habercim19.com özgür haber özgür yorum

Bu budama tartışılıyor

GÜNDEM

Çorum Belediyesi’nin şehrin muhtelif bölgelerinde yol boyu ağaçları budama şekli tartışılıyor.

Çorum Belediyesi’nin şehrin muhtelif bölgelerinde yol boyu ağaçları budama şekli tartışılıyor.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün ana arterler dahil bazı cadde ve sokaklarda ağaçların dallarını tamamen budayıp sadece gövdesini bırakması eleştirilere neden oluyor. Geçtiğimiz yıllarda art arda benzer benzer budama yönteminin uygulanmasının hatalı olduğu ve ağaçların tamamen kaybına neden olacağı görüşü var.

PARK BAHÇELER NE DİYOR?

Ağaçların budama şekline yönelik eleştirilerin muhatabı Park ve Bahçeler Müdürü Eyüp Aytekin ise ağaçların bu şekilde budanmaması halinde yaz aylarında bazı sorunlarla karşı karşıya kalındığını söylüyor.

Kaldırım üzerinde dikili ağaçların iki yılda bir budama yapılmadığı takdirde ağaçların asfalt ve tretuarı kaldırdığını, yeraltı hatlarına zarar verdiğini, binaların balkonlarına girdiğini, elektrik tellerini etkilediğini belirten Aytekin, şu görüşlere yer veriyor; “Ağaçlar tretuar üzerinde bulunuyor. Kaldırım mesafeleri çok dar. Dallar binaların birinci veya ikinci katlarını kapatıyor. Bazı ağaçların dalları balkonlara, camlara elektrik tellerine, kanalizasyona giriyor. Budama yapmazsanız yazın sorunlar yaşanıyor. Ağaçların iki yılda bir budanması ile gençleştirme çalışması yapılıyor. Ayrıca ağaçlar daha sağlıklı oluyor. Yaz geldiğinde sürgünlerde daha formda oluyor.”

Yorumlar (35)

Kemal Ceylan 4 Yıl Önce

Bu şekilde budandığında ağaç vasfı kalmıyor. Bu haliyle kimseye bir faydası yok. Sadece kaldırım işgali gibi görünüyor. Böyle budayacağınıza bence kökten kesin, en azından boş gövdesi yer kaplamaz. Ayrıca; ağaçların alt ve üst yapıya zarar verdiğinin yalnızca Çorum'da keşfedilmesi, gurur verici!

Ahmed 4 Yıl Önce

Hızarla budama yapılmayacağını bilmiyorlar mı acaba. Hızarla budama olmaz. Ya budama testeresi ile ya da budama makasıyla yapılır. Amannn neremiz doğru ki bu doğru olsun. En mutlu şehir sıralaması herşeyin göstergesi. Çevre illerde böyle bir budama ve uygulama yok. Görüyoruz.

Tolga 4 Yıl Önce

O zaman kökünden kesin sorun kalmaz. Açıklamanın bir kelimesine bile katılmıyorum. Siz bu işten anladığınıza eminmisiniz

Ensar Usulü 4 Yıl Önce

sadece insanının değil, yetişen ağacının bile ileri gitmesinin istenmediği tek memleket burasıdır muhtemelen.

okuryazar 4 Yıl Önce

bunlar ağaç mı? ağacın şehir içindeki görevi nedir bir tane belediyeden görevli çıkıp açıklasın? estetikten ve tasarımdan yoksunsunuz

Yıldız 4 Yıl Önce

Ağaçların budanma şekli görsel ve fiziksel olarak rahatsız edici.

Burak 4 Yıl Önce

Yorum yazan bu işin uzmanı arkadaşlardan nacizane isteğim, Corum Fen Lisesi bahçesindeki ağaçlarin budanması lazım, uzmanliginizi gösterirseniz müteşekkir oluruz...Az laf çok iş..

bahcevan 4 Yıl Önce

başka nerde görülmüş böyle budama .ağaçların her yeri mantar gibi kabarmış kendisini korumaya almaktan.böyle budama yapanların bağı bahçesi varsa budamadan son ra görmek isterim.

İdris 4 Yıl Önce

Agacıları resmen soymuşla

Ayse 4 Yıl Önce

Ağaç yaşamasın yeşil alan kalmasın böcekler,kediler,kuşlar,köpekler yasmasın tabi dünya bir tane bizim ya insanın bencilliği nelere kadir güya gelişen şehir çorum degilmi saygı yaşayana saygı yok bir ağaç yetişmesine insan ömrü azken çorumdan birşey olmaz

hasan 4 Yıl Önce

yüzüklerin efendisindeki ağaç adamlara benziyor hepsi.gürcistana ,batuma gidinde şehir içindeki ağaçlandırma nasıl olurmuş görün.sokaklar yüz yıllık ağaçlarla dolu.

Cevap 4 Yıl Önce

Siz, bu işi yapmak için oradasınız ve bunun için para alıyorsunuz. Biz ise siz bu işleri doğru yapın diye devletimize vergi veriyoruz. Yani biz niye size ne yapacağınızı söyleyelim. Ama gördüğümüz şey ortada. Böyle ağaçmı olur yahu. Ama isterseniz bu işi düzgün yapan komşu şehirlerin bu işle ilgili kurumlarından bilgi alalım veya siz davet edin, göstersinler.

