde olduğunu aktaran Şahin, 1996 yılında bölgede en büyüğü 5.6 şiddetinde 169 depremin yaşandığını ifade etti.

Prof. Dr. Şakir Şahin, “Dodurga depremi münferit bir deprem. 3.4’e kadar artçısı olabilir. Tarihsel dönemde büyük bir deprem olduğuna dair bir kayıt yok. Aynı fay üzerinde 6 büyüklüğüne kadar deprem beklenebilir.”dedi.

Son Güncelleme: 12.04.2021 21:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.