habercim19.com özgür haber özgür yorum

Biraz daha samimiyet ve dürüstlük!

GÜNDEM

Çorum Belediyesi, yerel bir gazetede yayımlanan ‘Belediye ‘satranç’a 478 bin verdi, su alacağına yüklendi’ haberine cevap verdi.

Çorum Belediyesi, yerel bir gazetede yayımlanan ‘Belediye ‘satranç’a 478 bin verdi, su alacağına yüklendi’ başlıklı haber üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

İşte o açıklama;

“Çorum üzerine söz söyleyen, bu şehrin gelişmesi, kalkınması adına fikir yürüten herkesin mutabık olduğu hususların başında tanıtım gelmektedir. Şehrin ulusal ve uluslararası ölçekte tanıtılması için etkinlikler düzenlenmesi, fuarlara katılınması, ticari, bilimsel, kültürel ve sportif organizasyonlarda Çorum adının öne çıkarılması tanıtımın ana başlıklarını oluşturmaktadır.

Çorum’u tanıtma hususunda lokomotif görev Çorum Belediyesi’nindir. Belediye olarak bu çerçevede ulusal ve uluslararası kardeş şehir etkinlikleri, Uluslararası Hitit Koşusu, Uluslararası Hitit Fuar ve Festivali, Hitit Rallisi, sempozyum ve konferanslar, Tv programları, ulusal gazetelerde yayımlanan tanıtımlar, İstanbul ve İzmir’de yapılan turizm fuarlarında Çorum’un temsil edilmesi gibi birçok faaliyeti gerçekleştirmekteyiz.

‘Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatları’nı da Çorum’un tanıtımı için bir şans olarak değerlendirdik ve bu konuda gerekli girişimleri yaparak Çorum’u bir olimpiyat şehri yaptık. Birçok il bu olimpiyata ev sahipliği yapmak için Satranç Federasyonu nezdinde girişimde bulunmuş; ancak samimi gayretlerimizle ev sahipliği onuru Çorum’un olmuştur. 'Yapay zeka' gerçeği kamuoyunda gündemi ciddi bir şekilde meşgul ederken, zeka merkezli bir sporun olimpiyatının Çorum’da yapılmasındaki inceliğin anlaşılmasını herkesten beklemenin haksızlık olacağının farkındayız. Ancak gazetecilik mesleğini icra edenlerden “ samimiyet” ve “dürüstlük” bekleme hakkımız her zaman vardır.

Çorum’un tanıtılması konusunda samimi misiniz, verdiğiniz bilgi(!)ler kamuoyunu bilgilendirmek için mi yoksa yanlış algı oluşturmak için mi, böyle bir haber/yorumu halk için mi yapıyorsunuz, başka birileri için mi? Bunları bilmeye tüm okurların hakkı olduğunu düşünüyoruz.

Olimpiyat’ın Çorum’da yapılması ve Çorum Belediyesi’nin ana sponsor olması Çorum Belediye Meclisinin oy birliği ile aldığı karar ile gerçekleşmiştir. Belediye Meclisimizin bu konuda vermiş olduğu karar spor camiası ve halkımız tarafından da desteklenmiş ve Çorum’un bugüne kadar gerçekleştirdiği en büyük uluslararası organizasyon başarılı bir şekilde icra edilmiştir. 6 kıtadan 38 ülkenin çocukları (235 çocuk,165 görevli, 400 kişi) Çorum’da buluşmuş ve sadece sportif etkinlik değil, Hattuşa gezisi ile Çorum’un tarihi ile tanışma fırsatı bulmuştur. Ulusal ve uluslar arası satranç camiasının nabzı bir hafta süreyle Çorum’da atmış, ulusal ve uluslararası basında Çorum’un tanıtımına ciddi katkı verecek haberler yer almıştır. Bu muazzam organizasyona emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ediyoruz.

