habercim19.com özgür haber özgür yorum

BİZ SORDUK KÜLCÜ CEVAPLADI

GÜNDEM

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, her ay periyodik olarak düzenlediği birim müdürlüklerinin tanıtım faaliyetlerine spor işleri müdürlüğünün yaptığı yatırımları anlatarak devam etti.

HABER YORUM/ MUSTAFA DEMİRER
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, her ay periyodik olarak düzenlediği birim müdürlüklerinin tanıtım faaliyetlerine spor işleri müdürlüğünün yaptığı yatırımları anlatarak devam etti.

Başkan Külcü, Mevlana Otoparkı’nın son katında hizmete açılan yeni salonlarda düzenlediği tanıtıma, her zaman görmeye alışık olduğumuz takım elbise-ceket kombinesi yerine toplantı ruhuna uygun milli takım forması ile çıktı. Yaklaşık bir buçuk saat süren konuşmasında 2009 yılından bugüne kadar gelinen süreçte belediyenin gerçekleştirdiği spor aktiviteleri ve yatırımlarını anlattı.

Tanıtım toplantısının bitiminde Sayın Külcü’ye bazı sorular yönelttik, onun penceresinden cevapları aldık.

Spor kamuoyu ve ilgilenenler için sorduğumuz soruları ve Başkan Külcü’nün verdiği cevapları aynen aktarıyorum:

SORU: Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadyumu ve müştemilatının imara açılmasının ardından yıkılacak olan Atatürk Spor Salonu’nun daha merkezi bir yer olan Samsun Yolu üzerindeki olimpik yüzme havuzu yanına, daha sonra Çimento Fabrikası altında bir arsaya yapılacağı sözünü verdiniz. Ancak sözünüz gerçekleşmedi. Yeni yapacağınız 3 bin 500 kişi kapasiteli spor salonunu İskilip Yolu üzerinde bulunan Hayvan Pazarı alanına yapacağınızı söylüyorsunuz. Bu kapsamda mevcut şehir stadı ve müştemilatı daha önce imara açılıp ihale edildi. İhale iptal edildi. Uzun süredir herhangi bir tasarrufta bulunulmadı. Bundan sonraki süreçte mevcut stad alanı ile ilgili ne yapmayı düşünüyorsunuz?
CEVAP: “Mevcut sentetik sahaları Olimpik Yüzme Havuzu yanına yapmaya karar verdik. Spor salonunu da çamlığın içinden yer açarak yapabilir miyiz diye değerlendirdik. Bunun üzerine eleştirildik. Hem iş yapıp hem de eleştiri aldığımız için spor salonu ile ilgili başka yer arayışına girdik. ‘Yeni Çorum’ diye adlandırdığımız Akşemseddin Caddesi ve İskilip Yolu üzerinde uzanan bölgeye 3 bin 500 kişi kapasiteli yeni spor salonunu yapmayı uygun bulduk. Aquapark yanına yeni açık sahalar ve tenis kortunu yapacağız. Bunlar mevcut sentetik sahaların dışında 3 katı yeni saha yapılması anlamı taşıyor.
Mevcut şehir stadı alanını1.5 yıl önce ihale ettik. İhaleyi iptal ettik. Kamuoyuna bilgi verdik. Yeni bir satış hazırlığı yapmıyoruz. Çorum’a 200 milyonluk spor yatırımı yapıyoruz. Ankara’dan gelen kaynaklar veya topladığımız vergilerle bu işleri yapamayız. Hatırlarsanız, 15 yıl önce esnaf belediye personeline veresiye malzeme vermiyordu. Kaynakları doğru kullanmalıyız. Mevcut şehir stadı alanını bugün satışa çıkarmamış olmamız veya hazırlık içinde bulunmamamız yarın satmayacağız anlamına gelmez.

