Vatandaş durup üzerini temizliyor!

Çorum akşam saatlerinde yine yaprak biti istilasına uğradı.

05 Eylül 2019 Perşembe 18:53
Vatandaş durup üzerini temizliyor!

Çorum akşam saatlerinde yine yaprak biti istilasına uğradı.

Hareketlenen yaprak bitleri ile ilgili ilk dakikalarda Buharaevler Mahallesi Mehmetçik Parkı, Yunus Emre Parkı, Tavukluk civarı ve Gazi Caddesi kent merkezinde yoğun şikayetler geldi. Ancak istilanın daha geniş alanda olduğu bilgisi paylaşıldı.

Vatandaşların yolda yürürken durarak üstlerini yaprak bitlerinden temizlemeye çalıştıkları gözlendi. Bazı ebeveynler dışarı çıktıklarında çocuklarına maske takarken, bazıları ani istilalarda kafa ve yüz kısımlarını giysileri ile korudukları belirtildi.

Anlık şikayetlerin artması üzerine Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, uzun süredir devam ettikleri haşeratla mücadele ve ilaçlama çalışmalarına akşam saatlerinde de çeşitli noktalarda devam etti.

Yaprak bitlerinin ilk olarak Ankara Yolu Celilkırı bölgesinde görüldüğü, daha sonra Çevre Yolu güzergahı üzerinden yerleşim bölgelerinde yayılmaya başladığı öğrenildi.

ÇORUM BELEDİYESİ'NİN ÇALIŞMALARI

Çorum Belediyesi haşeratla mücadelede zamanında yani yavrulama dönemi başlamadan mücadele başlattı. Yıllardır uygulanan vektörel mücadele takvimi bu yıl da artarak devam ettirildi. Yaprak bitlerinin çevre il ve ilçelerde bilhassa ayçiçeği ekimi yapılan arazilerde sıklıkla görüldüğü, çıkış noktasının da bu alanlar olduğu tahmin ediliyor. Yaprak bitiyle mücadelede uzman firmalardan da görüş alındığı ifade ediliyor.  Benzer sıkıntıların Merzifon ve Samsun civarında da yaşandığı vurgulanıyor.

Yaprak bitinin konforu bozan etkisi dışında insan sağlığına zararlı herhangi bir tarafının bulunmadığı tespit edildi.

Son Güncelleme: 09.09.2019 15:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bay bilen! 2019-09-05 20:24:38

Oy verenler sinek avlamaya devam ediyor.
İlahi adalet kendimiz ettik kendimiz bulduk!

Avatar
Osman 2019-09-05 19:39:12

Gerçek Şu; Temizlik Müdürünü H İbrahim Başkan 5 ay önce kendi getirdi . Nasıl operasyon çekilsin . Gerçekler acıdıra cevap. İşi saptırma

Misafir Avatar
Cafer 2019-09-06 15:57:48 @Osman

1-bilerek konusursan iyi olur? bu arkadaşı sayın külcüde getismişti 2 yıl aynı görevde kaldı hiç şikayet yoktu.iyi olunca külcü yaptı oluyor sıkıntılı olunca aşgın sen getirdin oluyor bu nasıl iş anlam veremedım.
2- adı üstünde yaprak biti yani ziraat mühendisi işi yani park ve bahçelerin işi bilmem anlatabilfim mi?

Beğenmedim! (2)
Avatar
Tuncay 2019-09-05 19:27:34

Bir yaprak sineği ile mücadele etmekte ciddiyet gösteremediler. Salça yapmaya devam

Avatar
Hey_hat Sınav başladı, bakalım başkan Aşacakmı! 2019-09-05 20:05:08

Sayın başkan. Lafla işler yürümüyor. Şimdi İcraat zamanı. Ya kendini gösterecen yada kendini bitireceksin. Şuan İbre 2. Şıktan yana bilesin. Eksilerdesin...

Avatar
İrem 2019-09-05 21:49:10

Başkan bey 6ay oldu hadi artık . Filmi , şarkı türküyü bırakta icraat görelim. Ak parti ye oy verenleri pişman ettirdin . Lütfen mazeret üretme .

Avatar
Taş 2019-09-05 21:28:17

Başınıza Muzaffer kadar taş düşsün. Herşeyi ondan biliyorsunuz. Hayırdır sizi bu kadar korkutacak ne yapmış ola ki. Muzaffer’in ekibi dediğin kim acaba çok merak ediyorum. Başkan’ın kendisi mi? Ya da Yağbat mı, Çöplü mü?Zübeyir mi? Dur dur tahmin edeyim yoksa Özüyağlı mı?

Avatar
Filiz 2019-09-06 00:05:10

Ben hayatımda böyle birşey görmedim kapıdan dışarıya adım attığın anda her yerini sarıyor bu şeyler bizim çevrede ilaçlama da yapılmıyor Allah sonumuzu hayır etsin

Avatar
Corumlu 2019-09-05 21:56:04

Ayıp ayıp Bu yaprak bitleri önceki dönemlerde bu memlekete saldırmıyor muydu Halil İbrahim'in mi bekledi saldırmak için o zaman daha vahim gökten taş yağacak demektir tedbir alamıyorsun kardeşim sen çökelik Satmaya devam et