Yağış ve fırtına uyarısı

Meteorolojik verilere göre, yeni yağışlı sistem nedeniyle sıcaklık mevsim normalleri altına düşecek

04 Şubat 2020 Salı 08:30
Yağış ve fırtına uyarısı

Meteoroloji Müdürlüğü’nden Çorum’a yağış uyarısı…

Meteoroloji Müdürlüğü’nden yapılan uyarısı Çorum ve bölgesinin Karadeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisi altına girdiği belirtildi. Yağışların genellikle yağmur, yüksek kesimlerde ise karla karışık yağmur ve kar şekilde olacağı tahmin ediliyor.

Yarın akşamdan itibaren ise Balkanlardan gelen soğuk hava etkili olacak. Cuma günü ise Karadeniz üzerinden gelecek olan yeni bir soğuk ve yağışlı hava Çorum bölgesini etkisi altına alacak.Yağışlı sistemin Pazar günü akşamından itibaren bölgeyi terketmesi bekleniyor.

Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklığı ise Çarşamba akşam saatlerinden itibaren önce Balkanlardan sonra Karadeniz üzerinden gelecek olan soğuk ve yağışlı hava nedeniyle bölge genelinde 10-15 derece azalarak mevsim normalleri altında seyredeceği tahmin ediliyor.

ÇORUM İÇİN FIRTINA UYARISI

Öte yandan rüzgarın yer yer fırtına ve kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Çarşamba akşamı etkisini gösterecek olan fırtına saatte 70-100 km hızla esecek. Vatandaşların ulaşım, çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi tehlikelere karşı dikkatli ve tedblirli olunması istendi.

Son Güncelleme: 04.02.2020 17:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.