SORU: Çorum’u spor kenti yapmayı hedeflediğinizi söylüyorsunuz. Yaptığınız tesisler herkes için spora yönelik yatırımları kapsıyor. Çorum’a salon sporları manasında uluslararası organizasyonları yapacak tesis yaptınız mı?
CEVAP: Uluslar arası organizasyonlar için bir adet spor salonu var. 3 bin 500 kişi kapasiteli yeni spor salonumuzu 7 Nisan’da ihale edeceğiz. Bu salonumuzda uluslar arası organizasyonlar yapılabilecek. Şehir stadı da uluslar arası standartlara uygun yapılıyor. Yaptığımız salonlar herkes için spora teşvik amacı taşıyor.
SORU: Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın Çorum ziyaretinde teyide muhtaç bir iddia ortaya atıldı. Kulis bilgiye göre, Çorum belediyesi olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ait yeni spor tesislerinin yapımında zorlandığınızı ifade ettiğiniz iddia edildi. Bakan Kılıç’ın da şahsınıza cevaben ‘Başkan protokolü imzalamasaydın.” şeklinde cevap verdiği yorumu yapıldı. Bu kulis bilgisi doğru mu?
CEVAP: Sonuna kadar uydurma bir bilgi. Spor tesisleri ilgi ilgili süreci ve yatırımlarımızı bu noktaya getirdikten sonra niye böyle bir şey aklıma gelsin? Niye zorlandığımızı söyleyim? Sadece belediye olarak gençlik ve spor bakanlığı hariç bakanlıklarla yaptığımız bütün anlaşmalardan kârlı çıktığımızı vurguladım.
SORU: Çorum Belediyespor sizin döneminizde kuruldu. Yani mazisi çok eski değil. Yeni branşlara tesisler yapıldı. Ancak Çorum’da Belediyespor’dan önce kurulan birçok başarılı kulüp ve sporcu var. Bu kulüpler Belediyespor’un tesislerini kullanabilir mi?
CEVAP: Bu konuyu tam olarak bilemiyorum. İlgili arkadaşlar sorunuzu daha sonra cevaplasınlar. 


Yorumlar (2)

adil 7 Yıl Önce

amacımız hep eleştiri değil tabiki de ama bakanlıkla imzalanan protokole tam olarak uyulmalıydı salon sahalar hizmet binası güreş eğitim merkezi kamp eğitim merkezi ve protokolde taahhüt edilen tüm tesisler spor kompleksi şeklinde olmalıydı ki çorumda spor amacına ulaşsın sevk ve idarede kopukluk olmasın bu proje başında nasıl karar veril di ise o şeklde uygulanmalıydı belediye tesis yapıyor ama sınrlı sayıda sporcu faydalanabiliyor spor komleksi şeklinde spor il müdürlüğüne bağlı komplike tesislerden sayısız sporcu faydalanabilirdi ayrıca böyle bir protokol işine girilmesi de yanlıştı bakanlık protokol söz konusu olmasaydı bu süre içerisinde son derece modern bir spor kompleksini mevcut yerinde yeniler şu an çorumlunun hizmetine sunardı belediyece yapılan spor tesisleri çok modern yapılan işler spor için faydalı fakat yeterli değil bu işe keşke belediye karışmasaydı da spor bakanlığı üzerine düşeni yapsaydı belediyemizde bu yaptığı tesislerle ekstra hizmet verseydi kanaatindeyim...

vatansever 7 Yıl Önce

bu denli cesaretli sorularınız için tşk mustafa bey. külcü'nün son cevabı aslında ne niyette olduğunu gösteriyor. peki bu bahsettiğiniz başka kulüplerin sporcularının velilerinin bu tesislerde vergilerinden kesilen para yok mu? külcü, bu tesisleri sanki cebinden ödemiş gibi konuşuyor. kimse başkanın diğer spor kulüplerine kinini görmüyor mu? sanırsın ki külcü, birde zeki gül hep doğru herkes yalancı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.