habercim19.com özgür haber özgür yorum

Özgür Eğitim Sen’den ödüllendirme tepkisi

EĞİTİM

Özgür Eğitim Sen İl Başkanı Serdar Efe, Çorum Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ödüllendirme kriterlerini eleştirdi.

Özgür Eğitim Sen İl Başkanı Serdar Efe, Çorum Milli Eğitim Müdürlüğü’nün kentte üç defa başarı belgesi alanlara ait 2022 yılı maaşla ödüllendirilecek öğretmen ve yöneticileri açıkladığını belirterek, “Çorum Milli Eğitim Müdürlüğü bu konuda hangi kriterlere uyularak seçim yapıldığını net bir şekilde açıklamalı, öğretmenlerinin ve personelinin gözünde saygınlığını ve güvenirliliğini kaybetmemek adına gerekli adımları atmalıdır.”dedi.

İşte o açıklama:

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun “Başarı, üstün başarı değerlendirmesi ve ödül” başlıklı 122. maddesinin ikinci bendinde “Üstün başarı belgesi verilenlere, merkezde bağlı veya ilgili bakan ve illerde valiler tarafından uygun görülmesi hâlinde en yüksek Devlet memuru aylığının (ek gösterge dâhil) % 200’üne kadar ödül verilebilir. Bu maddeye göre bir malî yıl içinde ödüllendirileceklerin sayısı, kurumun yılbaşındaki dolu kadro mevcudunun binde onundan, Gümrük Müsteşarlığı, Millî Eğitim Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü ile Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı kadroları için binde yirmisinden fazla olamaz. Bu kanun gereğince ilimizde de üç defa başarı belgesi alanlara ait 2022 yılı maaşla ödüllendirilecek öğretmen ve yöneticiler belli olmuştur. Ödüle layık görülen öğretmen ve yöneticileri tebrik ediyoruz. Ancak bu konuda öğretmenlerimizden gelen rahatsızlıkları da dile getirmek istiyoruz. Ödüle layık görülenler hangi kriterlere göre belirlenmiştir? Ödül ağırlıklı olarak neden Milli Eğitim’de görevli yöneticilere ve okul müdürlerine verilmiştir? Bazı ilçelerde çok sayıda personele ödül verilirken, Çorum’un en büyük ilçelerinden Osmancık’ta ödüle layık görülecek hiç mi öğretmen ve yönetici yoktur? Yaklaşık yüzde ellisi kadınlardan oluşan camiada,ödül alan kadın personel sayısı neden bu kadar azdır? Bunlar ve benzer birçok soru Çorum Milli Eğitim camiasının kafasını karıştırmakta, verilen ödüllerin üzerine gölge düşürmektedir.Çorum Milli Eğitim Müdürlüğü bu konuda hangi kriterlere uyularak seçim yapıldığını net bir şekilde açıklamalı,öğretmenlerinin ve personelinin gözünde saygınlığını ve güvenirliliğini kaybetmemek adına gerekli adımları atmalıdır.
Daha önce de hatırlattığımız üzere SRC sınav görevlendirmelerinde de şeffaf olunmalı, liste açık bir şekilde yayınlanarak kimin kaç kere görev aldığı ve ne zaman görev alacağının bilinmesi sağlanmalıdır.

Özgür Eğitim Sen olarak her iki konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz."

Yorumlar (19)

Nefi 1 Yıl Önce

Aylıksız izinde olanlar bile ödül almış.Helal olsun ne diyelim!

Bilge 1 Yıl Önce

Köylerde büyük sıkıntılarla emek veren öğretmenler hiç kimsenin aklına gelmiyor sanırım

Edaaa 1 Yıl Önce

Eğitim camiasının yarısından çoğunu oluşturan kadın öğretmenlerin, ödül alanların sadece yüzde onunu oluşturması garabetine ne denir?

