habercim19.com özgür haber özgür yorum

ATT’ler hayat kurtarıyor

GÜNDEM

Acil Tıp Teknisyenleri bu kez de kan bağışı yaparak hayat kurtarıyor. Ölümle yaşam arasında...


Acil Tıp Teknisyenleri bu kez de kan bağışı yaparak hayat kurtarıyor. Ölümle yaşam arasında ambulanslarda verilen o mücadeleye şahit olan Acil Tıp Teknisyenleri (ATT) bu kez de kan bağışı yaparak örnek bir davranışa imza attı.

Çorum Gazi Caddesi'ndeki Kızılay Kan Merkezi'ne gelerek bağışta bulunan Tüm Acil Tıp Teknisyenleri ve Paramedik Derneği (TAPDER) üyeleri belirli periyotlarla kan bağışı yapma kararı aldılar.

"Hayat kurtarmanın ne demek olduğunu en iyi biz biliyoruz" diyor TAPDER İl Başkanı Murat Alaçam. TAPDER, Çorum'da faaliyetlerine yeni başlamış. İlk etkinlik olarak da anlamlı bir etkinlik yapmak istemişler. Kan bağışı fikri de onlar için bir başlangıç.

Dernekteki arkadaşlarıyla konuşup kan bağışı yapma kararı aldıklarını anlatan Alaçam, kanın ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Birçok insan gözlerimizin önünde kan kaybından hayatını kaybediyor. Bu yaşananlar bizleri etkiliyor. Biz de bu nedenlerle 6 ay da bir kan bağışında bulunacağız. Kan vermeyi bir alışkanlığa dönüştürmeyi hedefliyoruz." dedi.

TAPDER İl Başkanı Alaçam, hem meslektaşlarını hem de tüm vatandaşları kan bağışı konusunda duyarlı olmaya çağırdı. 





Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.