Yazıda geçen Belediyece 478 bin TL ödendiği iddiası doğru değildir. Olimpiyat maliyetinin bir kısmı federasyon tarafından, bir kısmı sponsorlar tarafından karşılanmış olup Çorum Belediyesi’nce ödenecek miktar bu rakamın oldukça altındadır. Yine yazıda sözü edilen belediyemizin satranç olimpiyatı masrafını ödemek için su alacaklarına yüklendiği ve bazı mahallelerde su kesintisine başlanacağı haberi yanlış boyutunu aşmış bir iftiradır. Çorum Belediyesi’nin alacakları kamu alacağıdır ve bunları tahsil etmek belediyenin görevidir. Sadece su borcu değil, Emlak Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi, İlan Reklam Vergisi ve Kira alacaklarımıza ilişkin tebligatlar ve yaptırımlara 2018 yılı Mart ayında çıkan Kamu Alacaklarını Yapılandırma Kanunu sürecinde ara verilmiş,aynı yılın eylül ayında yapılandırma işlemlerinin sonuçlanmasıyla tekrar başlanmıştır. Bugün de diğer ilgili kamu kurumları gibi Çorum Belediyesi de alacaklarını tahsil etmek için yasal süreçleri işletmektedir.

Çorum Belediyesi şehri daha yaşanabilir hale getirebilmek ve şehirlerin yarışında öne çıkarabilmek için samimi, planlı ve kararlı yürüyüşünü sürdürecektir.

Değerli hemşehrilerimize saygı ile arz ederiz.”

Yorumlar (24)

Reşad 4 Yıl Önce

Eleştiri haklı. Paranız yok olimpiyat düzenleme derdindesiniz. Çorum'a ne katkısı oldu? Olmasa da hiçbir şey olmazdı. Su alacağında ise Belediye haklı bin TL, 2 bin TL su parası vermeyenler var gereken yapılsın kardeşim. Gariban adam her ay veriyorsa onlarda verecek.

recep 4 Yıl Önce

komik. koca belediyede mantıklı cümle kurabilecek basın açıklaması yapabilecek adam mı yok:) sen önce asli işini yapma, tanıtım manıtım diye para harca.

Cemal atesoglu 4 Yıl Önce

Güldürmeyin anitta otele para kazandırmak için yapıldı bu hicbi ulusal basında çıkmadı haber okadar para günah gunah

Bilakis 4 Yıl Önce

Belediye ilk kez yerinde ve düzgün bir açıklama yapmış. Borcu olan elbette ödeyecek. Belediye ise Çorum’un ve içerisinde yaşayan yüzbinlerin hakkını, hukukunu korumak kaydıyla bu şehrin tanıtımından bizzat ve ilk elden sorumludur. Herşey aslında her ağızların açıldığında paramız yok söyleminden dolayı bu noktalara geldi.

Ankara 4 Yıl Önce

Ülkemizin önde gelen ulusal basınlarının tamamına yakınında bu haber hem yazılı hem görsel olarak çıktı. Siz görme(görmezdengel)miş olabilirsiniz.

Maden Tetkik ve Arama 4 Yıl Önce

Belediye MADEN mi buldu?Yoksa MADEN bulmak için hazırlık mı yapılıyor?

Şahin 4 Yıl Önce

Bir Çorumlu olarak şu habere yapılan yorumlara bakıyorum da Başkanın ne kadar doğru bir iş yaptığını ne kadar doğru bir yolda olduğunu anlıyorum..Başkanım çok sağolun, sizle ve şehrimizle gurur duyduk.Okumuş, tahsilli, kültürlü adamın biri cahil, görgüsüz bir kızla evlenmiş. Bir gün adam eşine sormuş; -Aşkım gözümde ne görüyorsun, eşi de kocasına;-Çapaak cevabını vermiş. Duruma bakıyorum da halimiz fıkradaki hanım kadar samimiyetiniz yok.. Yazık bu şehre..Gölge etmeyin bari..

vatandaş 4 Yıl Önce

koskoca birşehrin belediyesi borç batağına saplanmış yönetimin şehirle alakası yok verilen projeler askıda kaldı sözler havaya uçtu yazık yazık bu halka

as maden 4 Yıl Önce

hem as MADEN hem HAS maden

Çorumlu 4 Yıl Önce

Su tahsilatını acaba yapacak avukat kim ? Arkadaşı elbette.