ÖDÜLSÜZ ÖĞRETMEN 1 Yıl Önce

Ödül diye dağıttıkları ulufelerle kendilerine bir kez daha güç defşirmişler. Resmen kendilerini ödüle önermiş ve verdirmişler yöneticiler. Ayrıca iki sendikanın ikişer yöneticisinin de ödül alması muhteşem bir sendikacılık başarısı olsa gerek.

Düz Öğretmen 1 Yıl Önce

Çorum Milli Eğitim Müdürlüğü'nün gözünde öğretmenler ikiye ayrılır :İmam hatipliler ve diğerleri

NEDİM 1 Yıl Önce

Referans,torpil ,adam kayırmaca...Yazık ,yazık,yazık!

Pratisyen öğretmen 1 Yıl Önce

Siz şeffaf olmadıkça biz sorgulamaya etmeye devam edeceğiz.

Ersoy 1 Yıl Önce

Adaletin olmadığı yerde zulüm başlar. Zulüm ile abad olanın, ahiri berbat olur.

Allahtan korkun 1 Yıl Önce

Huseyin Kir kime isterse ona verdiriyor. Sube mudurleri , okul mudurleri ilk sirada aliyor. Hele ilcenin birinde sube muduru baska bir ile kendini gorevlendirtmis, o ilcede bile calismiyor, ilce odul komisyonu bu sahisa odul veriyor. Ayiptir gunahtir.

Yılmaz 1 Yıl Önce

Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmenlerinin motivasyonunu düşürmek için elinden geleni yapmıştır. Tebrik eder, yanlışta ısrar etmeletini dileriz. Çünkü isimler değişiyor, zihniyet değişmiyor.

İlkkan 1 Yıl Önce

Bu anlayışla bir adım ileri gidemeyiz...

Yolcu 1 Yıl Önce

Depodaki öğretmenler bile almış, izinde olanlar bile almış. Hakkaniyet değeri ayaklar altına alınmış. Değerler eğitimine devam...

Düz memur 1 Yıl Önce

Adalet kavramının, milli eğitim bünyesindede olmadığını gördük. Şaşırdık mi? Hayır?!!

Ismail 1 Yıl Önce

Ödül alanların kaç tanesi uzman öğretmen acaba?

Yolcu 1 Yıl Önce

Hakkım geçmişse hakkımı helal etmiyorum.

Ahsen Tansel Ege 1 Yıl Önce

Ödülün en önemli amaçlarından biri teşvik etmektir. Böylesine şeffaflıktan uzak bir tutumla, ağırlıklı olarak Milli Eğitim’deki yöneticilere ve müdürlere verilen ödüller “sıradan” bir öğretmeni işini daha iyi yapmaya mı, makam mevki sevdasına kapılmaya mı teşvik eder? İnsanların bu ödülleri işini daha iyi yaparak alamayacaklarını düşündükleri bir ortamda, ödül de zaten “amacından” sapmış demektir. Mücadelenizin yanındayız. Çorum Milli Eğitim Müdürlüğü’nü şeffaf olmaya davet ediyorum. Yıllarını okullarda geçirmiş bir kadın olarak da kadın personellere erkeklere oranla az ödül verilmiş olması beni ayrıca çok üzdü. Pozitif ayrımcılığı geçtim, köstek olmayın, sadece adil bir ortamda güzelce işimizi yapalım yeter!

SRC MAĞDURU 1 Yıl Önce

SRC görevlendirmelerinde itiraz edenlere, bu konuyu dillendirenlere sus payı niteliğinde görev verildiğini, hep aynı kişilerin görev aldığını çok iyi biliyoruz. Alfabetiğe göre görevlendirme yapıldığı söyleniyor, nedense bu alfabede bana hiç sıra gelmedi. Kullandıkları Çin Alfabesi galiba.

erik dalı 1 Yıl Önce

TUZ KOKTU.

Gülce 1 Yıl Önce

Ellerinden gelse imam hatip harici tüm kurumları kapatacaklar. Yazık gerçekten yazık...

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.