habercim19.com özgür haber özgür yorum

CHP millet bahçesini yargıya taşıdı

GÜNDEM

Çorum’da Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadyumu ve müştemilatını kapsayan yaklaşık 6 hektarlık alandaki imar planı yargıya taşındı.

Çorum’da Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadyumu ve müştemilatını kapsayan yaklaşık 6 hektarlık alana yapılacak olan “spor temalı millet bahçesi projesi” yargıya taşındı.

Belediye Meclis Üyesi Av. Ahmet Özdel’in söz konusu alanda yapılan değişikliklerin tamamı ve tüm alan yönlerinden iptali ile imar düzenlemesinin yürütmesinin durdurulması talebiyle Çorum İdare Mahkemesi’ne açtığı davanın keşfi yapıldı.

Yapılan keşif ile ilgili bilgi veren Av. Ahmet Özdel, Ankara’dan gelen bilirkişilerin “yapılan değişikliğin şehircilik ilkelerine uygun olup olmadığı”, “planlama esasları ve kamu yararına uygun olup olmadığı”, “yapılan değişikliklerin üst ölçekli planlara uygun olup olmadığı ve yakın çevresindeki parsellerin kullanımlarının da dikkate alınıp alınmadığı”, “yapılan planın nüfus yoğunluğu, sosyal donatı ve yeşil alanların mevzuata uygun olup olmadığı” ve “ulaşım, çevresel etkiler gibi hususlara” bakarak rapor hazırlayacaklarını söyledi.

CHP'Lİ MECLİS ÜYESİ AHMET ÖZDEL: ‘ÇORUMLU BUNLARI BİLMELİ’

Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadyumu ve çevresinin geçmişten bu tarafa hangi aşamalardan ve hangi kararlardan geçerek bu hale geldiğini Çorumluların iyi bilmesi gerektiğini kaydeden Özdel, 2012 yılından bu yana stat ve müştemilatının planının sürekli değiştirildiğini belirtti. Çorum Belediyesi’nin 2012 yılında tüm alanı komple “ticaret ve konut alanı” olarak işaretlediğini, daha sonra projenin yargıya taşınarak iptal edildiğini anlatan Özdel, “Belediye Meclisi’nde birkaç defa farklı planlar geldi. Şimdi ise içerisinde kafeler ve işyerlerinin de olacağı binaların yapılacağı bir millet bahçesinden bahsediliyor. Bu alanın ticarethane olarak işaretlenmesinin uygun olmayacağını düşünüyoruz. Adı “yeşil alan” ama kocaman binalar yapılıyor. Kamusal alan nerede burada? Binlerce ton beton atılıyor. Şehrin plan bütünlüğünü bozan bu planının değiştirilmesini istiyoruz” dedi.

‘ÇORUM’DA SPOR YAPILAN EN ÖNEMLİ ALAN’

Öte yandan bir diğer davacı Av. Teoman Şahin ise “Sportif amaçlı millet bahçesi için yola çıkacağız dediler. Proje meydana çıktığında gördük ki hiçbir spor etkinliğin bu alanda yapılamaz. Burada dükkanlar, kafeler, işletmeler var. Bölgenin etrafına bakıldığında dört bir tarafta zaten park ve yeşil alan var. Buradaki spor alanlarının korunması gerekiyordu. Ayrıca Çorum deprem bölgesinde. Olası bir afette bu bölgeye sahra hastanesi kurulabilir, çadırlar kurulabilir. Bu projeyle birlikte böyle bir imkan da Çorumlunun elinden alınmış olacak” şeklinde görüşlerini savundu.

Yorumlar (16)

crm 13 Ay Önce

en iyi yaptıkları şey, İSTEMEZUK...işleri güçleri yargı, algı,

Ne yapak 13 Ay Önce

Ne yapak amet efendi cemevi halkevi vırt zırt olur mu keyfinize uyar mı

Niçin 13 Ay Önce

Evet dava açmanız Çorum ve gelecek nesil için önemli ve gerekli... Keşke daha önce bir girişimde bulunupta stat duvarlarının yikilisida engellens

Çorumlu 13 Ay Önce

A B yok kardeşim o bölge Çorum da en önemli spor bölgesi,zaten karşısı park yukarısı fuar alanı park adil Candemir parkı daha neyin muhabbetini yaparlar.Bal gibi rant kokuyor.Gençleri spordan mahrum bıraktılar.Binlerce Çorumlu yaşlısı orta yaşlılar, gençlerin anıları var, yazık ettiler.

Vtndş 13 Ay Önce

BANYO TERLİĞİ TEMALI HEYKEL YAPSANIZ SIKINTI OLMAZDI

Adam 13 Ay Önce

CHP hangi olumlu işte varki,her şeye muhalefet.

Emeklii 13 Ay Önce

Hayrola yargıya gitmişler niye eleştiriyorsunuz eğer kanuna uygunsa yapılır değilse yapılmaz o kadar alışmışsınızki bir kişi ne derse yapmaya zaten 10 gün sonra seçim bakalım kimler kalacak kimler gidecek

Bektaş 13 Ay Önce

CHP'nin bu her işe karşı çıkışının mantığını anlamıyorum. engin altay TBMM 'de DÜNYANIN EN İYİ İŞİNİ YAPSANIZ BİLE MUHALEFET EDECEĞİZ, ALKIŞLACAK DEĞİLİZ DİYOR. BU ZİHNİYETTEN MEMLEKETE HAYIR GELİR Mİ? BENİ DE BIKTIRDILAR. ZORAKİ AKPLİ YAPACAKLAR

naim 13 Ay Önce

konu chp akp meselesi değil ifadeler hatalı.spor temalı millet bahçesi diye bir park yapılıyor gördüğüm kadarıyla ve bu nasıl rant olabiliyor aksine rant kaybı.aslında belediye böyle değerli bir arsaya millet bahçesine nasıl müsade etti o tartışılmalı.ticari alan denen yerde plana bakarsanız hmax 5,5 m emsal 1..nasıl bir kütle çıkarılabilir buradan rant için.siyaset yapılsın ama rant yoksa var denmesin.

Ülkeci 13 Ay Önce

Şaşırdıkmı? Hayırrr.

algı 13 Ay Önce

algı lafından nefret ettiğim kadar hiçbirşeyden etmiyorum. algı ne ya. algı.

Md 13 Ay Önce

Ne olabileceğini söylemek sizin ne haddinize Bilgisiz, yeterli donanımı olmayan, cahil kişilerin haberler üzerinden boş söylemleri sadece.. Bir projeniz varsa belediyenin yeri belli sunarsınız artısıyla eksisiyle değerlendirilir

Mühendis 13 Ay Önce

Ticari alan işaretli alana yapılabilecek bina tek kat. Burada nasıl bir rant olabilirki. Ayrıca o park spor temalı yapılacak ve Türkiye bin en iyi parkların olacak. İki yüzlüsünüz. Terör yandaşı CeHaPe.

Çorumlu 13 Ay Önce

tenkit eleştiri. ARKADAŞ İYİSİ OLSUN İLİMİZE Yollarımız düzğün, Trenlerimiz olsun, uçaklarımız olsun. İş alanı olsun yormayalım Parklarımız olsun. engelli, eksersiz parklarımız olsun olsun be kardeş

crm 13 Ay Önce

algı..cevap... boş ver konu seninle ilgili değil zaten..

Orhan 13 Ay Önce

Yeli alan diye çıkarlar ortaya başka birşey yaparlar. Örnek, Çorumpark. Ah rantın gözünü seveyim. Kadeş meydanına da tuvalet yapıyoruz diye çıktılar iki parça kocaman bina diktiler.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.