habercim19.com özgür haber özgür yorum

İşte Kafkas’ın Tabip Odası’na önerisi

GÜNDEM

Çorum Tabip Odası Başkanı Dr. Mustafa Azak ile Yönetim Kurulu ve merkez delege üyelerinden...


Çorum Tabip Odası Başkanı Dr. Mustafa Azak ile Yönetim Kurulu ve merkez delege üyelerinden oluşan heyet, Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas’ı makamında ziyaret etti. Kafkas, tabip odalarının öncelikle hekimlerin haklarını savunmasını, sağlık çalışanlarını ilgilendiren kanun ve yönetmeliklerde Bakanlıkla istişare içinde olması gerektiğini söyledi.

Ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade eden Kafkas, heyetin tüm üyeleri ile tek tek tanışıp, çalışma şartları ile ilgili bilgiler aldı. Çorum ilinde sağlık alanındaki gelişmelerin ele alındığı ziyarette, son dönemde gündemde olan Aile Hekimlerinin nöbet konusu da görüşüldü.

Heyette bulunan Aile Hekimleri nöbet ile ilgili konularda sahanın düşüncelerini aktarırken, Bakan Yardımcısı Kafkas, Aile Hekimliği sistemiyle birinci basamak sağlık hizmetlerinin ve çalışanlarının iyi bir noktaya ulaştığını söyledi.

Uzman hekimlerin de hastanelerdeki çalışma koşulları ile ilgili isteklerini dinleyen Kafkas, hastanelerdeki şartlarının gün geçtikçe iyileştiğini belirterek, Çorum'daki sağlık yatırımları hakkında bilgi verdi. İl merkez ve ilçelerde tamamlanıp hizmete açılmış olan ve halen inşaatı devam eden Hastane ve 1. basamak sağlık kuruluşları sayesinde Çorum'un sağlık alanında istenilen seviyeye ulaşacağını söyledi. Özellikle tamamlanacak olan Tıp Fakültesi hastanesi ile çalışma koşullarının daha iyi noktaya ulaşacağını, imkânların artacağını ve Çorum'un bölgede söz sahibi bir konuma geleceğini vurguladı. Kafkas, “Çorum sağlık alanında hak ettiği yere gelerek halkımızı en iyi hizmeti alacak.” dedi.

Tabip odalarının öncelikle hekimlerin haklarını savunmasını, sağlık çalışanlarını ilgilendiren kanun ve yönetmeliklerde Bakanlıkla istişare içinde olması gerektiğini ve odaların aktaracağı görüşlerin kendileri için değerli olduğunu dile getiren Kafkas, böyle bir anlayışla hareket eden yeni Çorum Tabip Odası yönetimi ile birlikte başarılı projeler geliştirilebileceğini söyledi.

Ziyarette, misafirleriyle samimi olarak ilgilenen Balan Yardımcısı, yeni seçilen yönetimi tebrik edip görevlerinde başarılar diledi.




Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.