Zeynep’i kaybettik! Organları 6 hastaya can olacak

Beyin ölümü gerçekleşen 13 yaşındaki Çorumlu Zeynep Sükeyna Fidancı’nın ailesi tarafından bağışlanan organları, nakil bekleyen 6 hastaya can olacak

03 Ocak 2023 Salı 20:28
Zeynep’i kaybettik! Organları 6 hastaya can olacak

Beyin ölümü gerçekleşen 13 yaşındaki Çorumlu Zeynep Sükeyna Fidancı’nın ailesi tarafından bağışlanan organları, nakil bekleyen 6 hastaya can, 2 hastaya ışık oldu.

KALBİ DURDU

Çorum Haber Gazetesi'nin aktardığı bilgilere göre; Çorum merkezde yaşayan doğuştan yürüme engelli ilkokul 3. sınıf öğrencisi Zeynep Sükeyna Fidancı, tedavi için gittiği Antalya'da ani kalp durması sonucu 30 Aralık’ta vefat etti.

ZEYNEP'İN AİLESİ ORGANLARI BAĞIŞLADI

Zeynep’in ailesi, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Merkezi koordinatörleri Nilgün Bilal ve Uğur Genç ile görüşmeleri sonrasında kızlarının organlarının bağışlanmasına karar verdi.

6 KİŞİYE UMUT OLDU

Zeynep Fidancı’nın alınan kalbi, Ankara Hacettepe Üniversitesi Hastanesi’nde kalp nakli bekleyen 14 yaşındaki erkek hastaya, akciğeri ise 16 yaşındaki hastaya nakledildi. Fidancı’nın bir böbreği Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi’nde, Konya’dan gelen 6 yaşındaki kız çocuğuna ve Gaziantep’ten gelen 6 yaşındaki erkek çocuğa nakledildi. Fidancı’nın karaciğeri de Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde 11 yaşındaki erkek hastaya nakledildi.

'DOMİNO NAKİL'LE BİR CAN DAHA KURTARILDI

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi doktorları, 11 yaşındaki hastadan alınan karaciğeri ise 61 yaşındaki hastaya naklederek, yılın son gününde ‘domino nakil’le bir can daha kurtarmanın sevincini yaşadı.

'ELİ ÖPÜLESİ AİLEYE NE KADAR TEŞEKKÜR ETSEK AZDIR'

Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bülent Aydınlı, “Fidancı’nın karaciğerinin nakledildiği bir çeşit genetik rahatsızlığı olan 11 yaşındaki çocuktan alınan karaciğer de 61 yaşındaki kanserli hastaya nakledildi, buna ‘domino nakil’ denilmekte. Bu ameliyat dünyada nadir gerçekleştiriliyor. Fidancı ailesinin örnek davranışının organ bekleyen hastaların yeni yıla umutla girmesine vesile olduğunu söyleyen Prof. Dr. Aydınlı, “Bu eli öpülesi aileye ne kadar teşekkür etsek azdır. Bağış alan aileler adına da teşekkür ediyor, tüm vatandaşlarımızı organ bağışına davet ediyorum” dedi.

'MELEK GİBİ ÇOCUKTU'

Zeynep Sükeyna Fidancı’nın babası Hamza Fidancı, hüznü ve sevinci aynı anda yaşadıklarını belirterek, “Kızımız melek gibi bir çocuktu. Gelişi çok güzeldi, gidişi de ona yakışır bir şekilde güzel oldu. 6 hastaya organları nakledildi, iki hastaya da ışık oldu. Herkesi organ bağışına davet ediyorum. Bağış yapmadan da toprağa verebilirdim ancak şu an bağış yaptığım için içim çok rahat. Kızımın organları başka bedenlerde hayat buldu. Bugün kızımın doğum günüydü, dün kızımı defnettim. Bağış yaptığım ailelere de şifa diliyorum. Umarım tez zamanda sağlıklarına kavuşurlar. İnşallah en güzel yerlere gelirler ve Zeynep’imizi unutmaz, dua eder, bizleri mutlu ederler” dedi.

Son Güncelleme: 04.01.2023 18:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Op Dr Semih temel 2023-01-03 21:06:14

Mekanı cennettir küçük meleklerin Allah rahmet eylesin

Avatar
Selami 2023-01-03 22:46:58

Rabbim ailesine sabır ihsan eylesin. Zeynep kızımızın da mekanı cennet olsun.

Avatar
Çorumlu 2023-01-04 00:53:42

Allah rahmet eylesin cennet mekanı olsun.

Avatar
Faktör 2023-01-04 06:49:00

Akdeniz üniversitesi organ nakli konusunda çok şöhreti var.Yüz ve uzuv nakilleri yapmışlardı da sanki bir kısmı uyum sağlayamamıştı.Doğrudan tedavi için bu üniversiteye Çorum dan kalkıp da gitmek için engelli evladımızın nasıl bir hastalığı vardı acaba.Allah evlatlarımızı bağışlasın ailelerine inşAllah zor bir acı

Avatar
Can 2023-01-04 08:04:49

Allah rahmet eylesin güzel kızımız

Avatar
Emekli 2023-01-04 12:57:49

Allah rahmet eylesin mekanı cennettir Allah ana babasına sabır versin