Başkan Çizikci'ye mektup

İskilip Sanayici ve İşadamları Derneği (İSİAD) Başkan Yardımcısı Fikret Kısar, bir mektupla İskilip Belediye Başkanı İsmail Çizikci'ye önerilerini sundu.

02 Mayıs 2024 Perşembe 22:04
Başkan Çizikci'ye mektup

İskilip Sanayici ve İşadamları Derneği (İSİAD) Başkan Yardımcısı Fikret Kısar, Çorum'un İskilip İlçe Belediye Başkanı seçilen İsmail Çizikci'ye bir mektup yazarak görüş ve önerilerini dile getirdi.

Şehirde ve şehir dışında sivil toplum kuruluşları, iş insanları ve basının belediyeye sahip çıkmasının takdire şayan olduğunu belirten Kısar, mektubunda şu görüşlere yer verdi:

GELİRLER KISITLI

"Gerek ülkemizde, gerekse belediyede yaşanan ekonomik sıkıntılardan İskilip Belediyesi'nin çalışamaz hale geldiğini internet sitenizden görmekteyiz. Belediyenin gelirleri su, ÇTV, emlak vergisi ile sınırlı olup iller Bankası ödemelerinde kesintiler var. Belediye'nin hizmet ve yatırım yapabilmesi için çözüm arsa üretip satabilmesidir.

ARSA ÜRETİP SATIN

Başkan Çizikci'ye önerimiz TOKİ'nin vazgeçtiği Mafadar arazisinin 1000 metrekarelik parseller yapılıp en fazla 2 katlı bahçeli tip proje üretip, her aileye en fazla bir tane satılıp, Çorum merkez Binevler'de olduğu gibi yeni bir mahalle hem de belediyeye kaynak üretilmesi. 3 yıl içinde evini yapmayanın arsası geri alınmak koşulu ile deprem bölgesi olan İskilip'e alternatif mahalle ve yeşil alan oluşmuş olacaktır. Şehir dışından arsa almak isteyen İskilipliler de yazın tatilini memleketinde yapıp, özlem giderip, ilçeye bir anlamda para girişi sağlanacaktır.

BİZ DESTEĞE HAZIRIZ

Hazır İskilip'te toplumsal mutabakat sağlanmışken hem de belediye personelinin burnu kanamadan önemli kaynak girişi sağlanacaktır.
STK'lar olarak bizler İskilip OSB  başta olmak üzere sulu tarım, inanç ve doğa turizmi, sempozyum ve panellerle dün olduğu gibi bugün de elimizi taşın altına koymaya, İskilip Belediyesi'ne destek olmaya hazırız."

Son Güncelleme: 02.05.2024 22:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hüseyin Lokum 2024-05-03 14:47:55

Cumhurbaşkanı Hatay'da belediye CHPli olduğu için hizmet yapamaz demişti buyrun İSKİLİP BELEDİYE si AKP li oldu Sayın CUMHURBAŞKANI gereğini yapacaktır yetkili arkadaşlar istemeyi bilsin

Avatar
SadeVatandaş 2024-05-02 22:38:20

Nüfusu artmayan İskilip gibi eski köklü ve zengin geçmişe sahip bir yer için çözüm bunlara sahip çıkmaktır. Doğanın konut alanına dönüştürülmesi tarımı menfi etkiliyor.

Avatar
Öz İskilip li 2024-05-02 23:59:40

Bahsedilen arazi,4.sınıf,engebeli bir yer olup tarımla alakası yok,aksine 2 katlı bahçeli evler park gibi örnek olur,belediyeye kaynak olur,kasa tam takır

Avatar
Erol / Adem 2024-05-03 06:23:09

Şimdiye kadar Belediye durumU hakkında aydınlatıcı bilgi verilmemiş idi. Durum belediye sitesinden açıklandı. Zor ki Zor.
Ancak düzelirmi düzelir çünkü önceki dönem gibi menfaat duygusu içinde şahıslar yok insana sorarlar İstanbuldan 0 gel ilçeda nalbur dükanı aç birde kardeşi adına aç belki diğer gardaşğ adına da açtılar. Ama çıkar. Gazakistan gezileri oldu kim karşıladı, makam aracı kiralıkdı kimin di bu araç başkan gitti araç gitti belkide sahibi de değişti. Devyet malını yiyenden çıkar elleri yüzleri yanar, şimdiden cemalleri simsiyah olmuş gerçide

Avatar
Murat Erol Adem 2024-05-03 06:38:01

Belediye mallarına har vurup savuranlar tespit edilmelecekmi? Edilmeli ve iade alınmalı

Avatar
Mehmet 2024-05-03 08:35:54

Organize hızlanmalı.
Çankırı İskilip yolu duble olmalı.
Tüv Türk İskilip Sanayii bölgesina kurulmalı.
Kamyon garajı şeklinde ağır vasıta garajı mutlaka kurulmalı.

Avatar
istek 2024-05-03 08:47:19

iskilip kanalları var Tokat da bu tür kanalı çok güzel bir proje yaptılar düşünelim kastamonudaki kanal da güzel, İlçe biraz değişsin ne olur kale kale arkası yivlik kayası görsellikleri çok güzel ama işte insan istiyor Ülkemizde neler neler yapılıyor bakıyorsun ilçemiz çamur, çukur, güzelleştirelim artık ilçemizi

Avatar
Duyarlı vatandaş 2024-05-03 12:59:56

Kusura bakmayın,
Kanal deyince aklıma geldi ve hemen rahatsızlığımı dile getireyim.
İskilip ova dediğimiz bölgede,Büyüklerimiz tarımla uğraşır ve geçimini sağlardı.
İsim veremiyeceğim kim olduklarınıda bilmiyorum.
O mıntıkada sahibindenden habersiz kanal kazdırıp,
Hayvancılıkla uğraşan zatımuhteremler bu cesareti,bu izni kimden,kimlerden aldılarda;kanallardan hayvan pisliğini akıtıyorlar ve meydan çayına buluşturuyorlar.Yaz aylarında inanın orada oturmak, gezmek,piknik yapmak imkansız.Hem kişilerin haberi olmadan kanal yap hemde dayılık yap.FOSEPTİK ten haberi olmayan üretici,ya o kanalları kapatırsın yada insan gibi moderin çağa göre hareket edersin.
O mıntıka sizin babanızın yeri değil.Ticaretini yap
Paranıda kazan ama biraz vicdanlı ol