habercim19.com özgür haber özgür yorum

Düşün bu şehrin yakasından artık!

GÜNDEM

Gülesin Ağbal Demirer Çorum AK Parti'de yaşananları yorumladı

GÜLESİN AĞBAL DEMİRER/ YORUM

AK Parti’de yerel seçim arifesinde belediye başkan adayının belirlenmesinde deyim yerindeyse Çorum’da her şey birbirine karıştı. Hoş diyeceksiniz Genel Merkez farklı mı? Onu bilemeyiz. Biz yaşadığımız şehirden haberdarız, dolayısıyla da sorumluyuz.

Siyasette kısa sayılabilecek zamanlarda anlık değişikliklerin olduğu bilinen bir gerçek. Bugüne kadar olup bitenler de bu görüşü teyit ediyor zaten.

Pek çok seçim gördük, pek çok seçim öncesi yaşadık. Ancak bu dönemki kadar bol aksiyonlu siyaset manevralarına şahit olmamıştık.

İKİ YIL ÖNCE…

Hafızalarımızı bir tazeleyelim isterseniz; yaklaşık iki yıl öncesi. AK Parti İl Başkanlığına Mehmet Karadağ atandı. İlk kongrede yeniden il başkanı seçildi. Önce teşkilatı yeniden yapılandırdı. 24 Haziran seçimlerinden çıktı. Bir süre sonra Belediye Başkanı Muzaffer Külcü görevden alındı. İstifanın krize neden olmaması için il başkanına bazı sorumluluklar yüklendi. Diğer taraftan Karadağ’ın Külcü’den boşalan koltuğu istediğini sağır sultan bile duymuştu.

İşte tam da bu sırada kuruluştan bu yana var olan parti içi çekişmeler yeniden alevlendi. Deyim yerindeyse kimin eli kimin cebinde, kim kiminle nerde buluşuyor her şey birbirine karıştı. Hatta şunu söylemek de mümkün; geçmişte ve bugün birbirleriyle aynı zeminde buluşamayan bir kaç grup ortak amaçları için bir cephe oluşturdu.

DÜŞÜNDÜRÜCÜ İSTİFA

Zaman geldi, yerel seçim için aday adaylığı süreci başladı. Kamuoyunun bildiği mevcut isimler adaylık başvurusunu yapıyordu ki, teşkilat içinden bir son dakika istifası gündeme bomba gibi düştü. Partide aktif görevleri bulunanları bile düşündüren o isim AK Parti MKYK Üyesi Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan’ın siyasette başından beri birlikte yol yürüdüğü İl Başkan Yardımcısı Eyüp Arslan’dı.

Başlangıçta Milletvekili Ceylan’ın dahi tasvip etmediği iddia edilen bu istifaya yüzeysel bakıldı ve fazlaca bir anlam yüklenmedi. İl genel meclisi başkanı, meclis üyesi-başkan yardımcısı, il başkanı olmak için istifa ettiği bile söylendi.

Siyaseti iyi okuyanlar bu şaşırtıcı hamleye daha temkinli yaklaştı.

VARSAYIMLAR…

Eyüp Arslan’ın aday adaylığıyla ilgili çeşitli varsayımlar yürütüldü. Meselâ; Milletvekili Ceylan’ın bilgisi dahilinde bu tasarrufta bulunmuş olabilirdi. Aday adayı sayısı yetersizdi. Karadağ’ın son anda devre dışı kalması halinde Eyüp Arslan teşkilattan gelen ikinci adam olarak ön plana çıkabilirdi. Mühendis olması avantajdı. Üstüne üslük MKYK Üyesi ve birinci sıra milletvekilinin alenen olmasa da tam desteğini alıyordu. Teşkilattan gelen diğer milletvekili Oğuzhan Kaya da nasılsa son dönemeçte Ceylan’ın yol arkadaşına destek verirdi.

İşte o gün için varsayım olan görüşler bugün yaşadıklarımızla örtüşüyor.

SON BİR HAFTA

Geçtiğimiz Çarşamba günü son dakika kulislerine göre Mehmet Karadağ başkan adayı gösterildikten hemen sonra birden fazla gruptan oluşan muhalefet ortak bir hedef etrafında birleşti. O hedef Karadağ’ın liste dışı bırakılmasıydı. Bilerek veya bilmeyerek hata, yanlış yapan etkili bir yerel aktörün siyasette kulvar dışı bırakılması nizami olmayan salvolarla olabilirdi, nitekim öyle de oldu.

