habercim19.com özgür haber özgür yorum

Asıl mesaj işçiden

GÜNDEM

Çorum Belediyesi yönetiminin 14 Mart 2022 Pazartesi günü Hizmet-İş Sendikası Başkanı Mustafa Köroğlu ile görüşeceği öğrenildi.

Çorum Belediyesi yönetiminin 14 Mart 2022 Pazartesi günü Hizmet-İş Sendikası Çorum Şube Başkanı Mustafa Köroğlu ile bir görüşme yapacağı öğrenildi.

Çorum Belediyesi ile yetkili sendika arasında 3 aya yaklaşan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine geçtiğimiz günlerde uyuşmazlık zabtı tutuldu, ancak taraflar arasında karşılıklı görüşmeler devam etti.

HAK-İŞ İl Başkanı ve Hizmet İş Sendikası Şube Başkanı Mustafa Köroğlu da, geçtiğimiz hafta belediye işçilerinin ek zam talebi ile daimi kadrolu işçilerin toplu sözleşme görüşmelerinin bir an önce neticelendirilmesi gerektiğine dikkat çeken yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamadan birkaç gün sonra Çorum Belediyesi yönetiminin 14 Mart’ta Hizmet-İş Sendikası Çorum Şube Başkanı Mustafa Köroğlu ile bir görüşme yapacağı konuşuldu.

HEM SENDİKA HEM İDAREYE TEPKİLİLER

Olup biten tüm gelişmelere karşın hem yetkili sendikaya hem de belediye yönetimine en esaslı mesajı işçiler veriyor.
Özellikle Çorum Belediyesi’nde çalışan işçilerin ek zam talepleri ve 3 aya yaklaşan toplu-iş sözleşmelerinde halen olumlu bir sonuç alınamaması işçiler arasında ciddi tepkilere neden oluyor. Emekçiler negatif ilerleyen süreç nedeniyle hem temsilcileri olan yetkili sendikayı hem de idarenin tutumunu sert bir dille eleştiriyor.

Merkezi hükümet genel ekonomik dalgalanmalardan doğan hayat pahalılığına karşı işçi, memur ve emekliler ile toplumun diğer tüm dezavantajlı gruplarına hiçbir gecikme yaşatmadan tam zamanında iyileştirmeler yaparken, Çorum Belediyesi yönetiminin toplu-iş sözleşmelerini 3 aydır sonuçlandırmamasının izahı yapılamıyor.

Öte yandan Belediye işçilerinin, sözleşmelerinin gecikmesinden doğan alacaklarının geriye dönük olmasına rağmen, sürecin tıkanmasının moral ve motivasyonlarını bozduğu, sözleşmelerinin zamanında yapılacağı düşüncesiyle yaptıkları mücbir borçlanmaların kendilerini zor durumda bırakması nedeniyle belediye yönetimine tepkili oldukları öğrenildi.

Yorumlar (33)

İşin doğrusu 2 Yıl Önce

Gerçekler şu şekilde; işçi moral olarak bitik, belediyenin hiç bir birimi eskisi kadar işini yapmıyor, yönetim işçiyi küstüren bir tutum sergilenmekten vazgeçmiyor. Bu tutum 2 bin kadar belediye çalışanının hakkına girilmesine ek olarak aynı zamanda işler tam anlamıyla yapılamadığı için tüm Çorum’un hakkına girilmesi anlamına geliyor. Belediye yönetimi üzerindeki vebalin farkına varmalı ve biran önce gereğini yapmalı. Çorum belediyesi hiç bir şekilde işçisini düşünmüyor. Enflasyon karşısında eriyen maaşına iyileştirme isteyen işçiye de ‘bu şartlarda çalışacak bir sürü adam var, çalışmak istemiyorsan istifa edersin’ diyerek boş kağıt uzatılıyor. İlk heyecanla bir heves uğruna gereksiz ve yersiz projelerin altına giren belediyede para kalmadığı ve işçisinin hak ettiği maaşı bu sebeple veremediği kanaatindeyim.

İrfan Yiğit 2 Yıl Önce

Sayın başkanıma bu konuda güveniyorum. Bu problemlerin sendika kanadının zayıf olmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Halil İbrahim Aşgın başkanım her daim işçinin yanında olan, hakkını veren bir başkan. Başkanıma yaptığı güzel işlerde başarılar diliyor işçi kardeşlerimizin ücretlerine gerektiği gibi artış alacağına inanıyorum

Yorumcu 2 Yıl Önce

Belki de syn. Aşgın Köroğlu'nu istemediği.için orta yolu bulmak istemiyordur. Eskiden olsa birileri bunu da haber yapardı. "AKP'li belediye işçileri mağdur ediyor" diye başlardı ama demek ki syn. Aşgınla arayı düzeltmişler.

