AKOM toplandı, afet riskine karşı hazırlar

Çorum Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) olası bir sel afetine karşı teyakkuz durumunda bekliyor.

29 Nisan 2024 Pazartesi 14:29
AKOM toplandı, afet riskine karşı hazırlar

Çorum Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) olası bir sel afetine karşı teyakkuz durumunda bekliyor.

Çorum Belediyesi ekipleri, Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre; bu hafta ilimizde etkin olması beklenen sağanak yağmur nedeniyle olaşabilecek risklere karşı 7/24 hazırlıklı olacak..

Çorum Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Afet Koordinasyon Merkezi toplandı. Toplantıda, ekiplerin acil müdahale konusunda yapacağı çalışmalar, ekiplerin görevlendirilmesi, çağrı merkezine ulaşan ihbarların en etkin ve hızlı şekilde değerlendirilmesi, sağanak yağış sırasında sel ve su baskını risklerine karşı yapılacak çalışmalarla ilgili eylem planı belirlendi.

AKOM’dan yapılan açıklamada “Vatandaşlarımız sel ve su baskını ihbarları ve yardım talepleri için 153 veya 333 0 333 numaralı çağrı merkezi telefonundan ulaşabilirler” denildi.

Son Güncelleme: 30.04.2024 00:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu 2024-04-29 15:07:42

Afetler her gün artarak devam edeceğe benziyor.Bu işi belediyeler, kamu kurumları, vatandaşlar çok ciddiye almalı.Dünya dan gelişmeler takip edilmeli onlar nasıl çözüyorsa bizde o yönde çalışmalar yapmalıyız

Avatar
çorum19 2024-04-29 14:59:59

iyi güzel toplandınız da geçen yıl ondan önceki yıl osmancık köprüsü göl oldu bu yıl göl oldu ne gibi çözüm ürettiniz neden çözüm üretmeniz yağışların arttığı aşikar belediyemiz sizlerin orada toplanmamasını sağlanması gerekmiyor mu 2024 yılındayız 15 kg yağışla bu hale geliyorsak rabbim bizleri korusun lütfen sizlerden rica ediyorum bir an önce çözüm bulun artık altyapı sorununu çözün araçlarımızla giderken hangi göle batıp kurtulmayı bekliyeceğiz diye korku ile her yağışta stres yaşıyoruz

Avatar
gülünç 2024-04-29 23:41:21

ne başkan ne başkan yardımcısı var. birkaç müdür çay içmeye toplanmış. acaba afet planı nerede? herhalde kafalarında :))