Yaban hayatında sürpriz

Yaban hayvanlarının tür tespiti ve popülasyonun tespiti amacıyla Çorum'a fotokapan kurulmuştu

20 Ocak 2018 Cumartesi 14:40
Yaban hayatında sürpriz

Yaban hayatı ve insan çatışmasını minimize edebilmek için Ordu’da yaban hayvanlarının doğal ortamlarında desteklenmesi eylem planı çerçevede doğaya yerleştirilen fotokapanlara varlığı ilk kez görülen yaban hayvanları yansıdı.
Orman Su İşleri 11'inci Bölge Müdürlüğü'nün yaban hayvanlarının tür tespiti ve popülasyonun tespiti amacıyla Amasya, Çorum, Ordu, Samsun ve Tokat'taki Yaban Hayvanı Geliştirme Sahaları ile belirli avlaklara kurduğu 84 fotokapandan 9’u Ordu’nun çeşitli noktalarına konuldu.
2017 yılında yapılan fotokapan çalışmalarında Ordu yaban hayatında ilk kez rastlanan hayvanlar tespit edildi. Buna göre ilin güney kesimlerindeki ormanlarda ilk kez vaşak ve ayı görüntülendi. Bu hayvanların dışında çok sayıda karaca, tilki, kurt ve yaban domuzu gibi hayvanların görüntüleri de kayıt altına alındı.
Yetkililer, Ordu’nun güney kesimlerinin yaban hayatı yönünden zengin bölgelerden biri olduğuna dikkat çekerek, “Bu zenginliğinin hem Karadeniz hem de Karadeniz ardı iklimi, yine Avrupa-Sibirya ve İran-Turan floristik sitemlerini bünyesinde barındırmasından geldiği söylenebilir. Özellikle ilin güney kesimlerinde vaşak, ayı ve kurt gibi memeli hayvanlar sıkça görülmektedir. Yine diğer yaban hayvanları da il genelinde popülasyonlarını hızla artırmaktadır" görüşünü paylaştılar.

İHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165