Vali net konuştu, Çorum’un gündeminden çıkacak

Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, sahipsiz sokak hayvanları konusunun Çorum’un gündeminden çıkacağını açıkladı.

08 Mayıs 2024 Çarşamba 14:36
Vali net konuştu, Çorum’un gündeminden çıkacak

Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, sahipsiz sokak hayvanları konusunun Çorum’un gündeminden çıkacağını açıkladı.

Çorum İli Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği, 2024 yılının ilk meclis toplantısını belediye meclisi salonunda yaptı. Toplantıda birlik meclis başkanlığı ve meclis organlarının seçimleri gerçekleştirildi.

BİRLİK YÖNETİMİ BELİRLENDİ

Çorum Valiliği başkanlığında, il, ilçe belediyeleri ve il özel idaresinden oluşan birliğin 2024 yılı ilk meclis toplantısında, birlik başkanı, başkan vekilleri, katip üyeler, birlik encümeni ve plan-bütçe komisyonu üyeleri belirlendi.

Toplantıda birlik başkanlığına Vali Doç.Dr. Zülkif Dağlı, 1. Meclis Başkan Vekilliğine Dr. Halil İbrahim Aşgın, 2. Meclis Başkanlığına Muhammet Fatih Temur, Katip Üyeliklere  Mehmet Fatih Balcıoğlu, Selim Güloğlu, Encümen Üyeliklerine Hali İbrahim Aşgın, Muhammet Fatih Temur, Muhsin Dere, Ahmet Gelgör, İsmail Çizikçi, Plan ve Bütçe Komisyonuna ise Lemzi Çöplü, Necmettin Yalçın ve Selim Dölcü seçildi.

4 AYRI DOĞAL YAŞAM ALANI

Çorum Belediyesi7nden yapılan açıklamaya göre; seçimlerin ardından Çorum Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği’nin faaliyet raporu görüşüldü. Çorum il genelinde 4 ayrı merkezde doğal yaşam alanı oluşturulmak üzere çalışmaların sürdüğü ifade edildi.
Vali Zülkif Dağlı’nın başkanlığını yapacağı Sahipsiz Sokak Hayvanları Koruma Birliği, il genelinde tüm sokak hayvanlarına yönelik çalışma yürütecek. Sokak hayvanları için şehir dışında yaşam alanlarının oluşturulması ve burada her türlü bakımın birlik tarafından yapılması sağlanacak. Bu çalışmayla, sokak hayvanları konusunun tek sorumlusu Çorum Belediyesi olmayacak. Sokak hayvanlarıyla mücadelede muhatap, Sahipsiz Sokak Hayvanları Birliği olacak.

VALİ: 'SAHİPSİZ SOKAK HAYVANLARI ÇORUM’UN GÜNDEMİNDEN ÇIKACAK'

Sahipsiz Sokak Hayvanları konusunun bir an önce çözülmesi için çalışma yapacaklarını ifade eden Vali Zülkif Dağlı “Önceki dönemde başlatılan çalışmalara hız vermemiz gerekiyor. Sokak hayvanları konusunu inşallah Çorum’un gündemi olmaktan çıkarmış olacağız. Doğal yaşam alanları belirlendi. Bunları bir an önce devreye sokmamız gerekiyor.”dedi.

Son Güncelleme: 08.05.2024 14:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mustafa 2024-05-08 14:43:32

İNŞALLAH en kısa sürede hayata geçer

Avatar
ÇORUMLU 2024-05-08 15:46:18

SON ZAMANLARDA ULUKAVAK MAHALLESİ KÖPRÜBAŞI 33. SK. OKUL BÖLGESİNDE VE PARKLARDA ÇOK SAYIDA KÖPEK VAR VE BAZILARI OKULA GİDEN ÇOCUKLARA KOŞUYOR ÇOCUKLAR ÇOK KORKUYOR. YETİŞKİNLER OLARAK BENDE KÖPEKLERDEN TEDİRGİN OLUYORUM.

Avatar
Tolga 2024-05-08 17:49:49

Asayişi çözdün mü?

Avatar
Binerler 2024-05-08 15:55:00

Üçtutlar mahallesi binevler tarafına bırakılıyor bir sürü sahipsiz köpek var.lütfen buralarada Bi Bi yardım eli uzatın.

Avatar
Çorumlu 2024-05-08 21:43:00

Çokdandır lafı var ama icraat yok

Avatar
Doğan Uygun 2024-05-08 17:44:37

Özellikle Akkent toki kısmına el atın gerçekten akşamları yürünemez durumda her yer köpeklerle dolu ve gündüzleri bırakılan yemek artıkları yüzünden fareler cirit atıyor bu gidişle hastalık ve pirede çoğalacak.

Avatar
Bayatmı 2024-05-08 16:43:45

İlçe barırakları yapılacaktı

Avatar
İskilipli 2024-05-08 19:26:19

Valimiz bir tane büyük hizmetlere adım adım.
Çorum dümdüz, kırmızı et üretimi artırılmalı, yabani hayvan yakınına büyük/küçükbaş barınak üretim besi çiftliğide yapılmalı canlı süt olayıda olur, balık üretim zayıf kızılırlak havzasına yavru balık bıırakılmalı büyük nimet ırmak
Daha güzel günlere