habercim19.com özgür haber özgür yorum

Üniversitemiz dip yaptı

EĞİTİM

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) akademik ve idari personel memnuniyetinde resmen dip yaptı

MUSTAFA DEMİRER

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) akademik ve idari personelin en memnun olduğu üniversiteleri sıraladı. YÖK Yüksek Öğretim Kalite Kurulu tarafından yayınlanan Hitit Üniversitesi Gösterge Raporları'na göre, üniversitemiz 2019 yılı akademik personel memnuniyet sıralamasında değerlendirmeye alınan 88 devlet üniversitesi arasında 86’ıncı sırada yer alırken, idari personel memnuniyetinde 84 devlet üniversitesi arasında en sonuncu oldu.

2018 yılı verilerine göre, bu oranlar yüzde 70 ve yüzde 66 olarak gerçekleşmişti.

ÖĞRENCİ MEMNUNİYETİNDE DE 10 BASAMAK GERİLEMİŞTİK

Bilindiği üzere geçtiğimiz Temmuz ayında Üniversite Araştırma Laboratuvarı (ÜniAr) Türkiye üniversite memnuniyet araştırması 2020 raporuna göre, üniversite öğrencilerinin üniversitelerinden memnuniyet düzeyinde Hitit Üniversitesi 125 devlet üniversitesi arasında da 10 basamak gerileyerek 51'inci sıraya düşmüştü.

Akademik çevreler, YÖKAK'ın araştırma sonuçlarının Hitit Üniversitesi açısıdan hiç iç açıcı olmadığını, üniversitenin mevcut yönetiminin önümüzdeki süreçte gerekli tedbirleri alarak daha dikkatli olması gerektiği görüşünde.

YÖKAK ARAŞTIRMASININ ÖZETİ
Memurlar.net’te yer alan habere göre, bağımsız ve özerk olarak kurulan Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) yükseköğretim kurumlarının eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri ile idari hizmetlerinin kalite düzeylerine ilişkin ulusal ve uluslararası kalite standartlarına göre değerlendirmeler yapmak, iç ve dış kalite güvencesi, akreditasyon süreçleri ve bağımsız dış değerlendirme kurumlarının yetkilendirilmesi süreçlerini yürütmek üzere görevlendirildi.
Bu kapsamda, YÖKAK tarafından belirlenen iç değerlendirme ölçütlerine istinaden her yıl üniversiteler tarafından kurum iç değerlendirme raporu hazırlanıyor. Ayrıca belirlenen göstergeler üzerinden üniversitelerin röntgeni çekiliyor.
Üniversitelerin memnuniyet sıralamasına aşağıdaki linkten ulaşılabilir…
https://www.memurlar.net/haber/927120/yokak-universitelerin-memnuniyet-anketlerini-ilan-etti.html?amp=1

Yorumlar (49)

Vatandaş 4 Yıl Önce

Hayret halbuki en çok karı koca , baba oğul, ana kız kombinasyonun en fazla olduğu üniversitelerden biri, hala mı memnun değillermiş bu akademik personeller :) belki de bunların yüzünden memnuniyetsizlik vardır kimbilir

Tolga 4 Yıl Önce

İnsanları memnun etmek zor.. kafanıza takmayın...

has corumlu 4 Yıl Önce

reha hoca gidince torunlarini alamayacaklari icindir belki memnuniyetsizlikleri

Zavallısınız 4 Yıl Önce

O kadar zavallısınız ki, hala gidişi anlayamamışsınız. Laf soktuğunuzi gitmesi için o haberleri yaptırdığınız adamın mirasını yiypr ve hala nankörlük yapıyorsunuz. Tıp Fakültesi, Hübtuam, Öğrenci Merkezi, MYO, Spor Bilimleri, İlçeler, Kuzey ve Güney Kampüs, Teknokent. Siz üstüne ne koydunuz, söylermisiniz?

Hassss Çorumlu Hoşgeldin 4 Yıl Önce

Merak etmeyin birer birer gidiyorlar. 2011 yılında Türkçe Hocalarının Liseden geldiği MUHTEŞEM ÖZLEDİĞİNİZ GÜZEL günlere hızla geri dönülüyor. Sizlerin de katkılarını Allah bu dünyada da, ahirette de soracak. 2000'den sonra kurulan üniversiteler arasında ilk 10'a giren insanlara bunu söylemeyin. Ama sen yine buna da bir kulp bulursun. Lütfen adını yazıp, Çorum'a ne yaptığını açıklarmısın.

