Maden işçileri Ali Mahir Başarır’la görüştü

Çorum’un Dodurga İlçesi Alpagut Linyit İşletmeleri’nde 6 ay ücretsiz izne çıkarılmak istenen 88 işçiyi temsilen 4 maden işçisi HP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır’la bir araya geldi. 

14 Mayıs 2024 Salı 14:50
Maden işçileri Ali Mahir Başarır’la görüştü

Çorum’un Dodurga İlçesi Alpagut Linyit İşletmeleri’nde 6 ay ücretsiz izne çıkarılmak istenen 88 işçiyi temsilen 4 maden işçisi TBMM’de CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız ve CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır’la bir araya geldi.

TAHTASIZ VE BAŞARIR ZİYARETİ

Halil İbrahim Işık, Ahmet Karaçay, Tevfik Çal ve Ferhat Kısaboy’dan oluşan işçi heyeti, beraberlerinde CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız ile birlikte CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır’ı ziyaret ederek, sorun ve taleplerini aktardılar.

EKONOMİMİZ FELÇ OLUR

Maden ocağında olduğu öne sürülen çökme ve kaymaların özelleştirildiği 2002 yılından bu yana olduğu bilgisini veren işçiler, kömür ocağında gerekli önlemlerin alınmasını ve çalışmaya devam etmek istediklerini söylediler. Ev geçindirdiklerini 6 ay işten uzaklaştırılmalarının aile ve ekonomik yaşamlarını alt üst edeceğini dile getiren işçiler, haklı taleplerine olumlu sonuç alıncaya kadar direnişlerini sürdüreceklerini vurguladılar.

Son Güncelleme: 14.05.2024 14:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.