... 2 Yıl Önce

Hakkını arayan işçiye beğenmiyorsan istifa et derler ama işini yapmayan memura işini düzgün yap demezler.

Ali 2 Yıl Önce

Geciken adalet adalet değildir denir . Şimdi elektrik doğalgaz kira paralarını , okuyan çocukların harçlığını veremez durumdayız . Elinizi çabuk tutun . Başkanım seni yanlış yönlendiriyorlar . Biz temizliği , yolu , suyu , parkı yapan bakan insanlarız . Herkes bir değil ama seni mahçup etmiyoruz . İş bilmeyen insan kaynaklarındaki kişiler küçük şeylerden dolayı işi çoook uzattı. Lütfen siz el atın

İşçi 2 Yıl Önce

Kadrolu işçilerin sözleşmeleri ana sözleşme olduğu için geriye dönük hakedişlerini alacaklar. Ama şirket işçileri için yapılan görüşmeler ek sözleşme olduğu için geriye dönük alamayacaklar bu da işveren yani belediye için avantaj olacak. Kış ayında olması ve ekonomik sıkıntıların büyük olduğu şu dönemde yapılması gereken sözleşmenin imzalanamaması da özellikle personel ltd işçisini üzmüş ve zora sokmuştur.

Bir daha yok 2 Yıl Önce

İŞÇİLERİN EMEKLERİNE ÇORUMA TEK BİR KATKISI OLMAYAN BECERİKSİZ BİR YÖNETİM.

DİRİLİŞ 2 Yıl Önce

Her şey iki katına hatta 3-4 katına çıkmışken ve liderimiz Recep Tayyip Erdoğan belediye işçilere iyileştirme yapsın sözüne istinaden kış bitiyor faturaları ödemek için bizler 40 takla atarken temizlik işlerni geçmiş personel mesaisini, ünvanı şimdi dayatmanın mantığı nedir? Sayın başkanım Halil İbrahim bey işçi belediyenin her şeyidir. Siz ne ne kadar işçiye yanınızda olduğunu hissettirirseniz maddi ve manevi kazanan çorum olur siz olursunuz. Br sözümde Köroğluna. En son ki sözleşme de bize kaşıkla verip kepçeyle alınmasına müsade ederken şimdi hakkınızı koruyorum dik duruşları şeçim korkusından olmasın?

İşini yapan kovboy 2 Yıl Önce

Nerdesin yaaa ali 3 ay oldu gelemedin.....

AbooZer 2 Yıl Önce

Elimizi açtık sadaka bekliyooruz

İşçi 2 Yıl Önce

Sallayın bakalım sallayın.bu işçi de sizi seçimde sallayacak hiç merak etmeyin hepiniz gidicisiniz.

Üniformalı 2 Yıl Önce

Sayın başkan sen bizi umursamadın biz de seni umursamayacağız. Vereceğiniz paranın hiç kıymeti kalmadı. Kurt kışı geçirdi ama yediği ayazı unutmadı başkan...

Manidar yorum 2 Yıl Önce

İrfan yiğitin yorumu çok manidar olmuş, yazması çok ilginç!!!!!

secimlere mudahale calismalari 2 Yıl Önce

eski baskan m.kulcu m.koroglu ile anlasarak birimleri ariyor kendisinin tekrar gelecegini soyleyerek insanlari korkutup oy topluyor,sorsan dava mava anlatirlar bunlarin davalari para para daha cok para ortada donen para o kadar buyukki eski baskan bile harekete geciyor

Ahmet 2 Yıl Önce

Corum belediye başkanı işciye böyle davranarak AKP nin corum belediye başkanliginı kaybetmesine sebeb olacak duyurulur

Tarih Yazıyorlar 2 Yıl Önce

Başkan iyi insan ama iyilik fayda etmiyor. Çorum Belediyesinin Gül dönemi ile birlikte en beceriksiz yönetim kadrosu görevde şu anda bir de buna işgüzar liyakatı olmayan müdürleri atayınca ortaya böyle facialar çıkıyor. Yetki kimde eşi birlikte belediyeden aylık yaklaşık 30 bin lira maaş alan müdür vekilinde ve ilgili Başkan yardımcısında işçinin halinden anlarlar mı? Kendi rahatları yerinde arkadaşların. Bu devran böyle gitmez. Ulu önder Atatürk ne demiş? GELDİKLERİ GİBİ GİDERLER Bu işin sonu da öyle olacak sanırım. Ancak yazık olan adam gibi adam Başkan beye olacak. El birliği ile adamın kuyusunu kazıyorlar acı olanda başkan beyin kılı kıpırdamıyor. Maalesef 2023 İktidarın 2024 Mahalli İdarelerin el değiştireceği muhalefetin kazanacağı yıllar olacak gibi.gözüküyor.

