habercim19.com özgür haber özgür yorum

'Halk Havalaanına Evet Vip Havaalanına Hayır'

GÜNDEM

Bilgi Kültür ve Turizmi Geliştirme Destekleme Derneği Çorum Şube Başkanı Hayati Çam,Ülkede 22 Uluslar arası 23 Yerel hava limanı olmak üzere toplam 55 hava limanı faal durumda bulunduğunu belirterek konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.


Bilgi Kültür ve Turizmi Geliştirme Destekleme Derneği Çorum Şube Başkanı Hayati Çam,Ülkede 22 Uluslar arası 23 Yerel hava limanı olmak üzere toplam 55 hava limanı faal durumda bulunduğunu belirterek konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

"Merzifon`a 6 km, Amasya`ya 45 km ve Çorum`a 63 km uzaklıkta bulunan Devlet Hava Meydanları İşletmesi Amasya Merzifon Havalimanı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterindeki askeri havalimanına sivil tesisler eklenerek, 20 Haziran 2008 tarihinde Sivil hava trafiğine açılmış ve iç hat tarifeli seferlere başlandığını ifade eden Çam, açıklamasına şöyle devam etti;

“Amasya Merzifon Havalimanı coğrafi konumundan dolayı Amasya`nın yanı sıra Tokat, Çorum ve Samsun`un bazı ilçeleri yerel hava limanı olan Amasya Merzifon Havalimanı kullanmaktadır.1 Kasım 2015 seçimlerinden sonra seçilecek iktidar ve muhalefet milletvekilleri, esnaf odalarının, sivil toplum kuruluşlarını, bürokrasinin Çorum’un ve Çorum halkının hakkının korunması ticaretin, sanayinin, turizmin, tarımın gelişmesi için mutlaka Çorum’un yerli ve milli havaalanının ve yüksek hızlı trenin bir an önce Çorum halkının hizmetine sunulması ve gerekli çalışmaların yapılması için dernek olarak 1 Ekim 2015 tarihinde çağrı yaptık.

Geçtiğimiz hafta sonu Çorum Valisi Ahmet Kara tarafından Çorum ilimizde yüzde 22 si tamamlanan havaalanın yeniden yapılmaya başlanılması için çalışma başlatacağı haberi bizleri sevindirmiştir. Ancak havaalanın küçük olacağı buraya 20-25 kişilik taksi uçakların inip kalkacağı belirtilmiştir.

Daha önce konu ile yaptığımız basın açıklamasında da belirttiğimiz üzere Ankara ve Merzifon havaalanları bilet ücretleri karşılaştırılması yapılmış %34 – %54 arasında Ankara ya oranla Merzifon havaalanı uçak ücretlerinin daha pahalı olduğu ortaya konulmuştur. 20 – 25 kişilik taksi uçak ücretlerinin yetkilerce kamuoyuna açıklanmasını umuyoruz. Taksi uçakların ücretlerinin 1000 Tl olması durumunda sadece protokol ve zenginler binecek, halk sadece seyredecektir. İlimizde sanayi, tarım ve turizmi önemli bir yer tutmaktadır. Havaalanı küçük yapılacaksa deniz aşırı ülkelere sanayi, tarım ürünlerinin büyük kargo uçakları ile ihracını sağlamak için nasıl bir çözüm üretileceği de merak konusudur.

Vali bir başka açıklamasında Yüksek Hızlı trenin yerine Hızlı trenin olacağı belirtilmiştir. Yozgat iline layık görülen havaalanı, Yüksek Hızlı tren ilimize neden layık görülmemektedir?

Dernek olarak halk havaalanı yapılmasına evet ancak protokol ve VİP havaalanı yapılmasını ilimiz için doğru bulmuyoruz.”

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.