Çorum merkezli Ankara destekli girişimler müspet sonuç verdi. Listeye giren isim çıkarıldı. Diğer aday adayları sık sık ve objektif yapıldığı belirtilen anketler, temayül, kamuoyu yoklamaları, vekil görüşleri vs. sonuçlarına göre elendi. Mevcut aday adayları dışında bile dışarıdan farklı isimler gündeme geldi.

Dün itibariyle kulislere Çorum için 3 ismin değerlendirildiği, bu isimler arasından Eyüp Arslan’ın öne çıktığı bilgisi düştü. Tabi bu kulis, siyasi analiz yapanları şaşırtmadı.

BU ŞEHİR BIKTI

Şimdiiii gelelim zurnanın zırt dediği yere. Biz partili değiliz, gazeteciyiz. Bu aşamada ne duyarsak, birkaç yerden teyit ettirerek kulis bilgisi dahilinde okurlarımızla paylaşıyoruz. Paylaşmaya da devam edeceğiz. Ancak, siyasetçi olmasak da siyaseti izleyen gazeteciler olarak bugüne kadar yaşananlara dair birkaç tespitte bulunma ve söz söyleme hakkımız var. Çünkü yaşadığımız şehirden, Çorum’dan, Çorum’da olacaklardan sorumluyuz.

İktidar partisinde yaşanan ve bölünmüşlük kelimesinin hafif kaldığı, şehrin siyaset algısını etkileyen kokuşmuşluk artık bir son bulmalı. Kim ne hata yapmışsa bedelini ödesin tabi. Ancak hata yapana bedel ödetmeye kalkanların da ne kadar temiz oldukları da şüpheli ise orada bir sorun var demektir. Bu tarz bir çamurlaşmış siyaset anlayışından en çok zararı Çorum ve sandığa gidip oy veren vatandaş görüyor. Çünkü siyasete güven zedeleniyor. Umutlar tükeniyor. Birkaç kişinin koltuk, makam, kişisel hırsı için giriştikleri her türlü ayak, bel altı oyunları, hileleri, dolapları ne bu şehir hak ediyor ne de sokaktaki sade vatandaş. ‘Dava, ahlak, misyon sorumluluğu olan siyasetçiler nerde?’ diye soruyor vatandaş. Ve vatandaş adına artık bu satırlardan haykırıyoruz. Düşün şu şehrin yakasından! Bu şehir bunca çukur siyaseti(!) haketmiyor.

Yorumlar (31)

turkuaz 5 Yıl Önce

Bu durumdan rahatsız olup da yine AK Parti'ye rey verecek olan arkadaşlarda kendilerini sorgulasınlar. Çorum ismi geçen şahsa kaldıysa siyasetinizde, Çorum sevginizde, sizde batın (malum şahıslar). İnşAllah Allah bu seçimde belediyeyi MHP ya da CHP'nin adayına nasip eder. AK Partilileri bu duruma siz getirdiniz.Beka meka hikaye...

Has ÇORUMLU 5 Yıl Önce

Biz çorumda kuklalıcılık oyuncak degil iş yapacak çorumu kalkındıracak aday istiyoruz Ahmet Sami ceylanın önüne çorumu altın tepside sunmak gibi bir niyetimizde yok yıllardır reis ne dediyse neyaptıysa arkasında durduk ama budefa degil inş MHP saglam bir aday çıkarırdı bizde onu destekleriz...

Vatandaş 5 Yıl Önce

Gerçekten çok doğru ve yerinde bir tesbit. Bu adaylar arasında tamamen siyaset oyunları ile bu şehre Belediye Başkan adayı olarak o isim çıkıyorsa sözün bittiği yerdeyiz demektir. Kuruluşundan buyana AK Partiye oy vermiş bir isim olarak değil kendim gücümün yettiği hiç bir kimseye oy verdirmemek için elimden geleni yapacağımdan emin olabilirsiniz. Yazık bu şehre yazık kişisel hesaplar hep mi önde gider Allah aşkına ne zaman şehrimizi ülkemizi düşüneceğiz.

