Çorum'a Ankara'dan güzel haber

Ankara Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’ndan Çorum'a güzel haber!

22 Temmuz 2020 Çarşamba 17:04
Çorum'a Ankara'dan güzel haber

Çorum’a  Ankara Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’ndan güzel haber.

Çorum Dikiciler Arastası ve Saat Kulesi çevresinin tarihi görünümüne kavuşması için yapılacak 'sağlıklaştırma' çalışmasına Ankara'dan onay çıktı.

Çorum’un tarihi perspektifinin korunması ve güzelleştirilmesine yönelik Çorum Belediyesi’nin uğraşları sonuçlarını veriyor.

Uzun zamandan beri üzerinde çalışılan Dikiciler Arastası ve Saat Kulesi çevresinin restitüsyon ve restorasyon projeleri onaylandı. Kısa süre içerisinde yapılacak uygulama ihalesi ile Saat Kulesi çevresi tarihi görünüme kavuşacak.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın seçim dönemi yapmayı taahhüt ettiği projeleri arasında yer alan Dikiciler Arastası Sağlıklaştırma Projesi ve Saat Kulesi çevresinde yer alan bazı dükkanların cephe düzenleme çalışmalarının Ankara Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylandığını belirten Belediye Başkan Vekili İsmail Yağbat, tüm kurul üyelerine Çorum halkı adına teşekkür etti.

Dünyanın en dar sokağı olarak bilinen Dikiciler Arastasında sokak sağlıklaştırılması ve cephe düzenlemesiyle ilgili hazırladıkları restitüsyon ve restorasyon projelerinin onaylandığına vurgu yapan Yağbat, “Bu tarihi yapılan uygulama ihalesiyle ilgili çalışmalarımıza da hiç vakit kaybetmeden başladık. Kısa süre içerisinde uygulama ihalemizi de yaparak Çorum’un yıllardan beklediği bu önemli çalışmayı bir an önce başlatacağız. Dikiciler Arastası ve Saat Kulesi çevresindeki bazı dükkanların restorasyonlarını gerçekleştireceğiz.” dedi.

Saat Kulesi çevresinin de tarihi görünüm kazanacağını vurgulayan Belediye Başkan Vekili İsmail Yağbat, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Çorum ziyaretinde verdiği sözleri de hatırlatarak şöyle devam etti: “Sayın Bakanımız Saat Kulesi çevresinin tarihi dokusunu tekrar kazanması için gerekli yardımı yapacaklarını belirtmişti. Şehrimiz için son derece önemli olan bu çalışma için İller Bankası vasıtasıyla 2 Milyon TL hibe edilecek. Sayın Bakanımıza ve emeği geçen herkese Çorum halkı adına teşekkürler ediyoruz.”

Son Güncelleme: 25.07.2020 22:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali LEK 2020-07-22 18:52:31

Çorum'umuza hayırlı olsun. Bu proje ÇORUM için ve BAŞKAN için prestij projesi Olacaktır. İNŞALLAH hafızalarda yerleşmiş olan geleceğimize ışık tutan Çok güzel bir şehir görmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz. DURMAK yok yola DEVAM. ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN.

Avatar
Arasta 2020-07-23 06:46:05

Arastayı alın yerin altına dukkanları yapın
Arasta oraya insin.
Arastanın oldugu yeri guzel bir yesil alan yapın.
Yolu meydan aksemseddin cami ve yeni belediye binasına baglayın.
Tarihi dokuyu yesillikle buluşturun.
Corum yüz Çorum olur.
Turizm esnaf kazanır

Avatar
Birisi 2020-07-22 23:08:18

Bu proje bence Çorumun geleceği için yapılabilecek en kötü proje. Şehri Gazi ve İnönü caddelerine mahkum ettiler. Bundan sonra arastanın üstü ve arastanın altı var. Arastanın üstünde kiralar ve yoğunluk alıp başını gidecek altı ise dökülmeye devam edecek. İdarecilerimiz ise sanki bir iş başarmış gibi ortalıkta dolaşacak. Hayırlı olsun.

Avatar
Raqa 2020-07-23 11:50:16

la varya bir yorumda iyi olsun. resmen 2-3 kişi sürekli yorum yapmak için varlar. Sizler için bakın güngörmüşler konağı açıldı gidin orada takılın Çorum'un yaşlı geçmişi değerli insanlarından biraz akıl fikir izan alın... yani bu kadar mı herşey kötü. Atın şu AT Gözlüklerini. İnanıyorum ki siz bu Ankara daki koltuklarda oturun daha iyisini yapamazsınız. hatta iş yapmazsınız... bir elinizde çay bir elinde çekirdek ekranın diğer tarafına püskürte püskürte yorum yazıyorsunuz... :)) gülüyorum şuan yaaa...

Avatar
Asdf 2020-07-23 16:17:42

Belediye hizmet binası yarım kaldı. Atıl bi şekilde duruyor. Ne zaman bitecek acaba?

Avatar
mrd 2020-07-23 23:32:45

Birincisi laf olsun diye yorum yapmıyoruz, ikincisi biz de bu şehrin bir ferdi olarak diyoruz ki üç dene gözü doymaz esnaf ve şov derdinde bikaç siyasetçi yüzünden bi yüz yıl daha kaybetmeyelim. Yukardaki resme çocuk baksa der ki "gazi inönü ve farabi birleşmeli" zor mu evet zor imkansız mı kesinlikle hayır. Gelin bu yanlıştan dönün. Samimî gayret içerisinde tek siyasetçi sayın Ahlatçıyı görüyorum, onu da geçen yolda gördüm yürüyüşü değişmişti.