Ve ihale tamam

AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, Obruk Dutludere Sulama Projesi ihalesinin tamamlandığını duyurdu.

08 Mart 2023 Çarşamba 19:33
Ve ihale tamam

AK Parti Çorum Milletvekili Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Oğuzhan Kaya, ekonomik girdi değeri  en yüksek Obruk Dutludere Sulama Projesi ihalesinin tamamlandığını yapım çalışmalarına hemen başlayacaklarını söyledi.

54 BİN 570 DEKAR ALAN SUYLA BULUŞACAK

Obruk Dutludere Sulama projesinin tamamlanmasıyla birlikte kıraç toprakların su ile buluşacağını, proje sonrası çiftçinin yılda en az iki ürün alacağını belirten Kaya, yılların özleminin sona ereceğini belirterek,”Çorum Obruk Dutludere Sulama projesi  toplam 54 bin 570 dekar arazi sulayacak olup, daha önce kapalı sistem sulama kısmı olan 6 bin 310 dekar alan sulamaya açıldı. Bu ihale kapsamında geri kalan 43 bin 440 dekarlık cazibeli alan ve 4 bin 820 dekarlık Sol Sahil Pompaj sulaması dahil olmak üzere toplamda 48 bin 260 dekarlık alanı daha (açılan kısım dahil 54 bin 570 dekar) sulayacak olan tesisin ikmal inşaatı 07 Mart 2023 tarihinde ihaleye çıkacaktır. Projenin tamamlanması ile Laçin, Dodurga ve Osmancık yöreleri sulu tarıma geçecektir. Ayrıca tesisin tamamlanmasıyla 8 bin kişinin istihdam edilmesi sağlanacaktır” dedi.

İŞTE SUYA KAVUŞACAK GÜZERGAH

Kaya, sağ  sahil sulamadan Laçin Kuyumcu’dan  başlayarak Osmancık,  Kınalıtaş oradan Osmancık bağlarına kadar olan araziler sulanarak  sol sahilden Dodurga ilçe arazileri, Ağıroğlan köyü ve Gürleyik Mahalleleri tarım arazilerinin  sulamasının yapılacağını hatırlattı.
Kaya, ayrıca Kırkdilim tünellerinin tamamlanmakta olduğu bilgisini paylaştı.

Son Güncelleme: 08.03.2023 20:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kenan 2023-03-08 21:01:38

Çorum öyle güzel olarekları var heleki kız ılırmak faydalanmalı su berekettir. Ankaraya 1,5 saat her şey yetişir dümdüz

Avatar
Çorum 19 2023-03-08 21:54:15

Derelerde şu yok kuraklıktan kırılıyor etraf her vadiye yap bir baraj bend

Avatar
Penceresi cam cama selam soyle amcama 2023-03-09 16:10:38

Kirkdilim tunellerinin neresi tamamlandi Tosun Pasam. Baglanti yollari nerde hani? Hergun gidip geliyorum ben o yoldan. Kirkdilim koyu tarafi yani tunel giris kismi hala cokmus durumda, calisma falan yok. Ayrica Corum istikametinden tunele girdik diyelim , cikista Lacin uzerinden ucup Dutludere'ye mi konacagiz. Birak bu isleri Tosunum. O yol bitmez, seni de benide bitirir o yol. Bir muallim