habercim19.com özgür haber özgür yorum

Milli Eğitim gölge etmesin

EĞİTİM

Özgür Eğitim Sen Şube Başkanı Serdar Efe, 23 Nisan Ortaokulu’nda yaşanan fiziki yetersizliğe dikkat çekti.

Özgür Eğitim Sen Şube Başkanı Serdar Efe, 23 Nisan Ortaokulu’nda yaşanan fiziki yetersizliğe dikkat çekerek, “Milli Eğitim gölge etmesin yeter.”dedi.

İşte Serdar Efe’nin o açıklaması;

“Milli Eğitim Bakanlığı yıllardır sadra şifa hiç bir şey yapamamanın hatta var olanı da bozmuş olmanın verdiği eziklikle kendisine bir günah keçisi buldu, yüklendikçe yükleniyor. ‘Ben yapmadım, o yaptı’ mantığıyla öğretmeni işaret eden bakanlık halkın ve öğrencinin gözünde aşağılayıp düşürdüğü öğretmenini, başına bir sürü angarya çıkartarak da cezalandırıyor. Zannediyor ki öğretmeni ne kadar huzursuz edersem (dört yılda bir sınav yaparak), öğrenci ve veliye öğretmen için not verdirip ne kadar onuruyla oynarsam, liyakatsiz torpilli adamları başlarına getirip öğretmeni ne kadar çok ezersem, korku veya çıkar hesabıyla onları nasıl sarı sendikacılığa mahkum edersem o kadar iyi netice alırım. Öğretmenler de küçük çocuklar gibi güzel not alacağım diye deliler gibi çok çalışır; Milli Eğitim’de şaha kalkar. Ciddi ciddi adamların hazırladığı, kargaların bile güleceği senaryolar bunlar.

 Bakanlığa tavsiyemiz bunlarla uğraşmaktansa hiç değilse başladıkları birkaç güzel uygulamayı sonuca ulaştırmasıdır. Başbakan Sayın Binali Yıldırım’ın açıkladığı ‘tüm okullarda normal eğitime geçiş uygulaması’ bunlardan bir tanesi. Genelde sıkı bir şekilde uygulanmaya çalışılmasına rağmen bazı aksaklıklar yaşanıyor, yaşanmakta. Çorum 23 Nisan Orataokulu’nda yaşanan durum misali. İki binin üzerinde öğrencisi bulunan, bazı sınıflarında mevcudun kırkı geçtiği okulun; önümüzdeki yıl da tam gün eğitime geçmesi olası görünmüyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü okul mevcudunu azaltmak için hükümet politikalarına muhalefet edercesine dil ağırlıklı 5.sınıf bile açtırmadı. Diğer okullarda olan dil sınıfları (ki bu da Sayın Başbakan’ın hayata geçirmeyi istediği bir projedir) 23 Nisan Orataokulu’nda açtırılmadı. Ama maalesef çok da fark eden bir şey olmadı. Çocuklar gün doğmadan okula gelip gece yarısı okuldan çıkıyorlar. Teneffüsler o kadar kısa ki öğrencilerin, ne dinlemeye, ne bahçede oynayıp stres atmaya ne de kantinden bir şeyler almaya vakitleri oluyor. Okul onlar için bir işkenceye dönüşmüş durumda. Bürokratlar yaptık yapacağız derken nesiller arada heba oluyor.

Aslında okulun kullanılamayan bir ek binası da var. Kullanılamamasının sebebi ise buraya İl Milli Eğitim Müdürlüğünün el koymuş olması. Kırk çocuk bir sınıfta ders yapmaya çalışırken, o okulun sınıfı olması gereken bölümlerde bürokratlar tek kişi oturuyorlar. Yani milli eğitim bir taraftan eğitimle ilgili ahkam kesip atıp tutarken, diğer taraftan eğitime bizzat engel oluyor.

Buradan Sayın Bakan İsmet YIılmaz ‘a sesleniyoruz. Çorum 23 Nisan Ortaokulu’nda Sayın Başbakanın ilan ettiği tam gün eğitime geçilmesi için Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün el koyduğu ek binanın, en kısa sürede boşaltılıp okul formuna getirilmesi gerekmektedir. (Başka ihsana gerek yoktur.) Bürokratlara bina bulmak bakanlığın problemidir. Bunun bedelini küçücük çocuklar ödememelidir. 2018-2019 Eğitim-öğretim yılında normal eğitime geçmiş, giriş-çıkış saatleri makul, teneffüsleri ferah, öğrenci ve öğretmenleri mutlu bir okul hepimizin temennisidir.