Kuldan Değil Allah'tan Korkun 4 Yıl Önce

Aslanım, birini eleştirmek için, onun yaptığından daha iyisini yapacaksın. Öğrenci sayısı 2019'da 20,000 idi, şu anda 16,000. Sevinin diye söylüyorum. Ama siz hep haklısınızdır.

Gençlik 4 Yıl Önce

Ensarlı gençlik pek yok heralde üniversitede

Demekki Neymiş 4 Yıl Önce

Vatandaş, demekki dediğin gibi değilmiş. Gidiyorlar merak etme. Artık liseden hocalar gelip gitmeye başlar yakında. Gözünüz aydın olsun.

İyi ise Biz Kötü ise Başkası 4 Yıl Önce

Yahu, birinizde diyinki arkadaş hemen yorum yapanlar başarısızlığı başkasına yüklemeye, hedef çarpıtmaya çalışıyor. Allah aşkına anlasanıza bunu. Bakın konuyu nereye bağlamaya çalışıyorlar. Anlayın, görün hedef saptırmayı. Açıkla kardeşim niye düştü, açıkla!!!! Bırak aileyi, rehayı, onu bunu. Açıkla... İktidar sensin.

Reha 4 Yıl Önce

Hocam senden ne kadar korkuyorlarmış bu adamlar. İyi yaptığın her şeyi sahipleniyorlar, kötüleri ise sana itiyorlar. Allahım, bu tip insanların şerrinden Yusuf'u Bahri Hazretlerinin sığındığı gibi sana sığınıyoruz.

İdari Personele Ne Cevap Vereceksin 4 Yıl Önce

Hadi dediğin gibi olsun. Akademik böyle, ya İdari personelde en sonuncu olmuşuz. Ona diycen hacı? Allah aşkına cevap versene. Sadece psiklojik olarak seni çözmeye, durumunu anlamaya çalışıyorum. Söz sonucunu paylaşacam.

Anlamayırmusun Kardeşim 4 Yıl Önce

Yahu %80'lerden, %40'lara düşmüş, sen bunu açıklamak yerine hala başkasını suçluyorsun. Demekki bu başarısızlıktan sorumlu olanlardan birisisin. Yoksa oturup öz değerlendirme yapardın, başkasına çamur atmazdın.

has corumlu 4 Yıl Önce

ogrenci isleri daire baskanligina git kurulustan bunzamana kadar kayit yaptirmis aktif ogrenci sayisini iste 20.000 ogrenci varmiymis yokmuymus gor

has corumlu 4 Yıl Önce

bak kardesim akademik yertliligi olmayan liyakatsizlar hoca oldu ogrencilere yeterli egitim verilmedigi icin santiye halinde olan kapusten dolayi ogrenci memnuniyetsiz fakulte yuksekokul sekreterliklerine sube mudurlukleri liyakarsiz atamalarla doldugu icin calisan memur yukselemiyor hakkini alamiyor memur memnuniyetsiz anladin mi simdi basarisizlik nedenbu kadrolara liyakatsiz atamalarin ne zaman olduguda acik ve net ortada

Aaa 4 Yıl Önce

Araştırma geçen yıla ait, yani eski rektöre, yeni rektör e değil

Problemin aslı 4 Yıl Önce

YORUMLARDA BIRAKIN SİYASETİ ONU BUNU SUÇLAMAYI. ORTADA BİR SORUN VAR VE ÇÖZMEK İÇİN NEDEN BÖYLE OLDU? VE NASIL ÇÖZÜM ÜRETİLİR? SORULARINA CEVAP ARAYIN.

Bilmemiş 4 Yıl Önce

Rektör hocadan ne kadar korktukları belli. Kardeşim adam daha yeni geldi. Daha düne kadar türk eğitimsen li arkadaşlar akademik ve idari personel de çok etkililerdi. Hala akademik personeller arasında çok çok etkili durumdalar. Sonuç olarak bu haberin sorumlusu onlar olabilir mi

Mustafa akçam 4 Yıl Önce

Geçen yılki arastırma. Yeni rektör ile alakalı değil. Memnun olmayanlari değiştirelim. İş bekleyen arkadaşlarımıza yarasın.

Davud 4 Yıl Önce

Eski yönetimin faturasını yenisine kesmemek lazım. Önümüzdeki yıl sonuçları gördüğümüzde yeni rektörü değerlendirmiş olacağız.

Betül 4 Yıl Önce

İnsAllah yeni rektörümüz ile herşey çok daha iyi olacak.

