Yasaklı köpeği ekipler yakaladı

Çorum’da bir ilkokul yakınlarında görülen sahipsiz yasaklı "Dogo Argentino" cinsi köpek, ekipler tarafından yakalanıp koruma altına alındı.

05 Ocak 2022 Çarşamba 12:03

Çorum’da bir ilkokul yakınlarında görülen sahipsiz yasaklı "Dogo Argentino" cinsi köpek, ekipler tarafından yakalanıp koruma altına alındı.

Olay, Ulukavak Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, mahallede bulunan bir ilkokul çevresinde yasaklı "Dogo Argentino" cinsi köpeğin gezdiğini gören vatandaşlar, durumu Çorum Belediyesi ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine, Çorum Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ekipleri hemen sahipsiz köpeği bulabilmek için çalışma başlattı. Sokak sokak gezen ekipler tarafından bulunan "Dogo Argentino" cinsi köpek, ekipler tarafından yakalanarak Çorum Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne götürüldü.

Çorum Belediyesi Veteriner Hekimi Mehmet Gültekin, Çorum’da vatandaşlar tarafından "Pitbull" ve "Dogo Argentino" gibi yasak ırk köpeklerle ilgili çok sayıda şikayet aldıklarını söyledi. Sokakta başıboş dolaşan köpeklerin ekipler tarafından yakalandığını, barınakta oluşturulan özel bölümde rehabilite söyledi.

İHA

Son Güncelleme: 05.01.2022 14:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet 2022-01-05 13:37:10

Bu durum beslemekten daha tehlikeli eğer sokağa terk edenler yakalanıp cezalandırılmazsa çocuklar için daha tehlikeli bir durum alabilir