Emekçi Rahat Olsun 2 Yıl Önce

Sayın Cumhurbaşkanımız talimat verdi hiç bir çalışanı mağdur etmeyin gereki fazlasıyla yapın diye ancak görülüyorki bizim edendiler üstlerine alınmamış. Tüm çıkan haberler, sosyal medya ve yorumlardan sayın Cumhurbaşkanımız haberdar olacaktır kimsenin şüphesi olmasın. Pazartesi ola hayrola bakalım.

Kış zor geçti 2 Yıl Önce

Belediye çalışanı olarak birkez daha yöneticilere ve sendika başkanına onlardan memnun olmadığımızı söylüyorum. Normalde ayın 14. Ne kadar açıklamayan maaş bodrolari demekki pazartesi görüşmeler yapılacağı için ayın 11 de yayınlandı. Yapmayın Allah aşkına bu ince hesaplar bizim zorumuza gidiyor siz kendinize bu ince hesapları yakıştırıyormusunuz. gün gelecek biz bu ince hesaplari unutmayacağız. Sendika veya belediye yöneticileri bizim bir maaşla 1 ay geçinmeyi denesin sonra masaya otursunlar. O zaaman belki Hz. Ömer adaletiyle davranırlar. Başkanımız göreve başlarken dediği gibi. ADALET OLMADIKÇA YÖNETİMİN, EDEP OLMADIKÇA ASALETİN, CÖMERTLİK OLMADIKÇA ZENGİNLİĞİN FAYDASI OLMAZ. Siz insanları yeterince zor duruma soktunuz bundan sonra herşey güzel olacak ek sözleşme yada sözleşme imzalanacak die bizi size olan güvenimiz ve sevgimiz gelecek die beklemeyin.

Hayat pahalı 2 Yıl Önce

İş işten geçtikten sonra anlaşılan değer. Anlayanın başını öne eğer.

Adalet mülkün temelidir 2 Yıl Önce

Geçen seneki temel gıda maddeleri %300 zamlandı ancak işçilerin maaşı %50 bile zamlanmadı. Akparti Belediyesiyiz ya hani adaletliyiz ya hani, refah seviyemizi arttırmayı geçtik hiç olmazsa refah seviyemizi koruyun ne kardeşim, düşürmeyin artık refah seviyemizi.

Eyt 2 Yıl Önce

Sendikalar eyt yide hatırlayın özelde işçi olmak çok kötü bir an önce bizleri emekli etsinler bizim yerimizede genç iszizleri alsınlar bir taşla. 2 kus

Hıdır 2 Yıl Önce

Elimden gelenbudır

Haceli 2 Yıl Önce

Ömer olmaya geldiler bunlar ama.memurla şirket işçisi arasında yüzde yüz maaş farkına göz yumarlar..

kadir 2 Yıl Önce

başkan dersane işletirken yanında çalışana asgari ücretin yarısını verip bir de sigorta yatırmazdı şimdi milletin kesesinden bolca dağıtsın yoksa akp yüzde 20 yi geöemez çorumda

