Yasak bitti, sezon dualarla açıldı

Denizlerde büyük balıkçı tekneleri için uygulanan av yasağı sona erdi.

01 Eylül 2022 Perşembe 10:12
Yasak bitti, sezon dualarla açıldı

Denizlerde büyük balıkçı tekneleri için uygulanan av yasağı sona erdi. Balıkçılar 1 Eylül gecesi itibarıyla sabırsızlıkla beklediği açık denizlere doğru hareket etti.

Trol ve gırgır ile balık avcılığının 15 Nisan'da başlayan yasak dönemi 1 Eylül itibariyle sona erdi. Av yasağının kalkması balıkçılıkta önemli limanlardan biri olan Sinop’ta düzenlenen törenle kutlandı, ekmeğini denizden çıkaran balıkçılar Karadeniz’e dualarla uğurlandı. Sinop iskelesine sıralanan balıkçı teknelerinde tayfa uzun bekleyişin ardından heyecan ve mutlulukla denize açıldı.

Düzenlenen törene Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Sinop İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Ferhat Kuran, Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, kamu kurum ve kuruluş amirleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Son Güncelleme: 01.09.2022 10:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Aslan Türk 2022-09-01 10:47:35

TSO seçimleri 8 Ekim’de imiş. İlgilenenlere duyurulur.

banner165