sukut 5 Yıl Önce

BU ŞEHİRDEN AK PARTİ BELEDİYE BAŞKANI DEĞİL RESMEN AHMET SAMİ CEYLANA BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI SEÇMEYE TALİP OLMUŞ YAZIK

sukut 5 Yıl Önce

SENE 1989 DA NASIL BU MİLLET ANAVATAN PARTİSİNE DERS VERDİ İSE ASC PARTİSİNEDE HADDİNİ BİLDİRECEK ŞUĞURDADIR

vatansever hainsavar paralelekoyar 5 Yıl Önce

çok güzel bir yazı olmuş.en can alıcı cümle ise "hata yapana bedel ödetmeye kalkanların da ne kadar temiz oldukları şüphesi"

hayırlısı 5 Yıl Önce

valla sizin gibi düşünmüyorum bazı konularda.birçok seçmen çok bilinçsiz kimi koyarsan koy hatta çorumdan AK partiden seçilir.

rantcı rantör 5 Yıl Önce

oturuyoruz arkadaşlarla olan bitenleri anlatıyorlar ağzım açık kalıyor.ne kadar ahlaksız ne kadar seviyesiz olaylar oluyor çorum da bu olay için değil genel olarak söylüyorum.

eğitimci 5 Yıl Önce

Mükemmel bir yazı tebrik ediyorum hislerimize tercüman olmuşsunuz

HAYROLA 5 Yıl Önce

valla yazı gayet güzel herkesin kendine çekidüzen vermesi gerekir.bu haber için değil çorumdaki birçok haberi yapamayan kendine haberci gazeteci diyen birsürü kişi ve kurum var. sizde kulishaberi diye yazmışsınız buda gayet doğal ha bunlardan rahatsız olan çıkarına ters düşen varsa onun sorunu 2 hafta öncede samsun da bir gazetede başka bir isim yazdı eee simdi ne olacak.haber yapmaktan korkan ben onu yazamam yok ayıp olur,yok işimden olurum..... gibi bahaneler ürettim kimsenin gazetecilikten bahsetmeye hakkı yoktur.isteyen beğenir isteyen beğenmez çorumda tek gazetecilik ve habercilik yapan habercim 19 dur. bu da doğal olarak bir kesimde rahatsızlık uyandırması gayet normaldir.

BİRBİLEN 5 Yıl Önce

ben çorum için adaylarımı yazıyorum isteyen beğenir isteyen beğenmez hem reis parti içinden olacak diye birsey yok dedi bakanlar için.aynı şey başkanlar içinde geçerlidir.1-reha ALKAN(REKTÖR) 2-CAHİT BAĞCI 3- ASIM BALCI 4-BAŞARAN HINCAL çorum bunları konuşsaydı bunlar arasında seçim yapsaydı hem çorum için hem memleket için daha iyi olmazmıydı. şimdikilere bakın birde ......

selam 5 Yıl Önce

Çorum Ak Parti siyasetini ve Ahmet Ceylanı anlamak isteyen herkese canı gönülden tavsiyem ellerini vicdanınıza koyarak tekrar tekrar izlemeleri gerektiğidir. Kendi adıma şunu söyleyebilirim, bu saatten sonra Ak Partiye bırakın oyu selam bile vermem.

Soru 5 Yıl Önce

Sayın Karadağ'ı neden elediler? Ne güzel dürüst, ahlaklı ve namuslu bir siyasetçi idi.

My 5 Yıl Önce

asc bu kadar düzen kurarken Erol kavuncu nun dilimi tutuldu fotoğraçekin diye göndermedik müdahele etsin asc ve hik işlerini bırakmış ziraat odası muhtar dernekleri ile uğraşıyor önce tarafsız olsunlar milletin sesine kulak versinler güç zehirlenmesi ancak bu kadar dibe vurur inşAllah hik yayada koltuk hazrlamazlar yoksa o zaman tam ekip tamam olur ak partide kalmaz olan çorumluya olur yoksa o sacayağı dava adamları olmadığından başka yerlere kaçar bizden söylemesi inş biri bu sacayağını reise bildirirde bunlardan kurtuluruz

MY 5 Yıl Önce

muhteşem yazı düşüncelerimize Tercüman oldunuz Allah razi olsun

TARAFSIZ 5 Yıl Önce

BİRBİLEN adlı şahsa tam destek veriyorum. Hele hele hiç siyasete bulaşmamış Reha hoca ve Asım hoca ile ilgili görüşünüzü takdir ediyorum. Ama ne yazık ki iyi insanları, bu işi en iyi yapabilecek kişileri siyasetten soğutuyorlar.

YAĞIZ 5 Yıl Önce

Memleketin içinde bulunduğu bu zamanlar için yapılabilecek çok güzel bi tespit.

