habercim19.com özgür haber özgür yorum

12 saat 2 saate düşüyor, işte güzergah

GÜNDEM

Ankara-Sivas yüksek hızlı tren hattı projesinin hizmete açılmasına günler kaldı.

Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarından birisi olan Ankara-Sivas yüksek hızlı tren hattı projesinin hizmete açılmasına günler kaldı. Projenin hayata geçmesi ile Sivas ile Ankara arasındaki raylı sistem ile ulaşım süresi 12 saatten 2 saate düşecek.

Yaklaşık 10 milyar lira maliyeti ile Cumhuriyet tarihimizin en büyük yatırımlarından birisi olan Sivas-Ankara Yüksek Hızlı Tren projesinde sona yaklaşıldı. Proje kapsamında çalışmaların büyük kısmının tamamlandığı Sivas-Balışeyh arasında test sürüşleri tamamlanmıştı.
393 kilo metre uzunluğundaki dev proje de, çalışmaların tamamlandığı bölümde önümüzdeki günlerde seferlerin başlaması planlanıyor.

Sivas Valisi Salih Ayhan ve Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattının Sivas Garını ziyaret ederek son hazırlıkları yerinde incelediler. Yetkililerden son durum hakkında bilgiler aldılar.
Proje güzergahında Elmadağ, Kırıkkale, Yerköy, Yozgat, Sorgun, Akdağmağdeni, Yıldızeli, Sivas'ta olmak üzere 8 istasyon bulunuyor.

Ayrıca projede; 49 adet tünel, 53 adet viyadük, 217 adet altüst geçit, 611 adet köprümenfez yer alıyor.

RAYLI SİSTEMLE ULAŞIM 12 SAATEN 2 SAATE DÜŞÜYOR

Çalışmalar sırasında; 108 milyon m3 kazı, 29 milyon m3 dolgu yapıldı. Projenin hayata geçmesi ile Sivas ile Ankara arasındaki raylı sistem ile ulaşım süresi 12 saatten 2 saate düşecek.


Kaynak: Yeni Şafak

Yorumlar (12)

adsiz 3 Yıl Önce

Darısı Ankara samsun arasına...Hiç olmadimi çorum dan geçer.

Adalet 3 Yıl Önce

Türkiye'de adalet yok.Bölgesinde ihracat lideri Çorum, ancak yatırımlarda bölgesinde son sırada.Hükümetin Çorum ve Çorumlulardan aldıkları oylar haramdır. Havaalanı ve Demiryolunu hak eden Çorum'dur. Recep Tayyip Erdoğan yanındakilerin illerine, şehirlerine, memleketlerine, ilçelerine, köylerine yatırımları yapmaktadır. Recep Tayyip Erdoğan Çorumu çantada keklik olarak görüyor. Çorum'a Havaalanını ve Demiryolunu yapmıyor, yaptırmıyor. Seçimlerde %50 ve üzeri oy alıyor. Çorum ve Çorumluları uyutuyorlar. Uyumaya devam Çorum.....

Promterden okuyan adam 3 Yıl Önce

Hizli tren yolu henuz tamamlanmamis. InsAllah şov yapmak icin eksik birsey yapmazlar.

Serdar Hasan 3 Yıl Önce

Ancak bu haberlerle hızlı tren manşeti atarsınız. Yazık bu çoruma yapılan. Bizi büyütmemek için kim bu kadar uğraşıyor anlamış değiliz

çorumlu az da olsa sorumlu 3 Yıl Önce

Bu nasıl hesap hiç mi araştırma yapılmadan haber yapılıyor Ankara Sivas arası 434 kilometre nasıl 12 saat sürüyor en fazla 5 saatte gidilir. Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarindan lafı da çok abartılı daha dikkatli abartısız haber lütfen

Çorumlu 3 Yıl Önce

AKP ye oy vermeye devamke :) kılıçdaroğlunu yuhlamaya devamke

Bir zamanlar çorumlu 3 Yıl Önce

Bu ülkede herşey torpille olur :)) Çorumlular birazcık saf vur kafasına al oyunu :))

Uyanık 3 Yıl Önce

Havuzu bulandırma,kerizi uyandırma sende bi alemsin Habercim 19.

Hasret 3 Yıl Önce

Ankara-Sivas bisikletle mi? 12 saat! Buna inanan yardır, heralde. Ne deseniz, ne yazsanız inanırlar.

Nirelisin 3 Yıl Önce

İnanmak size kalmış ben görmeden inanmam bu konuda

Tayyar 3 Yıl Önce

Durmak yok 3 milletvekiline devam belediye başkanlığıda garanti nasılsa niye yatırım yapısınki hükümet akılsız mı oyu az olduğu illere yapar

Ahmet Benez 3 Yıl Önce

Yandaş yeni faşak gazetesinin yalakalık kokan haberi :)

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.