Bil_al 4 Yıl Önce

Abicim bu araştırma eski rektörü bağlar yeni rektörü değil

xyz 4 Yıl Önce

ortaokul gibi universite acilirsa olacak budur

Harun 4 Yıl Önce

Size anlatacağınız dille, Furbol ile anlatayım. Sen takımı Skibbe emanet et. Skib bıraksın takımı. Fatih Terim’i getirsin. İlk senesinde Şampiyonlar Ligi kupası bekle. Olay aynen bu şekilde.

mustafa 4 Yıl Önce

üniversite ilim bilimle değil cemaat işleriyle uğraşırsa daha çok sonuncu oluruz.

sokaktaki insan 4 Yıl Önce

Üniversite yöneticileri sözde idealist davranarak, Çoruma da zarar veriyor. Adamlar bölümlerde öğrenci kontenjanlarını azalttılar daha nitelikli olacak diye. Sen öğrenciyi buraya almazsan Yozgata gidiyor öğrenci.Orada daha mı nitelikli oluyor sanki.Öğrenci gidip Yozgatı kalkındırıyor oranın esnafı kazanıyor.

Okuyucu 4 Yıl Önce

Komiksiniz

Sokaktaki insana cevap 4 Yıl Önce

Birader sen belli ki okulda hocasın. La kontenjanın 60 olduğu yerde dolmayınca bolum kapanıyor hoca elde patlıyor. Ama 20 olunca 5 öğrenci gelse bile kapanmıyor yüzde 10 mevzusu. Bilip bilmeden sallama burada. Beğenmiyorsan sende git yozgata. inan öğrenci senin olduğun yere gelmeyi bırakır ::))

Birbilen 4 Yıl Önce

Yorumları okuyunca getçekten yeni rektörü savunmaya çalışan kişilerin kafa yapısını anlamak için aynı yapıdan olmak gerek. Değerlendirme her yıl sonunda bir kereye mahsus yapılan anket sonucudur. Kurumda çalışan biz yorum yapan sizsiniz. Bunun anlamı şudur yıl sonu itibariyle çalışanlar Rektöre puan veriyorlar. Hoşunuza gitsin diye bunu 100 tam puan olarak da okuyabilirsiniz. Ama gerçeği değiştiremezsiniz. Zorla tehditle sendikaya üye yaparsanız eğitim bir sen dışındaki özellikle türk eğitim-sen üyesi akademik personele her türlü haksızlığı reva görürseniz yeni atanan idarecileri sadece bir yapının mensubu kişilerden atarsanız personelin vereceği cevap bu olur. Balçıkla güneş sıvanmaz. Bal gibi bu anket sonucu yeni rektör döneminde yapılan anket sonuçlarıdır. Hodri meydan eski rektörün oyu ise yeni rektör web sayfasından bir açıklama yapsın bende saat kulesinin oraya gelip başta rektör ve ekibinden özür dileyeyim. Durum savunulacak bir durum değil şapkayı öne koyup nerede hata yaptık deyip ders alınılacak bir durumdur tabi bu sözüm adam olana vesselam...

ZY 4 Yıl Önce

2019 yılının ilk aylarında yani şu anki Rektörün ve yönetiminin göreve başlamadan öncesinde YÖKAK tarafından belirlenen iç değerlendirme ölçütlerine göre hazırlanan bir rapordur. Yeni yönetimin paydaş, öğrenci ve personel odaklı yönetim sürecinden tamamen uzak bir rapordur.

Vatandaş 4 Yıl Önce

Eski rektör zamanında yapılan anket kötü çıkınca yeni rektörü mü suçluyoruz? ????

çorum 4 Yıl Önce

Sadece üniversitemiz değil tüm Çorumda tüm kurumlar çökmüş durumda kurumlar şuanda sadece rutini yapıyor herhangi bir hedefleri yok . Bu da bakanlıkların havlu attığını gösteriyor . illerdeki bütün devlet kurumları başı boş ve siyasetçiler tarafından yönetiliyor. onlarda tabi ki kendilerini parlatmak için devletin kaynağını hiç ettiler. Ölçülebilir veriler üzerinden gidilmiyor vatandaşta çokta merak etmiyor örneğin oecd ülkeleri arasında neredeyse eğitimde sonuncuyuz kim biliyor ? bakanlıkların bir an önce personelleriyle sıkı iletişime geçip sorunları analiz edip önlem alması gerekiyor gittikçe geriye gidiyoruz

