habercim19.com özgür haber özgür yorum

Özel Pınar başarıya odaklandı

EĞİTİM

Pınar Koleji 2013-2014 eğitim –öğretim yılının ilk genel veli toplantısını geçtiğimiz cumartesi günü anasınıfı-ilkokul ve ortaokullarla...


Pınar Koleji 2013-2014 eğitim –öğretim yılının ilk genel veli toplantısını geçtiğimiz cumartesi günü anasınıfı-ilkokul ve ortaokullarla; pazar günü Anadolu Lisesi ve Anadolu Sağlık Meslek Lisesiyle gerçekleştirdi.

Velilerin yoğun katılımının sağlandığı toplantıda, ilk olarak sınıf öğretmenleri velilere genel bir değerlendirme yaptı. Katılımın yoğun olduğu toplantıda sınıfların başarı durumları hakkında veliler detaylı olarak bilgilendirildi. Ardından branş öğretmenleri velileri, sınıflarla ilgili olarak detaylı bir biçimde değerlendirdi.

İlkokul öğrencilerinin velileriyle yapılan toplantıda miniklerin başarı durumu velilerle paylaşılarak başarıyı artırmak için izlenecek yollar paylaşıldı.

Ortaokulda 8.sınf öğrencilerinin velileri SBS hakkında bilgilendirildi. Not sisitemiyle ilgili bilgiler verildi. Geçmiş yıllar ve bu seneki notların öneminden bahsedildi. İkinci kademedeki branş öğretmenleri de sınıfları ve öğrencileri tek tek değerlendirdi. SBS’de derece yapmayı hedefleyen bir sınıfla karşı karşıya olunduğu ifade edilerek velilerin de takibinin önemli olduğu vurgulandı.

Pınar Koleji Anadolu Lisesi öğrenci velileri sınıf öğretmenlerinden genel değerlendirme aldıktan sonra branş öğretmenleri ile birebir görüşmelere geçti. Özel Pınar Anadolu Lisesi’nde okumanın ayrıcalık gerektirdiği, bu nedenle öğrencilerimizin bu ayrıcalığı başarılarıyla süslemeleri gerektiği velilere ifade edildi.

Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrenci velilerine okul rehber öğretmeni Murat Akdağ tarafından hemşirelik bölümü dersleri ve mezun olduktan sonra üniversitelerde ek puan alınan bölümler, sınavsız geçiş ve YGS de 9. sınıf derslerinin önemi konusunda bilgilendirme yapıldı. Öğrenci velilerine çocuklarının gelecekte alacakları mesleki olanaklar ve faydaları da velilere aktarıldı.

Özel Pınar Koleji Genel Koordinatörü Kazım Alpoğlu, hafta sonu yapılan veli toplantısına ilişkin yaptığı açıklamada şöyle dedi; “ Velilerimizin yoğun ilgisi bizleri son derece mutlu etti. Bu ilginin bütün yıl boyunca devam etmesini temenni ediyoruz.

ailenin önemli bir parçası. Çocuklarımızın başarısı hepimizi onurlandıracak Ancak bu başarı ilgisiz ve sevgğisiz elde edilemez. Öğrencilerimize yakından ilgi gösteriliyor, sevgi dolu bir ortamda filizleniyorlar.”




Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.