habercim19.com özgür haber özgür yorum

Kütüphane yıkılıyor

EĞİTİM

Hasan Paşa Halk Kütüphanesi yıkılıp yeniden yapılması yönünde plan değişikliği görüşülecek.

Belediye Meclisi'nin Mart ayı olağan toplantısında Hasan Paşa Halk Kütüphanesi'nin yıkılıp yeniden yapılması yönünde plan değişikliği görüşülecek.

Çorum’un eski kütüphanelerinden Bahçelievler Mahallesi sınırları içindeki Hasanpaşa Halk Kütüphanesi için imar planı düzenlemesi teklif ediliyor.

Hatırlanacağı üzere AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu’nun Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ile yaptığı görüşmede konu ilk kez gündeme getirilmişti. Daha sonra Bakan Yardımcısı Misbah Demircan’ın Çorum ziyaretinde kütüphane binası ziyaret edilmiş, mevcut binanın yetersizliği bir kez daha ifade edilmişti.

Hasan Paşa Halk Kütüphanesi’nin yetersiz kalması nedeniyle yıkılarak daha fonksiyonel yeni bir bina yapılması düşünülüyor. CHP plan değişikliğine şerh koydu.

Yorumlar (14)

çorumlu 4 Yıl Önce

çok iyi olur

Adem ilkay 4 Yıl Önce

Çok yanlış bir karar. Oldu olacak ne kadar tarihi binamız varsa yıkıp apart dikelim. Tarihi önemi olan bu yapının korunması gerekir. 50 yıl sonra bir tane tarihi binamız kalmayacak. Geçmişi olmayan devletler bile önemli yapılarını korurken, biz elimizdekini yıkıyoruz. Tam bir üçüncü dünya klasiği

tolga 4 Yıl Önce

Bu binada çocukluk anılarımız var.. ilk kütüphanem benim... üniversiteye burada hazırlandım.. yıkılıp yeniden yapılması yanlış olur... başka bir yere yeni bir kütüphane yapmak daha doğru... stadın orası millet bahçesi ve kongre merkezi olacakmış. kongre merkezinin bir kısmı kütüphane olarak yapılabilir. istenirse seçenek çok...

Ahmed 4 Yıl Önce

Çok yerinde bir karar. Güzel işlevsel ve dağa büyük kütüphane yapılması gerekli

Onur 4 Yıl Önce

Ne tarihi var ya yıkılsın tabi yerinede yenisi yapılsın tabiki İhtiyaca göre yön verilecek tabi

Zübeyir 4 Yıl Önce

Tarihi bina diyen arkadaşlar, duyan da 150 - 200 yıllık bina zanneder. Güvensiz bir beton bina nesini koruyacağız? bu istemezük hastalığından kurtulun artık.

Doğru karar 4 Yıl Önce

Yıkılsın daha modern bir kraathane yapılsın

Bir vadandaş 4 Yıl Önce

Çok çok yanlış yakınına yeni bir bina yapın

mehmet 4 Yıl Önce

şuan insanlar kitap açıp okumuyor ama böyle eski mekanlarında zamanla bir maneviyatı bir hatırası oluşuyor modern bir yer yapmak için eskiyi yıkmaya gerek yok işlev olarak daha farklı kullanılabilir yeni bina başka bir yere yapılsın güreş eğitim merkezi yada eski stad civarı uygun olabilir.

İLHAN 4 Yıl Önce

avrupa avrupa diye gezersiniz ağzınız başka konuşur eliniz başka iş tutar.yeni bir yere bir kütüphane daha yapılır.ama aynı sıtat gibi hastane gibi bunu yıkalım bi dere kenarına yenisini yaparız NİYE BURASI BİRİLERİNİN İŞTAHINI KABARTIYOR YER KIYMETLİ.YUHHHHHH BU RANT BİTİP NE ZAMAN ALLAH İÇİN İŞ YAPACAKSINIZ.????

Filozof 4 Yıl Önce

Bu metruk bina derhal yıkılmalı. Günümüzde bu çağda böyle işlevsiz kütüphane olamaz. Yerine modern bir kütüphane buraya ve her mahalleye yapılmalı.

Atış serbest 4 Yıl Önce

Kütüphane yetersiz kalıyorsa;uygun bir alana daha büyük bir bina yapılabilir.Sağlam bir binayı yıkmak yerine,başka bir amaç için kullanmak yerinde olur.İşin içinde rant ve inşaat varsa,bütün Çorum'u yıkıp,yeniden yapın.

Davut 4 Yıl Önce

Tarihi bir yanı yok betonarme bir yapı ve çoruma küçük daha elverisli bina yapılsın ve kütüphane olduğu teşvik edilsin öğrencilere benimsetsinler. .

adam 4 Yıl Önce

Yanındaki çok katlı binaların yanında kısa kalıp estetiği bozuyordu.güzide şehrimize modern en az 7 katlı bir kütüphane çok yakışır

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.