Sokaktaki insana cevap verene... 4 Yıl Önce

Bildiğini sandığın şeyi bilmeden yazmışsın. Kontenjanı 20 isteyip 5 öğrenci gelince bölüm veya program açılmaz her durumda en az 10 öğrenci tercih yaptırması gerekiyor. Söylediğin gibi 5 öğrenci tercih edip açılan bölüm veya program var ise yaz buraya bende kontrol edeyim sahtekar olup olmadığını söylüyeyim. Savunma yapacam diye dahada çamura batıyorsunuz. Yeni yönetici olarak atanlara,3.dereceye atanma isteyen veya bilgisar işletmen kadrosuna atanmak isteyen persoenellere eğitim bir sen e üye olamaz isen senin işin olmaz denildimi denilmedimi sen onu yaz buraya. Ha yazarken Allaha hesap verme gününde bununda hesabının sorulacağınjbilerek yaz. (Bu dünyada nasıl olsa yalanının özellikle de bu dönemde sorulmuyor.Tabi kul hakkına girdiği için çoluğundan çocuğundan da çıkabilir).Konuyu başka yerlere çekmek bu durumu düzeltmez. Yeni rektörün başarılı olduğu yerler de var mıdır vardır.Memleketini seven ve bilgi ve birikimini aktarmak istiyor. Bunu ülkenin tüm yurttaşlarını fırsat eşitliği vererek değil de sadece belli bir guruba mensup kişilerin kollaması. Vicdanınıza bu yazdıkları sorun ve yanılıyorsam lütfen yanıdığımı yazı. Ben sana yeni atanan müdürlere ve 8 yılın dolduğu ayda 3.4 dereli kadrolara atanan personel var mı yok mu personel dairesine bir kez daha bakmanızı söyleme ihtiyacı duymayayım.

Önemli 4 Yıl Önce

Her yerel gazete eski reltörü öve öve bitiremezdi bi zamanlar. Yeni rektör hoca da enkazı düzeltmek için çaba içinde

191919 4 Yıl Önce

Reha Metin Alkan’ın aldığı personelin %99 u kişiye özel kadro ile girdi. Kul hakkı yiyerek devletten maaş alırsanız tabi ki mutsuz olursunuz. Siz en büyük hesabı öbür dünyada vereceksiniz.

zavallıya 4 Yıl Önce

kardeşim kuzey kampüsü nerde kaç yıldır şantiye güney kampüsü ortada yok 3 büyük ilçede ilçelerde iş adamları bina yapıp verdi iskilip te öğrencilerin okuduğu bina fetö den alınan bina kargı bayat yerleşkesini demiyorum bile hubtuam binası yapılışından sonra kaç kez bakım onarıma girdi zemini kayıyor tıp fakültesini görme türkiye de hiç bir tıp fakültesi binası böyle kötü olamaz bir myo binası yaptı kusura kalmada 8 yılda bir bina yapsın

H.Ü. 4 Yıl Önce

Çorum da üniversite varmış.

Çorumlu 4 Yıl Önce

Veteriner Fakültesini faal hale getiriniz sayın Rektörümüz, bekliyoruz.

Hüseyin Feyzullah 4 Yıl Önce

Üniversitelerin belli başlı şehirlerde olmasının bir amacı da; yönetilecek sayıda okulun olmasının yanı sıra, başka şehirlerdeki çocukların gelerek farklı dünyaları tanıması idi. Çorum'da doğup, büyüyen, okula giden çocuklar şimdi Hitit Üniversite'sinde devam ediyor. Eğitim bu makalede de görüldüğü gibi dip zaten, bir de Çorum eşrafından başka, kısır siyasi çekişmelerden başka bir şey görmeyince, milletvekillerini, il başkanlarını, belediye reisini örnek alıyor. Bunlar bile bir yere gelebildiyse, ben de gelirim diye, onların izlediği yolu takip edip kısır döngünün içerisine giriyor. Bir de öğrenciye kazık atma meraklısı ev sahiplerimiz ile sonunculuk bile başarılı sayılabilir. Bir üniversitenin rektöründen, kapısındaki bekçiye kadar örnek insan olması gerekirken, parti binasından kartı kapabilen kapıkulları görev alıyor. Bu partilerin, insanların hepsi gelip geçer ama bilim binlerce senedir var ve sürekli gelişiyor.

İlk 10 haberine de Eski Rektöre... 4 Yıl Önce

Hitit üniversitesi ilk 10a girdi haberi hala webde. ‘Üniversitemiz Webometrics Sıralamasında Son 5 Yılda 4 Binin Üzerinde Üniversiteyi Geride Bıraktı‘ Haberine ne diyeceksiniz peki? Ona da eski rektörün eseri yazdınızmı?

