habercim19.com özgür haber özgür yorum

Kazakistan Büyükelçisi geliyor

GÜNDEM

Kazakistan’ın Ankara Büyükelçisi Abzal  Saparbekuly Çorum’un İskilip ilçesini ziyaret edecek.

Kazakistan’ın Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly Çorum’un İskilip ilçesini ziyaret edecek.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük’ün İstanbul’da değişik zamanlarda gerçekleştirdiği ziyaret ve görüşmeler meyvesini vermeye başladı. Başkan Ali Sülük’ün dönem dönem Kazakistan Tarım Bakanı Saparhan Omarov ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Almas Aidarov ile gerçekleştirdiği görüşmeler neticesinde Kazakistan’ın Ankara Büyükelçisi İskilip’e geliyor.

ABAY PARKI VE ABAY ODASI AÇILIŞI YAPILACAK

Kazakistan Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, İskilip ziyaretinde Abay Parkı ve Abay odasının açılışını gerçekleştirecek. Kazakistan’da casino siteleri milli kahraman ve milli şair olarak bilinen Türk dünyasında saygı ile anılan Abay Kunabayoğlu şiirleri ile birlikte İslam ilmine verdiği katkılar ile de tanınıyor.ABAY KUNABAYOĞLU ANMA YILI OLARAK İLAN EDİLDİ

Öte yandan doğumunun 175. yılı münasebetiyle Türk Kültürü Teşkilatı tarafından Abay Kunanbayoğlu yılı ilan edildi.

BÜYÜKELÇİ İSKİLİPLİ İŞADAMLARI İLE GÖRÜŞECEK

Kazakistan Büyükelçisi Abzal Saparbekury, İskilip’te 10 işadamı ile toplantı düzenleyip işletmeleri ziyaret edecek. İlçede ayakkabı ve mobilya üzerine imalatta bulunan işletmeleri gezecek olan büyükelçiye kalabalık bir devlet erkanı eşlik edecek.

BAŞKAN ALİ SÜLÜK, “İLÇEMİZİ DÜNYAYA AÇIYORUZ”

İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük, Kazakistan büyükelçisinin İskilip ziyareti ile ilgili yaptığı açıklamada, “İskilip’i tarihi ve kültürel özelliklerini yurtdışında da tanıtmak ve ilçemizdeki müteşebbisleri Kazakistan büyükelçisi ile bir araya getirerek ilçe ekonomisine büyük katkılar kazandırmayı amaçlıyoruz. Açılışını gerçekleştireceğimiz büyük şair ve İslam dini alimi Abay Kunabayoğlu’nun Abay odası ve Abay parkı ile Kazakistan’da İskilip’in adını duyurmayı hedefliyoruz.”dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.