habercim19.com özgür haber özgür yorum

Gül’den havaalanı ve tren istediler

GÜNDEM

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurul toplantısı için Amerika’ya giden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD’de yaşayan Türkler’le bir araya geldi.


Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurul toplantısı için Amerika’ya giden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD’de yaşayan Türkler’le bir araya geldi.

Geçtiğimiz Perşembe akşamı New York’taki Türkiye Konsolosluğu binasında verilen resepsiyona katılan Abdullah Gül, Amerika Çorumlular Derneği Başkanı Adil Bayat’la da görüştü.

Görüşme sırasında Cumhurbaşkanı Gül’e Çorum’un hızlı tren ve havaalanı taleplerini ileten Adil Bayat, “Çorum’a uygulanan ambargo artık kırılmalı” dedi.

Cumhurbaşkanı eşi Hayrünnisa Gül, Büyükelçi Namık Tan ve New York Konsolosu Levent M. Bilgen’in de katıldığı resepsiyonda Çorum’un devletten beklentilerini dile getiren Bayat, Çorumlu’nun taleplerini kıtalar ötesinde devletin zirvesine iletti.

Gül’ün yakın ilgi gösterdiği sohbet sırasında Türkiye’deki gelişmelerden de övgüyle söz eden Amerika Çorumlular Derneği Başkanı Bayat, yaşanan kalkınmadan Çorum’un da nasibine düşeni alması gerektiğinin altını çizdi.

Çorum’un kamu yatırımlarından mahrum bırakılmasının düşünülemez olduğunu belirten Bayat, “Ne hikmetse bugüne kadar Çorum hep ihmal edilmiş. Bu durum tüm Çorumlular’ı üzüyor ve derinden etkiliyor.” dedi.

“90 yıldır Çorum’a ambargo uygulandığını düşünüyorum” diyen Bayat, Cumhurbaşkanı Gül’den söz konusu ambargonun kaldırılması için destek istedi.

Hızlı tren ve havaalanının Çorum’un gelişimi için büyük önem taşıdını vurgulayan Bayat, sözlerini şöyle tamamladı:

“Çorumlu olarak memleketimizin taleplerini yurt dışında da takip ediyor ve destekliyoruz. Bu işin peşini bırakmadık, bırakmayacağız. Hızlı tren ve havaalanı Çorum’a gelinceye kadar gayret ve çabalarımız sürücek. Bu vesile ile Çorum halkına sesleniyor ve ortak taleplerimiz için duyarlı olmaya ve el ele hareket etmeye davet ediyorum. Yıllardır bir İskilip Yolu’nun dahi yeniden yapılamaması üzücü. İzin için geldiğimiz Çorum’da karşılaştığımız yol manzaraları hala aklımızda. Bu konuda da gerekli çalışmaların yapılmasını arzu ediyoruz.”

Yanındaki görevlilere talimat veren Gül, Bayat’ın dile getirdiği hususların not edilerek gerekli yerlere iletilmesini istedi. Programa katılan diğer Türkler’le de görüşen Cumhurbaşkanı Gül, Amerika’daki temaslarının ardından Türkiye’ye döndü.




Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.