habercim19.com özgür haber özgür yorum

Yeni tamamlandı, üretim başladı

EKONOMİ

Dodurga'da Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Vadisi tamamlandı, fidan üretimi başladı.

Dodurga'da Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Vadisi tamamlandı, fidan üretimi başladı.

Yaklaşık 3,5 milyon liralık yatırımla oluşturulan vadide yıllık 10 milyon fide üretilerek, aromatik bitki ithalatının önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Çorum Özel İdaresi tarafından hazırlanan ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (OKA) finansal desteğiyle hayata geçirilen proje kapsamında Dodurga'da hazine arazisine Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Vadisi kurulum çalışmaları bitti.

 2 bin 400 metrekarelik sera ve 120 bin metrekarelik açık sahada yetiştirilecek kapari, kişniş, kimyon, ekinezya, rezene, sarı kantaron, lavanta, tıbbi papatya, oğul otu, tıbbi nane, tıbbi adaçayı, Anadolu adaçayı, ısırgan otu, İstanbul kekiği, ak kekik, karabuğday, sinir otu, tıbbi hatmi ve ebegümeci gibi bitkiler, gibi aromatik bitki fidanları, Türkiye'nin dört bir yanındaki çiftçilere yerli fidan olarak ulaştırılacak.

Vali Mustafa Çiftçi, beraberindeki heyetle Dodurga'da incelemelerde bulundu. Vali Çiftçi, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Vadisi'ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Çiftçi, Dodurga Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı, maden ocağı, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Vadisi, gölet inşaatını ziyaret etti, muhtarlarla istişare toplantısı düzenledi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Sarı, ziyarette yaptığı açıklamada, tesiste yılda 10 milyon fidan üretmeyi hedeflediklerini söyledi.

Seracılığın en modern tekniklerinin Dodurga Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Vadisi'nde uygulandığınıbelirten Sarı,"Tesisimizin kurulumu 15 gün önce tamamlandı ve deneme üretimimiz başladı. Şu anda tesisimizde 10 kişi çalışıyor." Dedi.

6 bin nüfuslu Dodurga'nın 400 rakımlı noktasında tıbbi ve aromatik bitki yetiştirmeye son derece elverişli olduğu belirtildi.

Yorumlar (1)

Osman orhan 5 Yıl Önce

Guzel bir girisim. Ancak uretilen urunun alim garantisi varmi?

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.