Özgür Eğitim-Sen olarak konunun takipçisi olacağımızı halkımıza duyuruyoruz”

Yorumlar (25)

Bilgi eksiği 6 Yıl Önce

Sayın (kaç üyeniz var Çorumda bilmem ama) sendika yoneticisi

Bilgi Eksik 6 Yıl Önce

Sayın (kaç üyeniz var Çorumda bilmem ama ) sendika yöneticisi eğer inceleme fırsatınız olursa görürsünüz ki 23 Nisan Ortaokulu'nun tam gün eğitim sorunu yok, bölge dışından gelen öğrenci sayısı toplam öğrenci sayısının yarısı. Yani bölge dışından öğrenci gelmese bugün okul tam eğitime geçecek. Peki bunu engelleyecek olan milli eğitim mi? elbette Hayır. Benim öğrencim de bu okulda. Olayları daha dikkatli analiz etmeye davet ediyorum.

Metin metin 6 Yıl Önce

Çokluk değil haslık önemli olan. Bir sendikanın üye sayısından ziyade omurgalı olması daha önemli. Bölge dışından gelen insanlar işlerini bir şekilde ayarlıyor adres göstererek geliyorlar. Bunu okul tek başına onleyemez nüfus müdürlüğün'den tut emniyete ... Her kuruma görev düşüyor. Ayrıca gelmeseler ya özele yada imam hatip'e gidecekler öğrenciler. Üç beş okul kaldı imam hatip olmayan vatandaş ne yapsın mecbur ayarlayın gönderecek çocuğunu. Fatih Sultan Mehmet'in orada yapılan okul normal ortaokul olsa belki tam güne geçer 23 Nisan. Bu devirde 40 kişi üzeri sınıflarda eğitim olmuyor.

ta-me 6 Yıl Önce

bazı imam hatip okullarında öğrenci yok sınıflar boş. bunları bir yerde birleştirin ortaokul sayısını arttırın...

SELİM CİĞERCİ 6 Yıl Önce

bu yazı isabet olmuş. benim çocuğum 25-30 kişilik sınıflarda eğitim görmesi gerekirken 35-40 kişilik sınıflarda okuyor. Duyarlı olmanızı bekliyoruz.

Mesut 6 Yıl Önce

Evet ,nerde çokluk ... çözüm odaklı olunacağına üye sayısı ile ilgilenmeyelim. Sayı çok olmakla içerisinde çözüm üretecek olmaması hiçbirşey ifade etmez. Sanki 23 Nisan orta okulu başka bir kuruma bağlı

müzeyyen 6 Yıl Önce

Demek Milli eğitim müdürlüğünün bina ve bahçesi 23 nisanortaokuluna ait. o zaman neden yıllardır çocuklarımız tıkıştıkış okuyor. bir veli olarak bunu soruyorum. bence tüm veliler harekete geçmeli.

Bİr veli 6 Yıl Önce

Serdar Bey çok doğru analiz yapmış.Öğrenciler 35-40 kişilik sınıflara mahkum edilirken -bu haber sayesinde öğrendik- İl Milli Eğitim Müdürlüğü Binasının 23 Nisan Ortaokuluna yani gerçek sahibine verilmesi gerektiği ortadır.Hiçbir eğitimci bu kadar vurdumduymaz olamaz.

Eğitimci 6 Yıl Önce

Bugün eğer eğitim sistemi bu halde ise bunun müsebbibi evvela biziz Yasal yükümlülüğü olduğu halde arsa temin etmeyen belediyeye ses etmeyiz Bir müdahale ile adres dışı kayıtları engelleyecek Valilik ve Nüfus Müdürlüğüne ses etmeyiz Her türlü yol ve yöntemi kullanarak adres taşıyan veliye ses etmeyiz Vurun abalıya Gölge etme Milli Eğitim Elbette Milli Eğitim ve Milli Eğitim Bakanlığının da bu konuda eksikleri hataları var ama unutmayalım ki bombardıman ettiğimiz insanlarda Serdar bey gibi eğitimci.

