habercim19.com özgür haber özgür yorum

Belediyeden Kurban Bayramı’na özel temizlik

GÜNDEM

Çorum Belediyesi her bayram olduğu gibi bu bayram da yaşlıların evlerini ve camileri temizliyor, yapılan temizlikle yaşlılarımızın evleri ve camiler bayrama hazır olacak.

Çorum Belediyesi her bayram olduğu gibi bu bayram da yaşlıların evlerini ve camileri temizliyor, yapılan temizlikle yaşlılarımızın evleri ve camiler bayrama hazır olacak.

Belediye Basın Birimi’nden yapılan açıklamaya göre, Sosyal belediyecilik alanında öncü ve örnek çalışmalara imza atan Çorum Belediyesi’nin dini hassasiyetlere önem vererek bayram öncesi yaşlı vatandaşların evlerinde ve camilerde bayram temizliği yaptığını belirten Belediye Başkan Vekili Zeki Gül, “Bayram temizliği bizim dinimizde, örf ve adetlerimizde büyük bir öneme sahip. Yaşlılarımız da keza bizim başımızın tacı. Bu bilinçle hareket ederek ulu çınarlarımızın ve bakıma muhtaç insanların evlerini temizleyerek bayrama hazırlıyoruz. Aynı zamanda şehir merkezinde bulunan camilerde de bayram temizliği yaparak camilerimizi de bayram hazırlıyoruz.” dedi.

430 evini temizliyoruz

Bakıma muhtaç olanların ve yaşlıların evlerini sadece bayramdan bayrama değil sürekli olarak belirli aralıklarla temizlediklerini belirten Başkan Vekili Zeki Gül, bu hizmetlerin Çorum Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışını yansıttığını söyledi.

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı 14 kişiden oluşan 7 ekiple, belirli aralıklarla bu temizliklerin yapıldığını ifade eden Belediye Başkan Vekili Zeki Gül, “Evde bakım hizmetleri kapsamında 2012 yılından beri yaşlıların ve bakıma muhtaç olanların evlerini temizliyoruz, onlarla hasbi hâl edip dertlerini bölüşüyoruz. Bugün itibari ile temizliğe gittiğimiz 430 ev mevcut. Bunların bayram temizliği dışında da rutin olarak belediyemiz tarafından temizliği yapılıyor.” diye konuştu.

104 cami ve mescidin 78 ini temizledik


Çorum şehir merkezinde bulunan toplam 104 cami ve mescidin 78 tanesini bugüne kadar temizlediklerini ifade eden Belediye Başkan Vekili Zeki Gül, “Bu yıl içerisinde Mayıs Ayında başladığımız camii temizliğinde bugüne kadar 78 camimizin temizliğini gerçekleştirdik. Bayram için yapılan temizliğin haricinde rutin olarak yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşlarımızın evlerini temizlediğimiz gibi camilerimizi de belirli aralıklarla temizliyoruz.” dedi. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.