habercim19.com özgür haber özgür yorum

TSO ve Borsa’dan ortak açıklama

EKONOMİ

TSO ve Ticaret Borsası, Çorum’u temsilen katılım sağlanan etkinliklere ilişkin ortak bir açıklama yaptı.

TSO ve Ticaret Borsası, Çorum’u temsilen katılım sağlanan etkinliklere ilişkin ortak bir açıklama yaptı.

TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal ve Borsa Başkanı Naki Özkubat imzalı açıklamada, “Bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da, Oda ve Borsa olarak kurumsal hafızamız, tecrübemiz ve birikimlerimiz ile başta kurumlarımız ve ilimiz menfaatleri doğrultusunda İlimizin yararına olacak tüm organizasyon ve faaliyetlerde yer alacağımızdan hiç kimsenin şüphesinin olmamasını kamu oyunun bilgisine sunarız.” denildi.

İşte o açıklama;

“Eylül ayı içerisinde Ankara’da düzenlenmiş olan 2. Uluslar arası Coğrafi İşaretler Zirvesi’ne Çorum Ticaret Borsamız katılmıştır. Bu tür organizasyonlar ve etkinliklere katılım sağlanırken, oda ve borsamız önceden istişare ederek beraber veya ayrı ayrı katılmaya karar vermektedirler. 2. Uluslar arası Coğrafi İşaretler Zirvesi’ne borsası olmayan illerde odalar yer almış, Ticaret Borsası olan yerlerde ise, Ticaret Borsaları katılmışlardır. İlimizi, anılan zirvede İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Çorum Ticaret Borsası en iyi şekilde temsil etmiştir.

Diğer taraftan, Yörex Antalya Fuarına geçmiş yıllarda bir çok kez katılım sağlanmıştır. Bu fuar veya benzer organizasyonlara katılım değerlendirilmesi yapılırken, Oda ve Borsamız tarafından elde edilen kurumsal tecrübeler, birikimler etkili olmaktadır. Artı ve eksisi ile elde edilen sonuçlar gelecekte yapılacak organizasyonlar ve etkinliklere katılım hususunda belirleyici rol oynamaktadır. Yörex Antalya fuarı içinde hiçbir zaman maddi kaygılar ve hesaplar ön planda olmamıştır. Kaldı ki, Yörex Antalya fuarına katılım ve stant giderlerinin tamamı Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından desteklenmektedir. Dolaysıyla, maddi imkansızlıklar gibi gerekçelerle katılmama söz konusu değildir.

Öte yandan, Oda ve borsalarımızın bütçeleri, yasal gerekçelerle bazı etkinlik, organizasyon ve sosyal sorumluluk faaliyetlerine destek olamamaktadır. İlimizin gelişimine ve tanıtımına, birlikteliğine ve beraberliğine katkı sağlayacak faaliyetlere, Oda ve Borsa Yönetim Kurul Üyelerimiz şahsi maddi ve manevi desteklerini her zaman vermişlerdir. Burada paylaşmaktan hicap duyacağımız bir çok faaliyete, yönetim kurulu üyelerimiz maddi destekleri ile önemli katkıda bulunmuşlardır. Her zaman maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Oda ve Borsa Yönetim kurulu üyelerimize bir kez daha buradan teşekkür ederiz.

Bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da, Oda ve Borsa olarak kurumsal hafızamız, tecrübemiz ve birikimlerimiz ile başta kurumlarımız ve ilimiz menfaatleri doğrultusunda İlimizin yararına olacak tüm organizasyon ve faaliyetlerde yer alacağımızdan hiç kimsenin şüphesinin olmamasını kamu oyunun bilgisine sunarız.”

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.