Hüseyin Camcı 5 Yıl Önce

adam vekil ve üzerine MYK üyesi olursa Eyüp Arslan da aday olur tabiki. Kendisini aday yapanın sözünden çıkmayacağı da aşikar. Tam Çorum'un üzerine çökmüş fetö kökenli yapılanmadan kurtuluyoruz derken şimdi de kendisi de Çorum'a hiçbir şey katma potansiyeli olmayan başkan geliyor.

Seçmen 5 Yıl Önce

Mevcut il ve ilçe yönetimi ile ilgili olarak AKP ye yakışmayan olayları artık insanlar duydu bu yönetim ile seçime giren bir parti ne kadar muaaffak olabilir bunu büyükler düşünmeli. Artık çorumun abisi ahmet sami ceylan her ne kadar seçmen tarafından çok ilgi görmese de bunu kabullenmek gerekir.Çorumun ve çorumlunun ulaşabilir bir vekili var bunu göz ardı etmemek gerekir.Şimdi seçmen olarak sayın vekilimize çorumun abisine sesleniyorum “ Teşkilatı baştan sona değiştir sonra bu aday adayları pas geçin dışardan birini atayın” Bizim duyduklarımızı sizde duymuşsunuzdur sessiz kalmayın yakışmıyor Ak Partiye bu kadro

Mehmet Vehbi 5 Yıl Önce

Ak Parti de şehrül-emin şeçiminde; adayların nisa, kasa ve masa kriterlerindeki yüksek performanslarını eminlik kısmında gösterememelerini mütevazilik olarak mı değerlendirmeliyiz acaba?.....

Uluçınar 5 Yıl Önce

Parti içinde particilik kraldan çok kralcılık çok doğru tespitler. Memleket için siyaset yapan ne milletvekilimiz nede başkan adayımız kalmamış herkezin derdi bal kavanozunda parmağını yalayabilmek için .Bana göre basının görevi kendini bu kokuşmuş siyesetten haklı olarak uzak duran çorumun elit insanlarını memleket için hizmet etmeyi arzulayan ama pisliğin bulaşmasından korkan dürüst insanları siyasete çekmek meydanı şakşakcılardan yalakalardan yan gelip yatmayı hizmet sananlardan oturup kalkmayı bilmeyen iki lafı bir araya getirip konuşamayan her iki lafından biri küfür, aşşağılama, milleti hakir gören bu korkak ve kokuşmuş siyasilerden kurtarmak olmalı .dürüst hizmet sevdalısı kişilerde artık silkinip bu duruma bir el atıp meydanları bu kokuşmuşlara bırakmamalı artık yeter demelidir. her yanlış seçimimiz memlektin 10 yıllarına mâl olmakta hem memlekete hem partilerine zararı olan bu hadsizler artık piyasadan kaldırılmalı tabiki bunun yoluda vatandaşa verilen doğru ve yansız haberler ile mümkün eğer halk doğru bilgilendirilir ise bizler üstümüze düşen görevi sandıkta gerektiği gibi yerine getiririz .

Mertçe 5 Yıl Önce

Sayın yazar, Çorum Ahmet Sami Ceylan milletvekili olduğunda kaybetti. Siz gazeteciler o günde biliyordunuz bu yazınızda ismi geçenlerin Çorum'a bir şey katmayacacağını kendi menfaatlerine çalışacaklarını siz gazetecilerde sorumlusunuz. Çorum'da Ak Parti bitmiştir.

Hadi yazsanıza!!! 5 Yıl Önce

Kimse gerçekleri yazamıyor. Ama herkes biliyor. ALLAH yakında hepimizin belasını verecek . Zeki Gül'ü de araştırın o da çok meraklıdır muhbir eski gazetecileri işe almaya onunda suyu ısınmıştır umarım AK partiyi bitirdiler Reisin haberi yokmuş! hikaye bunlar

Sözde gazeteciler! 5 Yıl Önce

Bir adam milleti dolandırıp kaçsa aynı gün manşet yaparsınız nedense bu adamlar önemli isimler olunca haber yapılmıyor. Bu mu gazetecilik anlayışı yerel gazetecilerin. Yazık çok yazık.

