habercim19.com özgür haber özgür yorum

Hızlı tren bizzat takibimizde

GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Çorum'un hızlı tren yatırımının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bizzat takibinde olduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Çorum’da bir dizi toplantı ve ziyaretlerde bulunduktan sonra akşam iş alemi ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile Anitta Otel’de düzenlenen akşam yemeğinde araya geldi.

Çorum’un tarihi dokusunu, değerlerini, sanayi potansiyelini, şehirciliğini, vatan, millet ve memleket sevgisini öven Oktay, komşu şehirlerin iş insanları arasında iş birliği-güç birliği oluşturarak bölgesel kalkınmayı yükseklere taşımayı hedeflediklerini vurguladı. Oktay, “Sadece belli şehirlerin, bölgelerin değil, 81 ilimizin tamamının ekonomik olarak şaha kalkmasını arzu ediyoruz.” dedi.

Şehirlerin iş birliğine gitmeleri ve eksikliklerini dayanışma ile tamamlamalarının hem illeri hem bölgeleri kalkındıracak önemli bir adım olduğuna inandığını belirten Oktay, geçtiğimiz 17 yılda şehirler arasında, vatandaşlar arasında asla ayrım yapılmadığını bugün de yapılmasına müsaade etmediklerinin altını çizdi.

Çorum’a yapılan yatırım ve hizmetleri özetleyen Oktay, Çorum’un demiryolu beklentisine dikkat çekerek, “Sanayicilerimiz başta olmak üzere, tüm Çorumlu kardeşlerimiz Hızlı Tren’in tamamlanmasını sabırzsızlıkla bekliyorlar. Bu hızlı tren hattıyla Çorum, bir taraftan Karadeniz’e, bir taraftan Sivas-Erzincan üzerinden Doğu Anadolu’ya, bir taraftan da Akdeniz ve Ege Bölgelerine bağlanmış olacak. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bu konudaki ilerlemeleri bizzat takip etmektedir.” diye konuştu.

Çorum’un çok daha iyisine, çok daha güzeline layık olduğunu bildiklerini anlatan Oktay, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin getirdiği yeni yönetim anlayışı doğrultusunda yerel yönetimlerde Çorum’un gelişmesini artırarak sürdüreceğini kaydetti.

İş alemine seslenen Oktay, şöyle dedi; “Çorum’un başarılarıyla iftihar ediyoruz. Sizler 2002’ye kadar şehrinize yeterli devlet yatırımı yapılmamasına rağmen yılmadan çalışan, Çorum’un topraklarına hayat verenlersiniz. Sizler şu koca bozkırda kendi emeğinizle, kendi sermayenizle fabrikalar kurdunuz.

Sizlerin gayretleriyle Çorum bugün adeta bir sanayi vahasına dönüşmüştür. Üstelik bu fabrikalar bugün yalnızca ülkemize hitap etmiyor; dünyanın bir çok ülkesine ihracat yapıyorsunuz.

Dünya’nın birçok ülkesinde siz Çorumlu kardeşlerimizin ürünlerine rastlıyoruz. Sizlere daha iyi hizmet etmek için, bizler de gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Burada da sizlerin sıkıntılarını ve taleplerini dinledik. Bunların çözümü için gönülden çalışacağımızı bilmenizi isterim.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan yerelde sizlerin beklentilerinin ne olduğunun bilincindedir ve yapılanları bizzat takip etmektedir.

Özellikle sanayi, altyapı, ulaşım ve kamu yatırımları alanında sizlerin ihtiyaçlarının, talep ve beklentilerinin farkındayız. Çorum’un bölgede en önemli üretim merkezlerinden biri olduğunun bilincindeyiz.

Adeta bir KOBİ Başkenti olan Çorum’a dün olduğu gibi gelecekte de teşvik ve lojistik imkanlar açısından gereken destek verilecektir.

İnşallah sizler bizi desteklediğiniz sürece, biz de sizin için çalışmaya, üretmeye, ter dökmeye devam edeceğiz.

Kapımız ve gönlümüz siz değerli hemşehrilerimize her zaman açıktır ve açık kalmaya da devam edecektir.

Allah’a emanet olun.”

