Ağıralioğlu oluşumuna Çorum'dan ilgi

Şehit lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun yol arkadaşlarından Yavuz Ağıralioğlu'nun yeni oluşum ve partileşme girişimlerinin somutlaştığı öğrenildi.

15 Mayıs 2024 Çarşamba 00:52
Ağıralioğlu oluşumuna Çorum'dan ilgi

MUSTAFA DEMİRER

BBP'nin kurucu şehit lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun yol arkadaşlarından Eski İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun yeni oluşum ve partileşme girişimlerinin somutlaştığı öğrenildi.

Türkiye genelinde tüm illerden gerek Yavuz Ağıralioğlu'na, gerek Türkiye İnisiyatif Merkezi Başkanlığı'na ve gerekse harekete gönül verenlerle iletişime geçen çok sayıda ismin toplanarak Haziran ayında listeleneceği öğrenildi. Yeni oluşumun son olarak genel merkez binasını kiraladığı belirtildi. Bu kapsamda Çorum'dan da Yavuz Ağıralioğlu'nun başını çektiği alternatif oluşuma ciddi ilgi olduğu belirtiliyor.

YAVUZ AĞIRALİOĞLU

1 Şubat 1972'de Trabzon'un Çaykara ilçesinin Eğridere köyünde doğdu. Baba adı Mustafa, anne adı Hatice. 6 yaşına kadar Eğridere köyünde yaşadıktan sonra ailesi Sorgun, Yozgat'a yerleşti. İlk, orta ve lise öğrenimini Sorgun'da tamamladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu. 1995-1997 yıllarında Nizam-ı Alem Ocakları (Alperen Ocakları) Genel Başkanlığı; şehit lider Muhsin Yazıcıoğlu'nun genel başkanlığı döneminde Büyük Birlik Partisi MKYK üyeliği ve genel başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2011 yılında Büyük Birlik Partisi genel başkanlığına aday oldu. 2011 yılından itibaren Türkiye İnisiyatif Merkezi Başkanlığını yürütüyor.

Mayıs 2018'de İYİ Parti'ye kkatıldı. 2018 Türkiye genel seçimlerinde İYİ Parti İstanbul Milletvekili seçildi, ayrıca Temmuz 2018'den Temmuz 2019'a dek İYİ Parti Meclis Grup Başkanvekilliği görevini de yürüttü. 2019-2020 yıllarında İYİ Parti Sözcüsü ve 2020-2022 yıllarında ise Türk Dünyası ve Yurtdışı Türkler Başkanı olarak görev yaptı.

2023 Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçiminde Millet İttifakı'nın ortak cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olmasına ve HDP ile Kılıçdaroğlu'nun lehine anlaşmasına karşı çıktı, seçimlerde Kılıçdaroğlu'na oy vermeyeceğini açıkladı. 28 Mart 2023'te 5 yıldır üyesi bulunduğu İYİ Parti'den istifa etti. 2024 yerel seçimlerinden sonra parti kuracağını açıkladı.

Yavuz Ağıralioğlu, babası Mustafa Ağıralioğlu gibi öğretmen olan, Bilge Ağıralioğlu ile evli ve Ağahan Giray, Fatma Ahsen, Elif Rüveyda isminde 3 çocuk babası. Ağıralioğlu, siyasî faaliyetlerinin yanı sıra, Sorgun’da bulunan kaplıca tesisleri ile Ankara merkezli peyzaj, inşaat firmasıyla da ticarî faaliyetlerini sürdürüyor.

Son Güncelleme: 16.05.2024 00:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Milliyetçi-mufazakar seçmen 2024-05-15 13:54:36

Samimi bir siyasetçi sayın Ağıralioğlu. Doğru kadro ve vizyon ile çıkış yaparsa milliyetçi muhafazakar seçmende "Reisten başka kime oy verelim" algısını da kıracaktır. Bizde o zaman reyimizle kendisine destek veririz. Allah yolunu açık etsin.

Avatar
Is yaptirmazlar , nokta 2024-05-15 17:29:20

Parti kursun alacagi oy % 0,003. Proje adami bunlar. Mhp harici milliyetci bir parti bu ulkede sahneye cikamaz, Rahmetli Muhsin Yazicioglu milliyetcilerin onde lideriydi Feto eliyle oldurttuler, Sinan Ates gelecegin milliyetci lideri olma potansiyeli olan gelecek vaad eden biriydi torbacilara oldurttuler, Sinan Ogan vardi susturdular.. o yuzden zor is bu ulkede milliyetci olmak.

Misafir Avatar
ismail'e 2024-05-16 12:40:25 @Is yaptirmazlar , nokta

İsmail bey haklısınız, ben mhp yi ya da akp'yi savunmak için yapmadım yorumu. Aksine bazı güçlerin ülkeyi bilerek isteyerek AKP - MHP birlikteliğine karanlık oyunlar götürdüğünü belirtmek istedim. Sinan Oğan ile ilgili yorumumu editör olacak cahil Mustafa DEMİRER kesmiş , sırf MHP'lilerden korktuğu için, para karşılığında nasıl susturulduğundan bahsetmiştim. Mustafa Demirer olacak site yöneticisi cahil korkusundan kesmiş. Sinan ATEŞ'i bilerek katlettiler. Onu herkes biliyor. Saygılar. Mustafa sana da saygılar. Adamsan yazımı kesmezssin

Beğenmedim! (0)
Misafir Avatar
İsmail 2024-05-15 21:06:36 @Is yaptirmazlar , nokta

Alacağı oy oranına katılıyorum mhp nin milliyetçiliği T.C yi kaldıran andımızı yasaklayan çadır mahkemelerinde kuran Bi partiye koltuk degnekligi yapan hangi parti Sinan Ogan cinayeti demiyecem infazın tetikciyigetirip götüren arac hangi partinin üstüne kayıtlı hangi partinin milletvekilinin evinde kalmış o tetikçi tetikciyigetirip götüren hangi güvenlik güçlerin de görevli o iki kısı o kadar basit değil torbacı değil cinayeti işleyen

Beğenmedim! (2)
Avatar
Gözlemci 2024-05-15 20:05:33

Ne bu şimdi. Az çok piyasada adı geçen parti kuruyor. Kendilerini bulunmaz hint kumaşı zannediyorlar.

Avatar
Parti kurma 2024-05-15 17:38:58

yahu iyi misiniz? Ne partisi kuruyorsun sen arkadaş. Git İYİ PARTİ'nin başına geç. Onca masraf yahu.

Avatar
Vatandaş 2024-05-15 20:42:33

Sn Agiralioglu kibirli bir siyasetçi. Soylemleri, eylemleri ve siyasi tercihleri konusunda muhsin başkan dışında yanlış yerlerde siyaset yapmıştır. İyi partininde başarısız olacağını bildiği halde milletvekili olmuştur. Sanırım finans konusunda bir sıkıntısı yok ki parti kurabiliyor. Haydi bakalım hayırlısı olsun.

Avatar
Kim bu adam 2024-05-15 22:05:29

Abdurrahman Çelebi.

Avatar
Çorumlu 2024-05-15 21:15:52

Hayırlı olsun. Yeni nesil siyasette yeni liderlere ihtiyaç var. Bazı arkadaşlar mevcutları ölümsüz sanarak parti kuracak herkesi eleştiriyorlar. Gerçekten çok garip.

İdeoloji Partisi olmazsa Başarı kaçınılmaz olur.

Avatar
Adsız 2024-05-15 20:46:11

Kardeşim geç bbp sinin başına işde o zaman siyasetde neler oluyor bir gör