Yıkamacılara sivrisinek denetimi

Çorum Belediyesi vektörel mücadelede problemi kaynağında çözmek için çalışmalarını sürdürüyor.

24 Haziran 2020 Çarşamba 16:43
Yıkamacılara sivrisinek denetimi

Çorum Belediyesi vektörel mücadelede problemi kaynağında çözmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Temizlik İşleri ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri sivrisinek üreme alanlarından olan şehir merkezindeki oto ve halı yıkama işletmelerini denetleyerek, uyulması gereken kurallar hakkında uyarılarda bulundu. Ayrıca Su kanalları, çökertme havuzları ve su depolarında denetimler yaptı.

Karasinek ve sivrisinek mücadelesini eş zamanlı yürüttüklerini belirten Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, yaptığı açıklamada şöyle dedi; “Vektörel canlılar henüz larva dönemindeyken yani uçmaya başlamadan önce önlemlerimizi alıyoruz. Halkımızın sağlığını ilgilendiren konularda belediyemiz üzerine düşen her türlü vazifeyi büyük bir hassasiyetle yerine getiriyor.

Vektörel mücadelemizde ilk önce üreme kaynaklarını kurutmak için çalışma yapıyoruz. Bunun için şehrin çevresi ve merkezi dahil birçok noktada çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sivrisinekler, suyun içerisinde gelişen canlılar olduğu için bu bağlamda oto yıkama ve halı yıkama işletmeleri bu canlıların gelişimi ve üremesi için oldukça elverişli. Ekiplerimiz, işletmelerimizi ziyaret ederek dikkat etmeleri gereken konular hakkında onları hem bilgilendiriyor hem de bu işletmelerimize gerekli uyarılarda bulunuyor. Bu konuda duyarlı olan işletmelerimize teşekkür ediyorum. Vektörel mücadele 24 saat esasına dayalı bir şekilde yaz sezonu boyunca devam edecek.”

Son Güncelleme: 24.06.2020 17:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165