Belediye Çimento Fabrikası'nı satın alıyor

Belediye Başkanı Aşgın Çorum Çimento Fabrikası ile ilgili müjdeyi verdi.

01 Ocak 2021 Cuma 13:48
Belediye Çimento Fabrikası'nı satın alıyor

Çorum'un çetrefilli bir sorunu daha çözüme kavuşuyor. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın canlı yayında verdiği müjde ile uzun yıllar çevre kirliliğine neden olan artık neredeyse atıl durumdaki Çorum Çimento Fabrikası'nın büyük alanını satın alacaklarını duyurdu.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın Hürriyet Meydanı’nda canlı yayında Çorum Çimento Fabrikası ile müjdeyi verdi. Konuşmasında  Çorum Çimento Fabrikası’nın kuruluşundan özelleştirmesine kadar olan süreci özetledikten sonra,  Çorum Çimento Fabrikası’nın alanını almak için tüm hazırlıkları yaptıklarını aktaran Belediye Başkanı Aşgın, Ocak ayı ortalarında 1 milyon 384 m2’lik Çimento Fabrikası'nın oturduğu alanı Çorum’a kazandıracakları müjdesini verdi.

Aşgın Çimento Fabrikası ile ilgili özelleştirme sürecini hatırlattıktan sonra, buranın Çorum Belediyesi’ne devre ile ilgili süreci anlattı. Aşgın son 6 ayda burayla ilgili bir takım tasarruflarda bulunmayı düşündüklerini belirterek, “Fabrika 1 milyon 384 m2 alana oturuyor. O bölgede yapılaşmaya çok müsait bir alan var. Artık büyük hayaller kurmaya başladığımızda, mali konularda rahatladığımızı gördüğümüzde burayı alabiliriz. Belediye olarak kazanabiliriz. Milletimizin hizmetine sunabiliriz dedik. Yatay mimariyi esas alan yeni bir şehir kuracağız dedik. Buranın Çorum’a kazandırılması noktasında çok önemli bir aşamayı geçtik. Son 3 aydır Brezilyalı firma ile görüşmelerimiz devam ediyor. Hedefe yönelik çalışmalar yaptık. Görüşmelerimiz iki hafta içinde neticelendi. Bütün işlemleri bitirdikten sonra Ocak ayı ortalarında bu açıklamaya yapacaktık. Belediye Meclisi’nde burayı satın almamızla ilgili yetki alacağız. Öncesinde hemşehrilerimize bilgi vermeyi istedik. Bize bugünleri gösteren Rabbimize hamdediyorum. Finans kısmını tamamladık. Peşinatla ilgili hazırlıklarımız vardı. Önümüzdeki hafta içinde Ankara’da tekrar görüşeceğiz. Hallolmadık hiçbir tarafı kalmadı. Çorum Çimemto Fabrikası’nın alanını alıyoruz. Hemşehrilerimize hayırlı olsun. Burada ne yapacağımızla ilgili kapsamlı hazırlıklarımız var. Önemli projelerimiz var. Bazı firmalarla görüştük. Uluslararası çapta iş yapan firmalarla da görüştük. Hemşehrilerimizin de istekleri doğrultusunda ticaret alanlarından sosyal konutlara kadar otel, turizm alanlarına ortak aklı harekete geçirmek suretiyle şehrin önünü açacak projeyi hayata geçireceğiz. İnşaallah doğru karar vererek hayırlı hizmet yapacağız.” dedi.

Son Güncelleme: 14.05.2022 00:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu 2021-01-01 14:02:44

İyi düşünülmüş güzel olmuş ancak şehir içinde Çöplü Çepni kunduzhan mahalleleri virane şekilde duruken neden yeni şehir projeleri yapılıyor. Şehrin göbeğinde imarda 18 uygulaması ile insanlar mağdurken ve şehir harabe gözükürken ne gerek var yeni yerler aramaya ya toki marifetiyle yada Belediye kendi imkanlarıyla bu mahalleleri modern şehir haline getirse daha iyi olmaz mı?

Avatar
tebrikler 2021-01-01 13:58:01

walla 2 yıllık dönemde elle tutulur ilk proje.. gönülden tebrik ediyorum, şehrin büyümesi , açılımı açısından harika

Avatar
Recep 2021-01-01 14:36:48

Bi iş yapmış oluyo ama bence yine yanlış yatırım. O parayla şehrin merkezinde çok güzel işler yapılır. Kunduzhandali alaybey sokak civarındaki konakları satın alıp restore edebilirsin, şehre bir kimlik kazandırırsın. Çimentonun alanını da öncü olursun bir konsersyum kurup iş adamlarından oluşan heyete aldırırsın, belediye olarak desteklersin, kooperatif kurdurursun ve orda bir şehir inşa edersin. Buhara gibi ikbal kent gibi. Ama tabi ne bunların düşünecek beyin ne de bunu uygulayacak irade var. Belediyenin insan kaynağı olsa herşey çok güzel olacak.

Avatar
Mustafa 2021-01-01 15:00:14

Acıyorum koskoca fabrikayı hiç ettiniz insanlar iş arıyor.Çocuklarımız için iş kaygısı yaşıyoruz.Yakını çevresi olan işe giriyor.
Başkanımızdan yeni fabrikayı kuracağız yerinide alıyoruz .(iktidar Belediyesi)demesini beklerdim Bir çok insanın rızkının sağlandığı fabrikayı kaşla göz arasında yok ettiniz!!!

Avatar
Muhtar 2021-01-01 14:10:34

Fabrikayı al yık ticaret alanı yap. Günümüz belediyeciliğine yakışan uygulama. Başkanım her nekadar şu an aktif olmasada oradı bir fabrika burayı fabrika vasfından çıkarınca evine ekmek götüremeyecek yüzlerce çalışanı belediyeye alırmısınız

Avatar
Yedirmezler 2021-01-01 14:33:08

Orayı belediyeye yedirmez baronlar. Külcü'den mi alıyorlar. En son o ve adamları çökmüştü çimentonun yerine. Bence belediye o işe giremez gücü yetmez. Birileri el altından alıp konut yapar oraya

Avatar
Vizyon 2021-01-01 15:21:12

Tebrikler halil başkan çok güzel bir düşünce, Çorum için güzel bir kazanç ve istihdam alanı...

Avatar
muhtar komiksin :) 2021-01-01 14:24:22

her ne kadar şu an aktif olmasada , çalışan olmasa da diye başlayan cümle , orası yıkılınca yüzlerde çalışan işsiz kalacak, onları belediyeye mi alacaksın diye bitiyor.. maksat eleştirmek için yapılan boş konuşmalar..nasıl ki yanlışa yanlış demeyi biliyorsan , doğruya doğru demeyi de bileceksin.. bilmiyorsan da boş konuşmayacaksın

banner165