habercim19.com özgür haber özgür yorum

Bakan'dan son dakika demiryolu açıklaması

GÜNDEM

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 2023 yılında Delice-Çorum arasında demiryolu ve hızlı trenin ihalesini yapacaklarını açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 2023 yılında Delice-Çorum arasında demiryolu ve hızlı treni yatırım programına alarak ihaleye çıkacaklarını açıkladı. Demiryolu yatırım maliyeti 22 milyar olarak açıklandı.

Çorum'un demiryolu ağları içerisinde olacağını duyurdu. Karaismailoğlu, "Çorum demiryolunun yatırım programına alınma süreci başladı. İnşallah hedefimiz yakında yatırım programına almak ve ihale sürecini başlatmak" dedi.

22 MİLYARLIK YATIRIM

Çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Çorum'a gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Valilik, Belediye Başkanlığı ve AK part İl Başkanlığı’nı ziyaretlerinde 2023 yılında Delice-Çorum arasında demiryolu ve hızlı treni yatırım programına alarak ihaleye çıkacaklarını açıkladı.

Türkiye'nin demiryolu ağırlıklı bir yatırım dönemine girdiğini ifade eden Karaismailoğlu, "Demiryolu yatırımları çok ağır maliyetli yatırımlar, uzun zaman alan işler. Çorum'da bizim demiryolu ağları içerisinde olan illerimizden biridir" diye konuştu.

İLK ETAP ÇORUM-ANKARA ARASI

Çorum demiryolu projesini kısa sürede yatırım programına alarak ihale sürecini başlatacaklarını ifade eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ilk etapta Çorum-Ankara arasını hizmete açmayı planladıklarını dile getirdi. Bakan Adil Karaismailoğlu, "Başlamak bitirmenin yarısıdır. Ağır yatırımlar, maliyetli işler. Bu projeyi de başladıktan kısa süre sonra tamamlarız" dedi. 

Yorumlar (19)

Yalan...Yalan...Yalan 1 Yıl Önce

Bunların hayatı yalan olmuş...Yıllarca Çorumluları uyutuyorlar. Maalesef Çorumlu'da uyuyor...Olan Çorum'a oluyor

Doğru söyleyeni dokuz köyden... 1 Yıl Önce

Yatırım programına alacağız ne demek. Alay ediyor, dalga geçiyorlar. Yatırım programına aldık diyen bunlar değilmiydi? Hakikaten bunlar bizimle alay ediyor, dalga geçiyorlar. Senelerdir söylüyorum. Senelerdir Çorum ve Çorumluları uyutuyorlar. Senelerdir Çorum da uyumaya devam ediyor. ANLAYANA.....

Yeşilçam a hayat verenler... 1 Yıl Önce

Ünlü yönetmenler böyle bir senaryo yazamadı.Fakat biz bu filmi seyrettik.

Ahmet 1 Yıl Önce

Bahsedilen hat Ankara-Samsun hattı. Çorum için değil, Samsun'a hızlı tren gitmesi için. Şükür ki coğrafi konum hizmeti zorla getiriyor.

Abdullah 1 Yıl Önce

2071 de yetişir .

Heri 1 Yıl Önce

Yaw he heee

Ali 1 Yıl Önce

Salim uslu 2023 de bitecek dememiş mi idi . Bakan önce Ankara Delice ; sonra delice çorum diyor .Bitmesi 2040 mı desem 2050 desem bilemedim .

Çorum 19 1 Yıl Önce

Tavsiyemiz yilbasindan sonraki fiyatlari enflasyonu beklemeniz

Mustafa 1 Yıl Önce

Biz de 20 yıldır tren gelecek diye bekliyoruz 2022 de öğreniyoruz projede bile yokmusuz vekilim diye gezen zad Lara sesleniyorum insan içine çıkmaz olun insAllah

Öz çorumlu 1 Yıl Önce

Hattı (SAMSUN AMASYA TOKAT YOZGAT ANKARA)arkadaşlar boşa beklemeyin çoruma ne TREN NEDE UÇAK gelir hep yalan bu proje ta 2011de yapıldı 2017 bitecekti yazık bu çorumlulara seçim zamanı gelirle bir konuşur giderler uçağa binecekseniz Merzifon orda derler gözünüze baka baka

Şinasi 1 Yıl Önce

2023 te ihale olacaksa şöyle böyle derken üç beş gün bilemedim ay olmadı yıl daha olmadı biter inşAllah başlasında...Ne büyük heyecan, gurur verici.Çorum sen kendi yağının tadını çıkar Allah birgün daha iyisini verecektir.

İskilip'li 1 Yıl Önce

Taabi taabi

çorum 1 Yıl Önce

İNANMAYIN TARİHİ NOT ALIN.

Cc 1 Yıl Önce

Çorum lu bundan zevk alıyor. Siyasiler de ona göre davranıyor

iskilipden 1 Yıl Önce

iskilipde faaliyet gösteren özel bir kömür maden ocağı var idi. Dün itibari ile üretimi durdurarak ocak kapatılmış yaklaşık 130 civarı işci işsiz kalmış gerçi çalıştıkları maaşları da alamamışlar kış günü yakışık almamış, YETKİLİLERE DUYURULUR

Ali Osman ULUSOY 1 Yıl Önce

:) Adından belli, "hızlı tren". Gerçekten çok hızlı geldi.

Rahmetli de Sollardı 1 Yıl Önce

Son dakika değil de son yüzyıl olacaktı sanırım

Tiren gelir hoş gelir ley leey... 1 Yıl Önce

Yaw he he

Emekli çorumlu 1 Yıl Önce

Benim gençliğimde ekonomi kötüye gittiğindeYunanistan'a posta koyar mersine doğru askerleri yola çıkartırdık şimdi ülke genelinde Karadeniz'de gaz buluyoruz bir şehre gittiklerinde o şehir ne istiyorsa onu yapacaklarını söylüyorlar ama yirmi yıldır hep ertesi sene ihale edilecek diyorlar insanları yirmi defa kandırdınız hala kanacaklarsa aziz nesini rahmetle anmak lazım

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.