Sedat 4 Yıl Önce

Bu habere aleyhe yapan yorumcuların çoğu Başkanın samimiyete ve dürüstlüğe davet ettiği haberi yapan ve yaptıranların çevresi olmalı..Başkanın başarılı çalışmaları karşısında hasetliklerinden çatlıyorlar..Hem çatlayın hem patlayın. Başkanımız yapacağı başarılı çalışmalarla sizi daha çok çatlatıp patlatır. Biz Çorumlular Başkanımız gibi namuslu ve dürüst insanlarla olmaya Ve desteklemeye devam edeceğiz

Tahir 4 Yıl Önce

Olimpiyata çocuklarımla gittim..Hem çok mutlu oldum..Hem Güzel Çorumumuzla gurur duydum..Bir eğitimci olarak emeği geçenlere teşekkür ediyorum..Bizim şampiyon olamadığımız Olimpiyatta Azerbaycanın şampiyon olmasına çok sevindim..Tebrikler Can Azerbaycan..

Tahir 4 Yıl Önce

Olimpiyata çocuklarımla gittim..Hem çok mutlu oldum..Hem Güzel Çorumumuzla gurur duydum..Bir eğitimci olarak emeği geçenlere teşekkür ediyorum..

oguzhan 4 Yıl Önce

fatih maden kazandı... bir medya kazandı federasyon kazandı çorum kazandı mehmet yolyapar kaybetti.

E ne kadar ödedin belediye? 4 Yıl Önce

cilt cilt açıklama var ama ne kadar ödediğin yazmıyor? Söylesene her şeyi açıklıyorsun da cebimizden ne kadar çıktığını neden yazmıyorsun?

Delidumrul 4 Yıl Önce

Çorum'da tek israf yeni Çorum spora giden paralar, zerre kadar şehre kârı yok ama götürüsü hesaplanamaz 10 20 futbolcu para kazanıyor okadar. Bu arada Çorum belediyesini tebrik ediyorum çapında büyük bir organizasyon. İllaki pisler çamur atacak, boş tenekelererden ses çıkacak

Ankara 4 Yıl Önce

dünyanın başka neresinde FİTNE bağları var? size tavsiyem FİTNE bağlarında yetişen meyve sebzelerden tüketmeyin.

Erhan 4 Yıl Önce

Yapay zeka eleştirisi Olimpiyatların Çorumda yapılması kadar güzel ve başarılı..Tebrikler Başkan...Teşekkürler...Beyin bir donanımdır ve her insanda vardır ancak akıl bir yazılımdır ve her insanda yoktur..

Corum 4 Yıl Önce

Su tahsilatini bizzat belediye hukuk mudurlugu yapiyor. Hangi disardan arkadas avukattan bahsediyorsun Bilmeden. Nasil ki dogalgaz elektrik faturamizi oduyoruz su neden odemiyoruz su parasini isteyince mi suc belediye. El insaf herkes kullandigi elektrigi suyu odeyecek odemiyorsa elektrik gibi kesilecek

Mertçe 4 Yıl Önce

Belediye başkanı ve yetkililerine sesleniyorum. Eminim ki bir sürü su alacaklısınızdır. ancak gücünüz garibana yettiği için onlara gönderirsiniz ihbarnamelerini. Ben şimdiye kadar hiç borç yapmadım su parasına eğer siz samimi ve herkesten su borcunu gününde almıyorsanız benim hakkım hepinizden çıksın .

Samimiyseniz 4 Yıl Önce

İlk önce bu açıklamayı yapan ileri zekalı(!) adam kimse bu milletle (Herkes anlayamazmış) alay etmesin. Eğer bu açıklamayı başkan yaptırmışsa daha kötü kendisi çok mu akıllıymış bir belediye olarak siz samimiyseniz açıklayın. ALLAH aşkına hiç size su borcu takan zengin yok! İşinize gelmeyince üstü kapalı açıklamalar ıvır zıvır açıklamalar maalesef millet nezdinde böyle görülüyorsunuz.

Gelde deme 4 Yıl Önce

Hani borçlulara derler "..... borç akıyor" diye. Belediyenin bu işide böyle. Sponsor olacağınıza gidinde alacakları özellikle Muzaffer Külcü ve Zeki Gül'den alın.

kaç lira verdin kardeş 4 Yıl Önce

belediye kaç lira verdi? her şeyi yazdınız bunu yazmadınız.

BS 3 Yıl Önce

Önce Belediye şu pandemi sürecinde eski devlet hastanesinin tadilatını yaptırsın Bundan daha elzem bir yatırım olamaz Çorum için

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.