Japon diplomat Laçin'e hayran kaldı

Japon diplomat, Laçinli kadınlara mesleki eğitim projesi için ilçeye geldi

03 Ekim 2020 Cumartesi 10:57
Japon diplomat Laçin'e hayran kaldı

‘Laçin Belediyesi  Kadınlar için Mesleki Eğitim Merkezi Sağlanması Projesi’  için ilçeye gelen Diplomat ve Japon Büyükelçiliği Ekonomi Bölümü İkinci Katip Akifumi Doma Laçin’e hayran kaldı.

Diplomat ve Japon Büyükelçiliği Ekonomi Bölümü İkinci Katip Akifumi Doma Japonya Büyükelçiliği’nin Yerel Projelere Hibe Programı 2020 yılı başvuruları arasında ön değerlendirmeyi geçen ‘Laçin Belediyesi  Kadınlar için Mesleki Eğitim Merkezi Sağlanması Projesi’ kapsamında  Laçin’e geldi.

Diplomat ve Japon Büyükelçiliği Ekonomi Bölümü İkinci Katip Akifumi Doma ve Yerel Projelere Hibe Programı Danışmanı Fatma İskan  Laçin Belediye başkanı İdris Görükmez’i makamında ziyaret etti.

Ziyarette proje hakkında bilgi veren Laçin Belediye Başkanı İdris Görükmez, Belediye tarihinde ilk defa uluslararası bir hibe başvurusunda bulunduklarını, hazırlanan projenin istihdam anlamında çok önemli bir adım olduğunu ifade ederek, “Japon Büyükelçiliğine yaptığımız proje doğrultusunda ilçemizdeki kadınlarımızın  iş imkanı oluşturacak mesleki eğitimin gerçekleştirilmesi  ile hiçbir iş deneyimi olmayan, meslek edinememiş, meslek edinmede geç kalmış kadınların istihdam edilebilirliği ve bölgedeki toplumsal ve ekonomik refahın arttırılması için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Projeyi hazırlayan Laçin Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bekir Özdemir ve Proje koordinatörü Murat Ülker’in de hazır bulunduğu programda Japon yetkililerle birlikte  projenin tüm detayları ele alındı.

Ayrıca Kaymakam Emine Karataş’ın ev sahipliğinde Yeşil Göl ziyaret edildi, Yeşil Göl’de yapım aşamasındaki organik ürünler ve hediyelik eşyaların satışa sunulacağı dükkanlarda incelemede bulunuldu.

Japon yetkililer projenin inşaatının yapılacağı yeri,  ilçe merkezini ve Laçin Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünü de ziyaret ederek gözlemlerde bulundular.

Japon Diplomat Akifumi  Doma, yapılan çalışmalar, Laçin Belediyesi Mesleki Eğitim Merkezinin inşa edileceği alan, ilçenin yerleşim yeri,  doğal yapısı ve yeşilliği, iklimi ile Yeşil Göl’e hayran kaldıklarını belirterek,  ailesi ile Laçin’e tekrar geleceğini söyledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Tolga 2020-10-03 21:10:11

gölün etrafına kaldırım yapmışlar kaldırımdan yürüyün.. yazık çok yazık.. üç şeritli yolda yapın.. yaya geçidi.. trafik lambaları unutmayın...

Avatar
Ali. Mert 2020-10-03 23:12:06

Hangi okul mezun etmiş bu tip adamları acaba. gördüğü yere beton atan zavallı zihniyet. Doğaya çıkıyorsan ayağında çamur olacak, elbisen de kirlenecek. Takım elbise ile gezeceksen hiç gezme.

Avatar
Valla yazık 2020-10-04 10:28:30

Gölü mahvermişler. Arkadaş bu nasıl bir mayyaklık beton kaldırım. Bence hemen sökülmeli

Avatar
Kamuran Ölcan 2020-10-04 12:54:23

HİBE para için HEBA etmişler gölü..Yazık olmuş tabiata. Sırf hibe almak için gölü gözden çıkarmışlar.