Halktanbiri 6 Yıl Önce

Önemli olan Sendikanın üye sayısının azlığı değil niteliği. Niteliksizler bu kadar rahatsız olduğuna göre doğru sözler edilmiş demek ki. Ayrıca sorun milli eğitimin sorunu değilse çözüm mercii milli eğitim değilse adam yine haklı. Gölge etmesin milli eğitim biz hallederiz diyor. Daha ne yapsın.

Yıımaz 6 Yıl Önce

Güzel bir Konuya temas edilmiş bu devirde 40'ar kişilik sınıflarda eğitim yapılması hem çocuklar için hem de öğretmenler için çok zor bir durum, eldeki imkanlar değerlendirilmelidir

Aliya 6 Yıl Önce

Durum ortada, milli eğitim bir açıklama yapar mi? Bilmiyoruz. Çorum'un en gözde okullarından biri seneye tam güne gecçmezse, sorumlular okulun sınıfı olması gereken odalarında rahatça çay kahvelerini yudumlayabilir mi? Onu da bilmiyoruz. Eğitim şart.

adsiz 6 Yıl Önce

konuyu güzel özetlemiş.

Veli 6 Yıl Önce

Kızım 23 Nisan'da okuyor ve en şikayetçi olduğumuz konu öğrenci sayısının fazlalığı. Ek binanın Milli Eğitim Müdürlüğü'nde olduğunu da yeni öğreniyorum. Güzel bir çözüm önerisi, yerinde bir yazı.

YALCIN 6 Yıl Önce

Sayın Serdar hocam sonuç da milli eğitim den bahsediyoruz.normalde bu yazıya bile gerek kalmadan madem bahçeyi işgal etmişler onlar görmüyorlar mı,onların görevi değil mi bunla ilgilenmek ama demek ki onlar da makam koltuk olmuş dışarıda bahçesindeki öğrenciyi görmüyorsa diyecek bişey yok Allah kolaylık versin

Ahmet güngör 6 Yıl Önce

Bu konu hakkında 12 saat öncede yorum yapmıştım.Tekrar etmem gerekirse sendika başkanın tesbiti mükemmel. İlgililerin acil bu konuyu çözmesi gerekir. Tavukluk semtine yapılan imamamhatip orta okulu klasik orta okula dönüştüğü anda olay çözülür. Yukarda bir yorumcunun paylaştığı gibi çoğu imamhatip ortaokul sınıflaraında çok az öğrenci var. Okul aile birliği devreye girip velileri de yanına alarak yasal çerçevede eylem (konuyu kamuoyuna duyurmak adına,ilgilileri uyarmak adına basın toplantısı, panel , bildiri gibi ses getirici toplantılar) yapmalı.İnsanların olaylara OBJEKTİF bakmaları gerekir.Burada kimse suçlanmıyor,yasal olmayan bir eyleme yönlendirilmiyor. Yalnız çocuklarımızın ve dolayısıyla güzel ülkemizin geleceği noktasından hareket ediliyor.Bu konuyu neden tekrara yazdım? Ben 23 nisanda görev yaptım.Okul 24 kişilik Anadolu liseleri için yapılmış.Şimdi 40 üzerinde öğrenci var ve sabahın köründen gecenin bir yarısına nefes alınamayan sınıflarda. ders işlenmeye çalışılıyor...

Nurullah Sağlamkaya 6 Yıl Önce

İlk paragrafa bakarsak, Milli Eğitimin mevcut okul kültürü ciddi bir sorgulamaya tabi tutulmalıdır.Bırakın başka yeri sadece milli eğitim müdürü/okul idaresi/öğretmen/öğrenci ilişkisinin mevcut durumuna bakılsa, böyle bir okul düzeninden; özgür düşüncenin, açık zihinle sorgulayabilme becerisinin çıkmayacağı zaten aşikardır.Bunun üstüne akılcı bir yönetimle yapamadığı görevi öğrenci ile veliye atarak öğretmen için not verdirip, eti senin kemiği benim devrini tersine çevirmek ve öğretmen idare ettiğini zannetmek en basit ifadeyle sığlıktır.Bir okulda ki en kötü şey korku ve baskıdır.Bu durum kendine güveni yok eder, boyun eğen uşak yetiştirir. Öğrencinin öğretmenine saygı duyacağı tek şey onun insanlık ve düşünce değerleri olmalıdır.Öğretmen, kendisini özgür hissedemediği, 19.Yüzyıl atölye yönetimi anlayışını sürdürmeye çalışan idare biçiminin baskısını hissettiği bir yerde; özgür düşünmek, açık fikirli olmak, düşündüğünü rahat bir biçimde ifade edebilmek adına öğrenciye ne verebilir?

