habercim19.com özgür haber özgür yorum

Kamuda esnek çalışma kararı!

GÜNDEM

Cumhurbaşkanlığı Genelgesi'yle, kamu kurum ve kuruluşlarında, esnek çalışma yöntemleri uygulanabilecek.

Cumhurbaşkanlığı Genelgesi'yle, kamu kurum ve kuruluşlarında, uzaktan ve dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yöntemleri uygulanabilecek.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan genelgede şu ifadelere yer verildi:
"COVID-19 salgınının ülkemizde yayılımının en aza indirilmesi amacıyla, bu salgınla mücadeleyi ve salgının etkilerinin azaltılmasına yönelik faaliyetleri zafiyete uğratmama ve kamu hizmetlerini aksatmama şartıyla;
Çalıştırılma biçimine bakılmaksızın kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara uzaktan çalışma, dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yöntemleri uygulanabilir. Buna dair usul ve esaslar Cumhurbaşkanlığı, bağlı, ilgili ve ilişkili kurum ve kuruluşları için üst yönetici; bakanlıklar, bağlı, ilgili ve ilişkili kamu kurum ve kuruluşları için bakan; taşra teşkilatları (bakanlıklarca belirlenmemiş ise) ile mahalli idareler, bağlı kuruluşları ile mahalli idare birlikleri için ilgisine göre vali veya belediye başkanı; diğer kamu kurum ve kuruluşları için üst yönetici tarafından belirlenir. Bu yetki devredilebilir.
Bu kapsamda dönüşümlü çalışanlar fiilen göreve gelmedikleri süre zarfında idari izinli sayılır.
Bu Genelge kapsamında esnek çalışma yöntemlerinden faydalanan çalışanlar ile idari izinli sayılanlar bu sürede istihdamlarına esas görevlerini fiilen yerine getirmiş sayılırlar. Uzaktan veya dönüşümlü çalışanlar ile görev yerinde çalışanlar hizmetin yürütülmesi sorumluluğu açısından eşittir. Uzaktan veya dönüşümlü çalışanlar ile idari izinli sayılanların mali ve sosyal hak ve yardımları ile diğer özlük hakları saklıdır.
İdari izinliler, uzaktan veya dönüşümlü çalışanlar amirlerinin izni dışında görev mahallerinden ayrılamazlar ve hizmetine ihtiyaç duyulanlar çağrıldıkları anda görevlerine dönmek zorundadır."

Kaynak: haber7

Yorumlar (12)

Dt 4 Yıl Önce

Birileri esnek çalışır tam maaş alır, sağlık çalışanları tam çalışır yarı maaş alır..

vatandaş rıza 4 Yıl Önce

Dt kardeş sağlıkçılar yarım maaş evet ama birde doktorla hemşireler dışındakileride sağlıkçı kabul etmiyorlar

Dt 4 Yıl Önce

Emek veren herkes karşılığını almalı.. 20 yıl okuyan hekiminde emeğinin karşılığı verilmeli. Ne eksik ne fazla..

hilal 4 Yıl Önce

dt sağlıkcı zeki,çalışkan ve özverilidir.para odaklı değil iş odaklı çalışır.sen bu kriterlere uymadığından sağlıkcı olduğunu düşünmüyorum.

Dt 4 Yıl Önce

Hilal hanım birgün gelde çalış covid servisinde yada filyasyonda sonra git ay sonu çek asgari ücretten hallice maaşını sonra gel yorum yaz... Oturduğun yerden maval okuma.

çoşkun 4 Yıl Önce

dt rumuzlu şahıs hangi haberi olusam her haberin altında sizin mutlaka bir yorumunuz var..yorum yazmaya zaman bulduğunuza göre boş zamanız çok olmalı.

Dt 4 Yıl Önce

Coşkun bey yorum yazmak sizin kaç saatinizi alıyor bilmiyorum ama benim 15 saniyemi alıyor. Sorgulaman gereken sözleşmeli bir hemşirenin, sağlık memurunun ne kadar maaş aldığı ne kadarı emekliliğe yansıyor bunu sorgulamak.. Bu insanların hakkı ne aldıkları ne? Diğer kamu kurumlarında çalışanlardan ne eksikleri var? Yarın birgün bu insanlardan hizmet beklerken yüzün olsun..

Xyz 4 Yıl Önce

Ulkemizin klasik hastaligi okumus adam dusmanligi

Xyz 4 Yıl Önce

Ulkemizin klasik hastaligi okumus adam dusmanligi

Malatya 3 Yıl Önce

Hilal saçma sapan konuşma. Gel de sadece 3 saat covid yoğun bakımda çalış ve evine gidebiliyor musun gidemiyor musun ? Bekarsan nerde sabah orda akşam misali . Ama evli isen vay haline ki haline . Martaval martaval konuşma. Biz sağlıkçılar birbirimizi farklı kefeye koyarsak bizi kimse takmaz hilal hanım efendi mi desem acaba

Batu 3 Yıl Önce

Dt, beğenmiyorsan istifa et o zaman, illaki yerini dolduracak biri çıkar senin görevin bu şikayetçi olacaksan hastalarla ilgilenme

???? 3 Yıl Önce

Nasıl yarım maaş ya hani kanıtın ben ful tam alıyorum şehir hastanesindeyim ek ödemelr bile yatıyo nerden uyduuryosunuz ?

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.