Vali ‘Hayatın içinden’ diyerek paylaştı

Vali Mustafa Çiftçi, İskilip Ebus Suûd Efendi Kur’an Kursu’nda dikkatini çeken 5 yaşındaki bir çocuğun ibretlik hikayesini paylaştı.

21 Nisan 2022 Perşembe 02:46
Vali ‘Hayatın içinden’ diyerek paylaştı

Vali Mustafa Çiftçi, Çorum’un İskilip ilçesinde geçtiğimiz hafta ziyaret ettiği Ebus Suûd Efendi Kur’an Kursu’nda dikkatini çeken 5 yaşındaki bir çocuğun ibretlik hikayesini paylaştı. Annesi vefat edince öksüz kalan çocuk, İskilip Müftüsü’nün girişimiyle yaşları büyük olan diğer 3 kardeşinin de  Kur’an öğrendiği kursa yatılı olarak alınmış. Diğer çocuklardan çok küçük olan ve yatılı bir kursta kalması alışıldık bir durum olmayınca Vali Çiftçi’nin dikkatini çekmiş.

İşte Vali’nin anlatımıyla o ibretlik hikaye:

“Geçen hafta İskilip Ebus Suûd Efendi Kur’an Kursu ziyaretimde 5 yaşındaki küçük bir çocuk dikkatimi çekti. Diğer çocuklardan çok küçüktü ve yatılı bir kursta kalması alışıldık bir durum değildi. İskilip Müftümüze çocuğun kim olduğunu ve niçin kursta yatılı kaldığını sordum. Cevap tam bir ibretlik hikayeydi:

İskilip’e bağlı Y. Köyü nüfusuna kayıtlı A. N.’nin eşi A. Hanım yaklaşık iki yıl önce beyninde tespit edilen kötü huylu bir tümör nedeniyle ameliyat olur. Ameliyat sonrası felç kalan A. Hanım genç yaşında 24 Şubat 2022 tarihinde rahmet-i rahmana kavuşur.

KUR'AN KURSUNUN MASKOTU OLDU

A. Bey’in; Z**** (15), B***** S**** (13) ve Ö*** H****(5) isminde üç çocuğu vardır. Annenin hastalığı esnasında İskilip Müftülüğümüz tarafından aileye maddi ve manevi olarak destek sağlanmıştır. Önce Z**** ve B***** S**** yatılı olarak kursa alınmış, anne felç geçirince de abilerinden ayrı kalmaması için Ö*** H**** de kursa alınarak üç kardeşin aynı odada kalması sağlanmıştır. Abileri hafızlık eğitimine devam ederken Ö*** H**** de İskilip Müftülüğümüzün aynı binada yer alan 4-6 Yaş Kur'an Kursu’nda eğitimine devam etmektedir. Böylece annenin vefatıyla dağılan aile düzeni, çocuklar açısından bir rahmet vesilesi olmuş ve küçük Ö*** H**** bir Kur’an yurdunda, sürekli Allah kelamının okunduğu bir ortamda tabir-i caizse yurdun maskotu olmuştur.

ALLAH ŞER GİBİ GÖRÜNEN HUSUSLARDA HAYIR MURAT ETMİŞ

Bir kere daha anladım ki, bizim için şer gibi görünen hususlarda Allah hayır; hayır gibi görünen hususlarda da şer murat etmiş olabilir.
İskilip Müftülüğümüzü bu duyarlı davranışlarından dolayı tebrik ediyorum. Hem yetim yavrucaklara kucak açtılar, hem de ücretsiz olarak eğitimlerini üstlenmiş oldular."

Son Güncelleme: 21.04.2022 11:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İyilik 2022-04-21 11:57:11

Çok güzel örnek bir davranış, ayakta alkışlıyorum. İskilip İlçe Müftüsü ve görevlilerini tebrik ediyorum. Yetim ve ihtiyaç sahibi yavrularımıza sahip çıktıkları için. Allah onlardan razı olsun. Sayın Valimizde böyle güzel hayırlı bir işi, örnek davranışı, Çorum halkına duyurduğu ve olaya sahip çıktığı için kendisine teşekkür ediyorum. Allah karşılıksız iyilik yapanları, böyle iyiliklere öncülük edenlerin sayısını artırsın.

Avatar
Kader 2022-04-21 11:38:15

böyle valiyi ve yöneticiyi Rabbim şehrimizden ve ülkemizden eksik etmesin.

Avatar
Vatandaş 2022-04-21 18:55:32

Valiyi övmüşsünüz ama anlatılan olayın vali neresinde var. Olayı dillendirmeden güzelce çözen islikip müftülüğü ama showunu yapan Vali bey. Valinin yaptığı çorum spora haybeden para vermek. O paraları böyle yetimlere öksüzlere harcasa daha faydalı

Avatar
Batandaş 2022-04-22 07:34:44

Sayın Valim, birde şu rahatsız edici egzosla grlt kirliliği yapan motorsikletlileri bir durdursanız. Hatta vali konağının önnde kaç kere karşılaştık kimse mdahele etmiyor mu bunlara sayın valim. Birde gazi cddesinde gezen motosikletleri sadece ben mi gryorum sayın valim.

Avatar
Mutlu 2022-04-22 04:11:40

İskilip müftüsü çok hassas ve ince bir davranışta bulunmuş. Allah razı olsun kendisinden.

Avatar
Öz İskilip li 2022-04-21 12:59:32

Teşekkürler Sn Valim, gerçekten halkın Valisi. Tavukçu Hocamın emaneti emin ellerde. Arasından bitimine emeği geçen İskilip lilere teşekkür. Lek in orada ne işi var, dikkat. Bu güzel hizmete leke gelmesin.

banner165