Karşı Köyün Delisi 2 Yıl Önce

Yaz Mustafa abim, bunlarıda yaz. İşin doğrusu şudur; mevcutlar önceki "abilerinden" öğrendikleri yöntemlerle tam bir kurgu sahneye koymuşlardır. Bundan yaklaşık 1.5-2 yıl önce belediye meclisi yukardan gelen talimatla kamu işveren sendikası ile anlaşıldığına dair karar almıştır. Birkaç meclis üyesi itiraz etsede, kararın kabul edilmekten başka yolu yoktur. Hatta birkaç personel bu konuyla alakalı itiraz ettikleri için soruşturma geçirmiştir. Bugün gelinen süreçte ve anlaşılamadığı söylenen maddelerde kamu işveren sendikasının dayatmalarının eseridir. Bu arada iktidar partisi belediyelerinin miksen ile, mhp li belediyelerin mis ile anlaşmaktan başka çaresi yoktur. Koroğlu ile aynı yada benzer vakıflarda yetişmiş belediye yönetimi köroğlu yönetiminin devamı için güyâ anlaşamıyoruz kurgusu ile işçiyi mağdur etmiş, buna sendika genel merkezide alet olmuştur. Bunun ispatıda köroğlunun karşısına çıkan adayların sık sık belediyeye çağrılarak sindirilmeye çalışılması ve sendika adaylık çalışmalarının yasaklanması girişimidir. İlk zamanlarda miksene itiraz edenleri susturmaya çalışan miksenin aslında çok faydalı olduğunu birim birim gezerek anlatan köroğlu ne olmuşturda birden miksen karşıtı olmuştur ve belediyeye iş müfettişi çağıttırmıştır. Yarın söz konusu sözleşmeler imzalanınca bakın belediyeyi nasıl dize getirdim diye gezecek olan köroğlu bugüne kadar yapmadığı yiğitliği neden seçim öncesi yapmaktadır. Ortada tam bir kayıkçı kavgası vardır, mobingin kralını uygulayan memur kafası en ufak bir itirazda işçiyi ekmeğiyle tehdit etmektedir. Belediyede betoncunun etkisi hala reddedilemeyecek ölçüde fazladır ve oda köroğlu tarafında bu işe bizzat müdahildir. Zeki bey bu yapıyı dağıtmaya çalışmış ve gitmeden yaptığı sözleşmede o günün şartlarında muazzam bir anlaşma imzalamıştır. Ancak onunda altı bizzat betoncunun kumpasıyla oyulmuştur. Köroğludan sonra b planları bile hazırdır, mesaisi usulsüzlüğü yaptığı ve chp li meclis üyelerine izinsiz bilgi belge verdiği gerekçesiyle sendika yönetiminden atılan ve görev yaptığı birimden sürgün edilen mevcut adaylardan biri açıkça lemzi ve ekrem tarafından sendika başkanlığına hazırlanmaktadır. Eski sendika başkanının kardeşide dahil diğer adaylar ortada sadece kukla rolü oynamaktadırlar. Bu arada bugün anlaşılamadı denilen maddelerden biri iki eski müdürün inatları yüzünden sıkıntı olmuştur. İşçiye ne olursa olsun kurum dışına bilgi belge verirlerse ağır cezası olacağına dair belge imzalattırılmıştır. Hani haksızlığa susan dilsiz şeytan idi. Beni öldürmek belki mümkündür, ancak beni asla küçültemezsiniz. Sayın Cumhurbaşkanının koskoca davasını bu tür ayak oyunları ile yerle bir ettiler, yazık çok yazık.

.... 2 Yıl Önce

memurun muhatabı, sendikacı,işçi başkan değildir. Devlettir.

yorumcu 2 Yıl Önce

yeni yilla birlikde bu zamlarin yapilmasi gerekiyordu yaklasik 4 aydir isciler enflasyon altinda ezildi mevcut sendikanin sesi secim yaklasirken cikar oldu, nereden tutsan elinde kalir koroglu emeklisi gelmis ici gecmis zamaninda paralari sahillerde ezmis yanina gidersenizde size hak dava din vs anlatir, belediye yonetimi ise isi bir baskan yardimcisi ve sevimsiz bir birim mudurune devretmes onlarda arkalarindan dua edildigini sanarak bu isi geciktiriyorlar,hepiniz gideceksiniz ve o gunler artik cok yakin son soz sana koroglu seni taniyor ve biliyoruz bizler senden razi degiliz Allahda razi gelmesin

muco 2 Yıl Önce

belediye şirket işçisisnin alacagı olan 3 aylık ödememek için geç davranmıstır

İşçi 2 Yıl Önce

Elele verdiniz işçiyi de AKP yide bitirdiniz çorumda yazıklar olsun size

yine anlaşamadılar 2 Yıl Önce

Kış bitti eyy idareciler. Reis bu ek sözleşmeyi ekonomik sıkıntıların had safhada olduğu şu dönemde yapın işçiyi üzmeyin demedi mi size? Ana sözleşmede konuşulması gereken mevzuları sadece ücret artışının konuşulması ve imzalanması gereken ek sözleşme sürecinde neden habire masaya getiriyorsunuz. Sayın medya mensupları lütfen bu konuyu gündemden düşürmeyin..

AAA 2 Yıl Önce

Daha çoook pazartesiler geçecek gibi....

Molla 2 Yıl Önce

Ben sadece şunu demek istiyorum ben buzamana kadar uğraşan işçiyi bukadar mağdur eden bir yönetim görmedim . Enflesyonun yüzde atmışlar dayandığı bir ortamda hala işçiyi birazdaha nasıl ezerik hesabıyla işçi haklarını vermemek için elinden geleni yapan bu yönetime ve sözde işçinin yanın dayız deyip her fırsatta işçiyi yönetime eždiren sendika yöneticilerinede yazıklar olsun . Sendika yöneticileri zamanında dik dursaydınız bütün bu yönetim bu zulmü yapmazdı,yapamazdı. CHP belidiyeliri bile yüzde 50 üzeri zam yaparken bizim değerli yöneticilerimiz hala enflesyonun altında rakamlar teklif ederken acaba hiç mi düşünmüyorlar hiçbir makamın baki olmadığını saygılarla

Çorumlu 2 Yıl Önce

Kadrolular için dik durdun aynı dik duruşu şirket işçileri içinde yapta görelim yoksa sadece kadroluların oyuna talip ol bir önceki sözleşmede işçileri mahfettin bu sefer ne olaganı bekleyip görecez işçiler çok tepkili bu devran elbet dönecek

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.