habercim19.com özgür haber özgür yorum

Artan vakalar sonrası işte ilk kısıtlamalar

GÜNDEM

Bizzat Bakan Soylu açıkladı... Artan koronavirüs vakaları sonrası ilk kısıtlamalar kafe ve restoranlara geldi

Koronavirüs vakalarında yaşanan artış sonrası yeni kısıtlamaların ilki hayata geçiriliyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ilk kısıtlamayı resmen duyurdu.

Bakan Soylu'nun açıklamasına göre; 81 ilde kafeterya ve restoranlarda müzik yayını sona erecek.

Soylu'nun açıklaması şöyle: "Açık alanların tamamında, toplu taşımalarda artık maske istisnası söz konusu değildir. Genel sağlığımızı muhafaza etmek zorundayız. Tüm tedbirler, maskesiz herkese ceza yazılması gerektiğini ifade ettik. Kısıtlamalarla karşı karşıya kalmamak için tedbir almak zorundayız. Minibüs, otobüste ayakta yolcu almak yasak. Bu gece saat 00.00'dan itibaren 81 vilayette kafeterya, restoran gibi yerlerde hem canlı müzik, hem de kasetten müzik olmayacak. Genelgeyi valiliklere gönderdik. Derhal uygulanmaya başlayacak."

Yorumlar (9)

Emekli 4 Yıl Önce

Düğün ve cenaze merasimleri çok kontrolsüzdü.Helede Mahalle düğünleri tam bir virüs dagıtım merkezleriydi. Dur denilmedi. İnsanlarımız maske ve sosyal mesafe konusunda son derece duyarsızlar. Esnafın neredeyse çoğunluğu ya maske takmıyor yada laf olsun diye çenesinde tutuyor. Bunun bir müeyyidesi mutlaka olmalı. Bu işin vebal kısmını düşünende yok ne acıdır ki. Allah bir an önce defetmiyi ve insanlarında bilinçlenmesini nasip etsin İnşAllah

Reklamın iyisi kötüsü olmaz 4 Yıl Önce

Çorum yakında pedofili çoçuk tecavüzüyle ilgili bir eski belediye Başkan'ı sayesinde aylarca gündemi belirleyecek yakında gündem çorum

cafer 4 Yıl Önce

gülermisin ağlarmısın:(

filozof 4 Yıl Önce

virüs müzikten mi yayılıyormuş? yani kafede oturmak serbest ama müzik olunca korona!!!

tolga 4 Yıl Önce

Milletvekiline 1.500 kişilik yemekli düğünlerde yasak mı?

Ahmet 4 Yıl Önce

Müzikten bulaşan virüs? Mitingde, açılış törenlerinde, 1500 kişilik düğünlerde falan bulaşmıyor mu? Bu saydıklarımı bizzat kendiniz yaptığınız için mi sakıncası yok?

Şakası yok 4 Yıl Önce

Babası covit den ölen kişi maskesiz geziyor. Söyleyecek söz bulamıyorum. Şaka değil. Keşke bu işi biraz önemsesek. Herkes bi başkasının dikkatsizliğinden bahsediyor. “Ben nerelerde tedbirsizlik yapıyorum? Çoook daha fazla dikkat etmeliyim. “ Haaa bu arada babası covit den rahmetli olan arkadaş da şu an ailecek pozitif !

Raşit 4 Yıl Önce

Ben buradaki mantığı çözemedim, Vatandaş müziksiz ortamda oturunca virüs bulaşmıyor mu?

Mehmet 4 Yıl Önce

Düğünlerden sonra cenazelere de bir el atın.Cenazelere adeta tüm şehir davet ediliyor.Bakıyorsunuz tüm siyaset ve devlet erkanı orada.Onları tabi ki de bürokrasi takip ediyor.Sonrası izdiham vari görüntüler.Buna siz de ortak oluyorsunuz.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.