A K P 5 Yıl Önce

Öncelikle yaklaşan yerel seçimler öncesinde, Ak Parti Belediye Başkan aday adaylığı süreci ile ilgili olarak, biraz geç kalınmış olsa da böyle bir yazıyı kaleme alan Sayın Gülesin Ağbal Demirer'e teşekkür ediyorum. Evet tıpkı dediği gibi; memleketi kendilerine mahkum zannedenler, her ne şartta olursa olsun seçmenin oyunu çantada keklik görenler, birkaç kişi alkışlıyor diye kerameti kendisinde sananlar, üç kuruşluk dünya menfaatleri için çevirmedik dalavere bırakmayanlar, dün övdüğüne bugün sövüp, bugün dövdüğüne yarın methiyeler düzecek olanlar, önce milleti çaresiz bırakıp sonra çare için kapılarına kul ettiklerine göz dikecek kadar azgınlaşanlar, azgınlıkları meydana dökülünce arsızlaşanlar .... vs. vs. Ne acıdır ki tüm bunları yaparken dini, İslamı kendilerine maske yapacak kadar soysuzlaşanlar... Ve daha da acısı; aslında tüm bunları ama az ama çok bildiği veya duyduğu halde kimi zaman bir takım menfaat beklentisi, kimi zaman da bir takım korkular sebebiyle en azından sessiz kalıp tabiri caizse onay veren şuursuz, vicdansız insanlarvar iken kime neyi ne kadar anlatabilirsiniz ki? Bu milletin tarihinde kimseye vermediği krediyi kişisel menfaatleri için hoyratça, utanmazca harcayan insanlara artık dur demenin vakti geldi de geçiyor bile. Sorduğunuz zaman müslüman olduğunu söyleyen, kılığına kıyafetine baktığınız zaman müslüman sandığınız, Allah var mı dediğinizde var diyen, ama yaşantısına baktığınızda yok gibi yaşayan ve tüm bunlara rağmen vatandaşı kendilerine mahkum zanneden bu güruhtan ben bıktım arkadaş. Bıkmayanlar hayrını görsün. Benden bu kadar...

Cafer kaya 5 Yıl Önce

Herşeye Fetö çaya çorbaya Ne isterseniz ekleyin buna...Yerseniz.Çukur siyasetin mimarları kim çevrenize bakın derim...Çorum değil ülke kaybetti.Akp'ye bu vebal yeter.Oyum CHP adayı Feridun Ayvazoğlu olursa ona olacak

Kalemine sğlık 5 Yıl Önce

Çorum siyasetinin aktif pasif aktörleri .Çorum’a bürokrasiden il gücüne, ulaşımdan, yatırıma o kadar çok zarar verdiler ki.illa benim olsun küçük olsun benim olsun .Yazık çok yazık

Akpartinin Gerçekleri 5 Yıl Önce

Hangi siyasetçiler hangi sözde gazetecileri hangi pis amaçları için kullandıklarını kimlerle nasıl kumpas şantaj yaptıklarını. Kimlerin ailesine kişisel haklarına saldirdiklarini. Odatvlere nasıl servis yaptıklarına kadar süren. İnsanları fetocu yaftası vuranlar.Peşine kirli ekiplerini takip kumpas yaptıkları.El altından tehdit, gözdağı verdikleri.Ve buna benzer olaylarla bu partiyi bu noktaya getirenler kimler peki.Ar ve karekter sahibi erdemli insanları ölçüsüz ce yıpratma operasyonlarini nasıl yaptıkları bal gibi ortada.Bu devletin polisi, istihbaratı nerde. Valisi yokmu. Sırf siyasi kimliği var diye herkese herşeyi soyleme ve yapma hakkını nasıl kendilerinde bulabiliyorlar.Gazeteci geçinen o şeref yoksunu tarla farelerine sesleniyorum.O ağa babalarınız sizi kurtaramayacak.Cumhuriyet savcıları devletin polisi bu işe el atmalı toplumu zehirleyen, yozlastiran bu kılıklıleri terbiye etme işi sizlere düşer.Korkarım bunun sonu gelmeyecek.

mazlum 5 Yıl Önce

HAY ALLAH RAZI OLSUN NE GÜZEL BİR MANŞET.ldÜŞÜN BU ŞEHRİN YAKASINLDAN.aLLAH AŞKINA GEÇMİŞ DÖNEMİN 3.SIRASINDAKİ Milletvekili kimdi hatırlayan varmı veya daha önceki 4.sıra milletvekili kimdi.YAZIK YAZIK BU ŞEHRE YAZIK BİZ HAKETMİYORUZ BUNU

Corumlu 5 Yıl Önce

Gulesin hanim kardesim guzel yazmissiniz AMMA gazetecilik sadece isine geleni yazmakla olmuyor ORTAKOYDE ISKUR SADECE MUDUR ESLERINE CIKTI HABERINI NIYE YAZAMADINIZ DEMEZLERMI ADAMA

Sorumlu 5 Yıl Önce

En iyi aday reha bey

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.