Çorum’un sağlık sektöründe hareketlik yeniden başladı. İl, ilçe sağlık müdürleri, hastanelerde görev yapan yöneticileri yakından ilgilendiren hareketliliğin nedeni sözleşme zamanlarının bugün-yarın sona ermesi.

Sağlık Bakanlığı bugünlerde Çorum gibi illerde sözleşme süreleri sona erecek olan sağlık teşkilatında yönetici kadrosundaki isimleri ya yenileyecek ya değiştirecek ya de görev sürelerini uzatacak. Esasında 2 yıl, 3 yıllık yapılan, ancak pandemi döneminde uzatmalarla yürütülen bir sağlık yönetimi sisteminin sakıncaları yok değil.

Siyasetin yerel temsilcilerinin etkin olduğu isim belirlemede sık sık uzatmaların yapılması hem yönetici kadrolarını zora sokuyor hem de sağlık hizmeti sunumunda aksaklıklara yol açıyor. Üstüne üslük spekülasyonların ardı arkası kesilmiyor.

Başta aşılama olmak üzere diğer sağlık hizmetlerinin kaliteli bir şekilde vatandaşa sunumu için kafa yormak durumunda olan sağlığın yöneticilerini bu sıkıntılı süreçten kurtarmak gerekiyor. Görev belirsizliği içinde ikircikli bir psikoloji yaşayan sağlığın yöneticilerinin inisiyatif ve karar almakta zorlandığı, imza yetkilerini görevleri ile ilgili belirsizlikten kaynaklanan nedenlerle kullanamadıkları, çalışma barışının ahenginin bozulduğu anlaşılıyor. Hal böyle olunca bürokrasiyi şekillendiren siyasetin temsilcilerine önemli vazife düşüyor.

Memlekete en iyi hizmeti sunacak sağlık yöneticilerinin pozisyonlarını, sözleşme sürelerini, olması gereken ve önlerini görebilecek şekilde netleştirmek gerekiyor ki onlar da çalışacakları kadroları oluşturup kendi işleri üzerinde yoğunlaşabilsinler. Yani iki de bir uzatmaları oynamayalım. Aksi takdirde siyasetin temsilcilerinin sözleşmeleri 3 ay uzatıp tekrar tekrar bakanlığın yolunu tutmaları akılcı bir yöntem olmadığı gibi boşu boşuna geçen zaman enerji ve sinerji kaybını doğuruyor.

Bu sözümüz sadece iktidar olan siyasi parti için geçerli değil elbette. Hangi siyasi erk işbaşına gelirse gelsin bürokraside belirsizliği gidermek, sistemi rayına oturtmak, görev yapanların pozisyonlarını belirlemek gerekiyor.
Ezcümle; ne demişti Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca; “Sağlıkta siyaset yapan şifa bulmaz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
gerçek çorumlu 2021-07-30 10:42:14

Sobacı - demirbaş yönetiminin artık emekli olması gerekiyor.Çoruma yenilik yapabilecek dinamik bir ekip lazım.Sobacı Demirbaş ikilisi sağlık personelini soruşturmalarla çok yıprattı diye düşünüyorum.Sağlıkta çalışan tüm personeli kucaklayacak motivasyonu arttıracak bir ekip lazım.

banner165