Akıllı Şehir 4 Yıl Önce

Akıllı şehir kapsamında gidilen Litvanya mıydı neydi, ordan Çorum'a ne tür ağaçlar dikilir ve onlara nasıl bakılır konusunda fikir alınabilir. Aslında yaşlı amcalara sorulsa, onlar yıllardır yol boyunca duran ağaçlara daha önce nasıl bakıldığını anlatabilirler.

Kaktüs 4 Yıl Önce

Bence o ağaçları hepten kaldırıp, kaktüs dikelim. Şekli aynı olur zaten. Hem de yeşil kalır. Su da istemez.

Ademozy 4 Yıl Önce

Yüzüklerin efendisi kralın dönüşü filmindeki ağaçlara benzetmişler:)) Belediye düzgün iş yaptırsam şaşardım zaten ağaç budamayı bilmeyene testereyi vermişler çoğu ağaçların miladı dolmuş kesilip yeni dikilmesi gerekir at... Kelebek konmuş gb dalları bırakmanın anlamı yok :)

Eğitimci 4 Yıl Önce

Bu dediğiniz sorunlar sadece çorumda yaşanıyor sanırım başka bir yerde böyle budama pardon tomurma görmedim

SİZİN YAPTIĞINIZI ÇORUMLU... 4 Yıl Önce

Yine gösterdin Ey ÇORUMLU. Böyle budamayı ve böyle savunmayı başka yerde bulamazsınız. Çok yazık.

Murtaza Paşalı 4 Yıl Önce

Park Bahçelerin budama gerekçesi çok saçma... Daha bilimsel bir izah yapacak müdür yok mu!!!!!

Çorumlu 4 Yıl Önce

Yazık vasıfsız insanlar peyzaj yapmamalı

Bir vadandaş 4 Yıl Önce

Allah bu belediyeye akıl fikir versin

Kurt Yedi 4 Yıl Önce

ağaçlar budanmadı, geçen seneye kadar Çorum’da hiç görülmeyen ağaç kurtları yemiş olabilir. Bence hepten kesin gitsin.

Güzelim Çorum’un Ağaçları 4 Yıl Önce

Yakın zamana kadar o ağaçlar ilimizin süsüydü. Önce böcekler, sonra bu garip budama, bakalım daha neler görecek Çorum? Akıllı şehir diyoruz, ağaçlarımıza sahip çıkamıyoruz daha. Beyler, Çorum gidiyor farkındaymısınız? İnşAllah maşAllahla olmuyor.

okuyucu 4 Yıl Önce

yazık . günah böyle bir budama olur mu hiç. ağacı yok etmiş geriye sade bir kütük bırakmışsınız. Allah bunun hesabını sorar size.

Kadir Balta 4 Yıl Önce

Dış mihraklar kesmişler, a haber alt yazı var.

Mehmet Keskin 4 Yıl Önce

Park ve bahçelerin mazereti hiç yerinde değil. O zaman hiç ağaç dikmesinler.

Çorumda İlkler Yaşanmaya Devam 4 Yıl Önce

İlimizde yıllardır hiç yaşanmayan, görülmeyen bu ilkleri yaşatanlarla gurur duyuyoruz inşaAllah maşaAllah.

Estetik 4 Yıl Önce

Çorumda neyi estetik şekilde yaptılar ki ağaçları da estetik şekilde budasınlar. Adamlar nato kafa nato mermer park ve bahçeler müdürünü çevre mühendisi, mimarı falan mı ? Ya da bunlar yapılırken yanlarında bu yetkinlikte birileri var mıydı merak konusu... Şuan sadece görüntü kirliliği yazık olmuş

Bbbbb 4 Yıl Önce

Dikerken aklınız neredeydi (indiragandi)

dvt 4 Yıl Önce

budama şekli çok uygun yazın apartamanların çoğu gün ışığına hasret kalıyor. hatta o yamru yumru gövdelerden de alınsa ağaçlar gençleşir.

Çorumda İkamet eden biri 4 Yıl Önce

Kökünden kesin aynı hesap. Güzelim ağaçlar kupkuru direğe benziyor. Çiçeklenecek Tomurcuk vermiş dalları bile kesmişsiniz

Ali 4 Yıl Önce

Çok kötü

Mehmet Emin Kayalar 4 Yıl Önce

Daha önceden bu ağaçların bu şekilde bırakmaması için dilekçe verdim Sayın belediye başkanı ve park bahçeler müdürü ilede görüştük yazın ağaçların gölgesinde yürümek istiyoruz diye ama gel anlat bunlara anlatabilirsen bildiklerini okuyorlar

İLHAN 4 Yıl Önce

BUNUN ADI BUDAMA DEHİL. ÖL BANA İŞ ÇIKARMA?

Burak aralik 4 Yıl Önce

Bu yapilan budama degil katliam resmen. Yesil agaclardan koca kutuklere döndüler. Agaclarin budanmasindaki amac mantikli ama yapilan islem hicte aciklamaya uymuyor. Etraftaki illeri gezin hangisi boyle bir budama yapmış. Sonra neden yagis yok neden kuraklik cok demeye baslanir. Yaz aylarinda golgesinde oturacaginiz agac kalmayacak. Bunun kararini kim veya kimler veriyorsa umarim Daha fazlasini yasarlar.

Yasin 4 Yıl Önce

Bide dalları alt yapıya zarar veriyor Katıla katıla güldüm Kökü alt yapıya zarar veriyor dese anlarım Hadi sallanıyor ağaç diye zarari varsa uygun bir şekilde yapılsın Aman bizim millet istde ki park için ayaklanır burada olunca tısss

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.