O köylerde yeniden seçim var

Çorum’un Sungurlu İlçesinde Akçay Mahallesi ile, Akdere ve Kırankışla köyleri yeniden sandığa gidecek.

15 Mayıs 2024 Çarşamba 00:58
O köylerde yeniden seçim var

Çorum’un Sungurlu İlçesinde Akçay Mahallesi ile, Akdere ve Kırankışla köyleri yeniden sandığa gidecek.

Yüksek Seçim Kurulu, Sungurlu’da 31 Martta yapılan seçimlerde 1 mahalle ve 2 köyde seçilen muhtarların seçilmeye engel durumları olduğu gerekçesiyle mazbatalarını iptal ederek, 2 Haziran’da seçimlerin yenilenmesi kararını aldı.

9 Mayıs’ta toplanan Yüksek Seçim Kurulu yaptığı incelemede; ilçe merkezinde Akçay Mahallesi, köylerde Akdere ve Kırankışla muhtarlarının seçilmeye engel durumlarının bulunduğunu tespit etti. Kurul, bu muhtarların mazbatasını iptal ederek, 2 Haziran Pazar günü yeniden muhtarlık ara seçimi yapılmasına karar verdi.

Son Güncelleme: 15.05.2024 11:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
YİNE BEN 2024-05-15 11:46:54

BİR GÜN SEÇİLENLERİN DENETLENDİĞİ İŞİNDE EN UFAK BİR TAVİZ SONUCU ÇOK AĞIR BEDELLER ÖDEDİĞİ..İŞİN EHLİNE VERİLDİĞİ...AHLAKIN VE MİLLETİN EN ÜST DÜZEYDE TUTULDUĞU BİR GÜN O SEÇİME ADAY BULUNMAYACAK...