Yorumlar (17)

Çorum 5 Yıl Önce

İskilip dünyanın karasal merkezi. Bu kullanılmıyor neden. Çorum ilçeleri eriyor sürekli göç veriyor. Tosya İskilip Çorum yolu hani Konya Beyşehir yolu gibi aşkımız bitmesin denirdi ya amma çok güzel yol oldu bu yol inşAllah Tosya İskilip Çorum yolu da bu güzellik de tamamlanır. Ahlatcı Çorumu şahlandırır. Havalimanı ihtiyacı vardır İlçelere Askeri birlik, Polis Eğitim merkezleri vs bir şeyler yapılması dileği ile

Hasan Ali 5 Yıl Önce

Daha hızlı trenin projesi bile bitmedi . 2037 den önce bitmesi hesaplanmıyor. Abdülhamit döneminde daha çok mesafe tren yolu yapıldı. Çoruma devletten yatırım yok

Turgut 5 Yıl Önce

Çorum,.... şeker, çimento, kağıt, şırınga ..... fabrikaları kapandı. Sadece sırtımız sıvazlanıyor. Yatırımlarda adalet zaten Yok . Ne tren nede havaalanı gündemde. Vekiller de hiçbirşeyi umursamıyor.

Gerçekler 5 Yıl Önce

Bence çorumda seçim sıkıntılı göz boyama hamleleri bunlar.

İsmet sarıtekin. 5 Yıl Önce

ÇORUM 16 YILLIK AKP İKTIDARINDA HASTANE DIŞINDA HİÇ YATIRIM ALMADI. HENÜZ HIZLI TREN İÇİN KAZMA VURULMADI.ÇIMENTO FB.KAPANDI ŞEKER FB.SATILDI.ÇOCUKLAR İŞSİZ KALDI DEVLETİN ÜVEY EVLADIMIYIZ.

Ahmet 5 Yıl Önce

Çoruma hiç birşey gelmez var olanlarda gider

Çorum 5 Yıl Önce

Çorum’un potansiyeli var da havaalanı yok, Yozgat’ın potonsiyeli yok da havaalanı var, kim yapar bu taksi mi? Hani iller arası ayrım yoktu?

Arkadas 5 Yıl Önce

Buradan söylüyorum çorumda sıkıntı varki Fuat bey çoruma geldi hikaye anlattı yer miyiz 2020 de bitecek denen Osmancık yolu sadece 5 km kısmı bölünmüş onunda ne Asfaltı var ne diğer sanat yapıları. Bu yol bitmez. Sonra hızlı tren 2035 ancak gelir. İnş. Hayırlı günler

Vatandaş myetaza 5 Yıl Önce

Fuat oktay c oruma geldi hikaye anlattı çorumlu iş adamları da kuzu kuzu dinledi yapacak edecek çekinen konuştu.milletin karnı bu tür laflara tok hastane dışında hiç bir yatırım yok mevcut fabrikalarda kapandı pazar manav fiyatları el yakıyor suriyeliler türkiyede krallar gibi yaşıyor yurdum insanı aç sefil bunlar ise turkiye yi arabistan çevirdiler sanayi şehri çorum kendi imkanlarıyla ekonomiye katkı sağlıyor bir hava alanı tren yok ne diye fukara edebiyatı yapıyor ufak yozgat getirmediginizi bırakmasının yani yayladaki yoğurdu corumdan sarımsak dövmeyin

Aydin 5 Yıl Önce

Sayın oktayin Çorum ziyareti Çorum kalkındırmak değil, bizim Çorumda ki sanayileşme örneğini Yozgat'a taşımak, yozgatin kalkınması için Çorum inceleniyor, HAVA ALANI NERDE, HIZLI TREN YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ,

Metin Çorum lu 5 Yıl Önce

16 yıldır AKP hükümeti ne ailecek oy verdim gördüm ki memleketim Çorum için bir çivi dahi çalışmadığı gördüm ,hastaneler hariç .Çevre illere yapılan yatırımlar ve hizmeler artık bizlerin agrina gidiyor ,bu yüzden seçimde oy yokkkk

Sorumlu 5 Yıl Önce

Bizim bakanımız Reis herhalde gelir tren.ama zor üyelik devam ediyor..

Çorumlu 5 Yıl Önce

Geçenlerde rüyamda Çorum a hızlı tren geldiğini gördüm.?

Muzaffer 5 Yıl Önce

2002 ye kadar devlet yardımı yoktu da bundan sonra hangi yatırımı çoruma getirdiniz diye sorarlar önce olan devlet yatırımlarını da satıp bitirdiniz gercekten insanların aklıyla alay ediyorsunuz bu millet size gereken dersi verecektir

Ahmet 5 Yıl Önce

İlle de havaalanı hızlı tren istiyoz.Gerisi boş

#eyt 5 Yıl Önce

#eyt ..../ Siz Bittiniz AKP/MHP

Samsun 5 Yıl Önce

Hızlı tren zaten gelecek, tıpkı Konya ve Sivas’a gittiği gibi, Çorum’a havaalanı lazım.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.