Peki 2015-2018 arasına ne diyeceiniz 4 Yıl Önce

Bir şeyi anlamadım, 2015-2018 arası %75lerde olan sonuçlar, eski rektöre ait. Ama eski rektör gittikten sonra 2019da yapılan ankette yarıya düşen sonuçlar yine eskiye ait. Anlamadım walla? Bu durumda memnuniyetsizlik kimin?

Sung 4 Yıl Önce

Çalışan memnuniyeti ne demek.Çalışan en çok yatış yaptığı, en az iş yaptığı yeri sever.Anketle kalite ölçmeye çalışmak hiç bilimsel değil.

CAHİL VATANDAŞ 4 Yıl Önce

üniversitenin tepe yönetimine dikkatli bakın bir tane sade vatandaş diyebileceğimiz kimse var mı?hepsi bir yere sırtını dayamış. kolay gelsin.

xyz 4 Yıl Önce

liyakat nerede daga kacti dag nerede yandi bitti kul olduu

sana cevap 4 Yıl Önce

Anladık ya sen bu üniversitenin elemanısın ve hiçbirşeyden memnun değilsin. Ulan madem oyle niye ilçelerde 2-3yıldır 10'un altında alan programlar kapanmadı? Merkezde de var bu tarz programlar. YÖK ya göz uymuyor da programa bir şans daha veriyor. Ama vermemeli kardeşim. Öğrenci kendi kendisinin reklamını yapar ve bunu yaparken kaliteli eğitimide göz ardı etmez. Artık interaktif öğrenciler surekli mobilller bu yüzden sen yazmışsın da boş yazmışsın. Memurluktan akademisyenliğe mi geçeceksin ne yapacaksın anlamadık ki. Sen yozgat'a git lütfen...

NY 4 Yıl Önce

2019 yılının ilk aylarında yani şu anki Rektörün ve yönetiminin göreve başlamadan öncesinde YÖKAK tarafından belirlenen iç değerlendirme ölçütlerine göre hazırlanan bir rapordur. Yeni yönetimin paydaş, öğrenci ve personel odaklı yönetim sürecinden tamamen uzak bir rapordur.

ilhan 4 Yıl Önce

LAF OLSUN DİYE BÖLÜM AÇARSAN OLACAĞI BU SANAYİN VAR ONA YÖNELİK GELECEKTE MEZUNUN SONUCUNDAN MEMNUN VE AÇ ,AÇIKTA KALMAYACAĞI BÖLÜM AÇACAKSIN AZ AMA KALİTELİ EĞİTİM OLACAK BUNLARIN TEK DERDİ BİNA DİKMEK ADAM 100-150 YILLIK BİNADA AVRUPADA EĞİTİM ÖĞRETİM YAPIYOR BUNLAR HER 3-5 YILDA BİNA DEĞİŞTİRMENİN DERDİN DE NE SEBEBİ NE REKTÖRÜN ÖNCESİ SONRASI????

Misafir 4 Yıl Önce

Hala eski rektör yeni rektör muhabbeti yapıyorsunuz eğitim çöktü liseden mezun olduğunda ülkesindeki şehirlerin haritadaki yerini bilmiyorlar end meslek lisesinden mezun olmuş elektrik fişi bağlıyamıyor öğrenmeye değil ezbere dayalı bir sistemimiz var öğrenilem şeyi unutmazsınız ama ezber unutulur her şehire A101 bim Açar gibi üniversite açarsanız oraya öğrenci bulunur ama liseden mezun olmayı bile haketmemiş öğrenci bulursunuz okfordan hoca getirseniz bi işe yaramaz

xyz 4 Yıl Önce

alinan ogretim gorevlilerimin alinma sekline kimler olduguna referanslara bakilirsa universitelerin dustugu durum anlasilir

kirpi 4 Yıl Önce

kusura bakmayın ama çorumun çapı ne ki üniversitesi ne olsun. ne güzel akademik-idari kadroyu kapmışsınız tatava yapıyorsunuz. beğenmeyen istifayı basar çeker gider. 3 milyon işsiz üniversiteli mezun boşta geziyor. saray gibi binalar yapılmış fiziki ortam şahane. git bir valiliğe bak valinin çalıştığı binaya bak 60 yıllık binada oturuyor. valiliğe çivi çakamıyorlar masraf olmasın diye

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.