habercim19.com özgür haber özgür yorum

Asansörler yenileniyor

GÜNDEM

Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin asansörleri, baştan sona yenileniyor. Son zamanlarda sıkça şikayet konusu olan asansörlerle ilgili sorularımızı cevaplandıran Hastane Başhekimi...


Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin asansörleri, baştan sona yenileniyor. Son zamanlarda sıkça şikayet konusu olan asansörlerle ilgili sorularımızı cevaplandıran Hastane Başhekimi Dr. Sinan Zehir, "Binlerce insana hizmet veren hastanemizde, hizmeti aksatmadan köklü bir asansör değişim çalışması gerçekleştiriyoruz. Pansuman tedbirlerle günü kurtarmak yerine, köklü çözüm yoluna giderek, asansörlerimi hem konforlu ve hem de güvenilir olarak hasta ve hasta yakınlarımızın hizmetine sunuyoruz." dedi.

İlave fren sistemleriyle güçlendirilen yeni asansörlerin, panel, raylar, elektronik sistemi ve taşıyıcılar başta olmak üzere baştan sone yenilendiğini, tüm işlemlerin Aralık ayı sonu itibariyle tamamlanacağını bildiren Başhekim Sinan Zehir, "Takdir edilir ki, günlük binlerce hastamızın ve hasta yakının hizmet aldığı hastanemizde, bu tür hizmetleri tamamen kesip yenileme yapılamıyor. Hem asansörlerimizi tamamen yenilemek, hem de hizmeti durdurmadan çalışma zorunluluğu, kimi zaman hasta ve hasta yakını memnuniyetsizliği ile karşılaşabiliyor. Biz bu durumda Çorumlu hemşehrilerimizden geçici bir süre sabır ve çalışmalarımıza destek bekliyoruz." diye konuştu.

Hasta nakil asansöründe uygulanacak dijital acil çağrı sistemi ile, yetkili personelin acil durumlarda asansörü hasta nakli için kullanacağını söyleyen Başhekim, mevcut sistemde hasta nakil asansörünün, gündüz saatlerinde vatandaşın kullanımına kapalı olduğunu, içerde yer alan personel aracılığı ile hizmet verdiğini hatırlatarak, yeni sistemle birlikte hasta nakil asansörlerinin de vatandaşın hizmetinde olacağını ifade etti.

Asansör konusunda güvenlik ve konforun asla vazgeçilemez şart olduğunun altını çizen Zehir, asansör değişim ihalesine Çorum ve çevre illerden katılım olmadığını, 90 gün süreli olan işin, hizmetin durdurulmadan tamamlanmasının, firmalar tarafından çok cazip bulunmadığını da sözlerine ekleyerek, Ankara'dan ihaleye katılan bir firma ile değişim sürecini başlattıklarını ve titizlikle yürüttüklerini açıkladı.

Değişimi tamamlanan asansörlerin hemen hizmete alınarak, diğer asansörlerde çalışmaların titizlikle sürdüğüne işaret eden Başhekim, tamamlanan asansörlerin yetkili denetim firmalarınca da belgelendirileceğini belirterek, bu süre zarfı içerisinde yaşanan sıkıntılara sabır gösterdikleri için hasta ve hasta yakınlarına teşekkür ettiklerini bildirdi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.