Nurullah Sağlamkaya 6 Yıl Önce

Diğer konu ise okulların tam gün eğitim için yetersizliği. Liyakatsız yönetim anlayışının ifade bulduğu başka bir alan da burası. Bakıyorsunuz bir okulda yeterli kapasite olmamasına rağmen sırf yukarıya şirin görünmek adına kütüphaneler, resim salonları gibi sosyal alanları dersliğe çevirerek 47-48 kişilik 1.sınıflarla (Bkz.FSM İlköğretim) tam güne geçmek için canhıraş yarışan idareciler; diğer yanda Serdar Hoca nın da bahsettiği gibi ek bina imkanı olmasına rağmen tam gün eğitime geçmemek için direnen idareciler. Bir tarafta 47-48 kişilik sınıflarda tam gün eğitim verdiğini iddia eden okullar; diğer tarafta 40 kişilik sınıflarla ikili eğitim yaptığını sanan okullar...Bu ne yaman bir çelişki? Nasıl kurtulacağız bu cendereden? Böyle bir ortamda sistem adının önemi var mıdır? Böyle bir ortamda değerler eğitimi verilebilir mi? Özgür düşünce ve bilimsel faaliyetler ortaya çıkar mı? Böyle bir ortamda eğitimin çıktısı ne olabilir?

AHMET 6 Yıl Önce

Hocam ağzınıza sağlık. yazık...

Yağız 6 Yıl Önce

Geleceğimizi bu şekilde heba edilemez. Bu konuda sorumlu olanlar lütfen gereğini yapsınlar. Bu vatan hepimizin herkes gelip geçer ama bu vatanda yaşayan çocukların hakkı bu şekilde gasp edilemez bu kul hakkı oluyor. Lütfen diyoruz ya yapın yada bu işi hak eden insanlara görevi devredin. Haksızlığın hiç bir dünya görüşünde yeri yoktur.

Eğitim şart 6 Yıl Önce

Naçizane tavsiyem, küçük çocukları sağa sola ek binalara taşımak yerine hemen karşıdaki Anadolu Lisesi binasının değerlendirilmesi düşünülemez mi? Diğer liselerin önemli bir kısmı dış bölgelerde zaten. Yapılacak tek şey aradaki bahçe duvarını kaldırmak.Kampüs bütünlüğü de sağlanmış olur.

Evrensel İnsan 6 Yıl Önce

Bir eğitimci,bir veli ve eski bir sendikacı olarak eğitimin sorunlarını çözme noktasında sayın valimiz başta olmak üzere tüm milli eğitim camiasının olağanüstü bir gayretle çalıştığını müşahede ediyorum. Ancak eğitimin sorunları o kadar büyük ve fazla ki bu gayretler sorunları çözmeye yetmiyor. Bence milli eğitimin en büyük eksiği öğretmeniyle, idaresiyle, öğrencisiyle ve velisiyle eğitim hizmeti alan ve veren tüm kesimlerin sorun çözme mekanizmalarında temsil edildiği ortak bir akıl ve iradenin harekete geçirilemeyişidir. Yani ben yaptım oldu zihniyetidir. Tabi durum böyle olunca da idari hatalar kaçınılmaz oluyor. Yapılması gereken acilen öğretmen, idareci, öğrenci ve velilerin konuya ilişkin görüşlerini alarak,ortak aklı kullanmaktır. Aksi takdirde biz bu meseleleri on bin yıl daha tartışırız.

Hasan 6 Yıl Önce

Sayın başkan Çorum Mem de metal yorgunluğu bilinen bir gerçek. Usulsuz ve keyfi atamalarla birlikte mülakatlarda dönen dolaplar insanı mesleğinden soğutuyor.Corum da eğitimin durumu 5 yıl öncekinden çok daha kötü değil mi. Hayır iyi diyen varsa haber versin rakamları birlikte konuşturalim

Anonim 6 Yıl Önce

Eğer il milli eğitim müdürlüğü 23 Nisan ortaokulunun ise neden boşaltılmıyor

Anonim 6 Yıl Önce

Serdal bey haklı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.