Yeni binanın ismi Lalezar oldu

Çevre Yolu üzerinde yapımı tamamlanan Kız Kur’an Kursu binasının ismi Lalezar oldu.

20 Haziran 2022 Pazartesi 10:12
Yeni binanın ismi Lalezar oldu

Çevre yolu üzerinde yapımı tamamlanan (Prof. Dr. Hayretin Karaman İHL yanı) kız Kur’an kursu binasının ismi Lalezar (Lale bahçesi) oldu.
Çorum İl Müftüğü’nden yapılan açıklamaya göre; kuruma bağlı Lalezar Kız Kur'an Kursunda hafızlığa çalışan öğrenciler, eğitimlerine devam ediyor.

Daha önce Çorum İl Müftülüğü hizmet binasının üst katında eğitim gören öğrenciler, inşaatını Çorum Belediyesi’nin başlattığı, Çorum halkının katkılarıyla da müftülüğünün tamamladığı yeni kurs binasında şimdi ferah ve huzurlu bir ortamda çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Müftü Muharrem Biçer, konuya ilişkin açıklamasında şöyle dedi: "Şimdiye kadar İl Müftülüğümüz üst katında sadece 55 öğrenci kapasiteli ve dört daireden çevrilmiş Çorum’umuza yakışmayan bir binada eğitime devam eden kursumuzu, Çorumlu hayırseverlerimizin de destekleriyle 6 ay gibi kısa bir sürede tamamladık. 2022 yılı Ramazan Bayramı sonrası 55 öğrencimizi buraya taşıdık. Yeni ve modern bir görünüme sahip kursumuza bugün itibariyle 35 öğrenci daha kayıt yaptırmış olup hafızlığa çalışan öğrenci sayımız 80'e ulaşmıştır. Bu eğitim öğretim yılının başında 100 öğrencinin üzerine ulaşacağımızı ümit ediyorum. Kursumuz, 160 kapasiteli olup 10'ar kişilik ferah sınıfları, 4'er kişilik rahat yatakhaneleri, çalışma salonları, mescidi, bilgisayar sınıfı ile bölgemizin en büyük kurslarından biridir. Yeni dönemde öğrencilerimizi hafızlık eğitimlerinin yanı sıra halen devam eden değerler eğitimi ile beraber, el becerileri ve farklı sosyal faaliyetlerle de  hem bilinçli ve kültürlü hem de marifetli nesiller yetiştirmek hedefimiz olacaktır" dedi.

Son Güncelleme: 20.06.2022 16:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2022-06-20 13:01:41

Lalezar güzel ismi cuk oturmuş. Osmanlı da lale devri yaşayıp israfa düştüğünde Batı sanayi devrimini gerçekleştiriyordu.

Avatar
ÇORUMLUYA 2022-06-20 13:16:51

O verdiğin vergilerle değil vatandaşın gönülden yaptığı hayırlarla yapıldı
Okullarla kiyaslayanlar içine gir bak her şey gayet mutevazi.

Misafir Avatar
Emekli çorumlu 2022-06-20 14:01:59 @ÇORUMLUYA

bağış ve yardımlar her türlü vergi, resim ve harçtan muaftır. Bu bağış ve yardımlar Kurumlar ve Gelir Vergisi matrahından indirilebilir.” hükmü bulunmaktadır Gördüğün gibi devlete ödeyeceği vergiyi buraya verir o kadar yardımseverlerle orta şiddette yıkılacak okullar var ülkemizde onlara yardım etsinler böyle 5 yıldızlı otel gibi yer yaptıracaklarına bak 1 aydık dr randevusu alamıyorum dün aldım bugün iptal ettiler dr yok diye

Beğenmedim! (2)
Avatar
Bilmeyenlereeeee 2022-06-20 13:49:09

Bilmeyenlere rumuzlu arkadaş neden insanların bu darlıkta mütemadiyen yaılan cami ve kurslara tepkisini müslümanlığa saldırı olarak görüyorsunuz. Allah aşkına ülkenin bu denli sıkıntılı zamanlarında bir fabrika açılsa daha iyi değil mi? şunu hiç unutmayın insan aç kalınca ne dini tanır ne insanlığı.

Avatar
Hoca... 2022-06-20 12:10:08

Acele edin ülke dinsiz kaldı
Okullar böyle lüks yapılmadı, bu ülkede binlerce kuran kursu var ülkenin huzuru ve refahı için çare olamıyor.
Allah'ın kitabını kurs kitabı haline getirdiler, Allah bu işin hesabını
soracaktır, Arapçayı bırakın, Türkçe diye bir dil vardır bu ülkede.

Avatar
Çorumlu 2022-06-20 12:24:34

Halk fakirliğinin sebebini uzakta aramasın verdiğiniz vergiler bu şaşalı binalara akıyor.. Hastanede sıra bulamıyorsanız sebebi hekime sağlık personeline 3 kuruşu fazla görenler paraları buralara harcıyor..

Avatar
Egitimci 2022-06-20 13:46:55

Din ve diyanet üzerine rastgele hatta maksatlı yorum yapanlar bu milletin gençliği savrulurken ateist deist lgbt aklınıza nr gelirse bunlara kafa yormazken isimlerle şekillerde uğraşanlar vay halimize

Misafir Avatar
emekli ye 2022-06-20 17:06:54 @Egitimci

verdiği bağışın sadece yüzde beşi vergiden düşer yanlış bilgilendirme milleti. O da her bağış değil

Beğenmedim! (5)
Avatar
Bilmeyenlere 2022-06-20 13:21:14

Bu kurs halkın yardım parasıyla yapıldı elbette devletten de belli bir destek alınmıştır en azından arsası alınmıştır ama bu kadar din düşmanı olmayın derdiniz zorunuz İslamiyete saldırmak. Bakın hiç bir Hristiyan ruhban okuluna papaz okuluna saldırmaz ama güya Müslüman görünümlüler!!! herzaman her fırsatta İslamiyete saldırıyor. Tamam bundan sonra cenazelerinizi alın götürün kahvehanelerden kaldırın cenaze olunca hocaları çağırmayın(hoca falan değilim ama bu saldırılar direk dine olunca dayanamıyorum). Diyanetin Hıdırlık kursuna girin bir bakın 60 yıllık dökülen bir kursu görmeyenler buraya laf atmasın bu bir. Bir de chp il başkanı bile oy zamanı ziyarete gelmişti bu da iki. Sol zihniyet her seçim zamanı dine hoş bakmaya riyakarlığa sarılıyor ama seçim bitince din düşmanlığına devam. Örnek Ekrem bey seçim dönemi cami Kuran kursu cuma namazı Yasini Şerif okuyor seçimden sonra çeviballa

Avatar
Bilmeyenlereeeee-2 2022-06-21 08:02:13

Burada sözde dinimizi, islamı cami yapma, kuran kurslarının açılışını destekleyerek savunduğunu zanneden ve kendilerinin dışındaki her görüşü islama karşı çıkmak olarak algılayan ve düşmanca görenler dine en büyük zararı veriyorsunuz. İnanın hergeçen gün bu ayırımcı dille insanları islamdan soğutuyorsunuz. Eminim sizin islama olan bağlılığınız sadece şekilde

banner165